Avto

Mestni nastopač, ki se rad umaže

Novi evoque je še elegantnejši, pridobil pa je še prostornejšo kabino. Kljub svojim elegantnim oblinam se bo dobro znašel tudi na brezpotjih.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
28.11.2018 21:25
Čas branja: 3 min

Atraktiven anglež v drugi generaciji ohranja prepoznaven dizajn visokega pasu in ozkih oken. Oblikovalci so po vzoru večjega velarja zgladili ploskve, previse in robove, vratne kljuke pa so skrili v karoserijo. Žarometi spredaj in zadaj so zdaj še tanjši. Evoque se je izkazal, saj je od leta 2010 po svetu osvojil več kot 770 tisoč kupcev. V minulem letu je bil za znamko drugi najpomembnejši model, prodaja pa je presegla sto tisoč primerkov. V novi generaciji bo nastopal le s petimi vrati.

Prostornejša in digitalizirana notranjost

Novi evoque stoji na posodobljeni platformi, ki je bila za boljše vozne lastnosti okrepljena. Dimenzijsko je podobno dolg kot predhodnik, za prostornejšo notranjost pa ima podaljšano medosno razdaljo. Na zadnji klopi je za dva centimetra več prostora v predelu kolen, večji je predal pred sovoznikom, v predal med prednjima sedežema pa bo po novem mogoče pospraviti tablični računalnik, torbico ali plastenko. Prtljažnik ima širšo odprtino in je za desetino večji (591 litrov). Z zloženimi zadnjimi sedeži se prtljažnik poveča na 1.383 litrov.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Za upravljanje vozila sta tako kot v velarju nameščena dva desetpalčna zaslona. Zgornji omogoča preletavanje vsebin, spodnji pa upravlja klimatsko napravo in gretje sedežev. Novost je kamera, ki vozniku daje širok nižinski pogled pred vozilo, uporaben pa bo pri parkiranju ali premagovanju zahtevnejših brezpotij. Pogled vozniku daje občutek, da gleda skozi avto. Če prtljažnik do vrha napolnite in zastira pogled nazaj, se s pritiskom na vzvratnem ogledalu aktivira zaslon, ki kaže dogajanje za vozilom s pomočjo kamere, ki je nameščena na strehi.

Priključni ali blagi hibrid

Kupci bodo izbirali med tremi štirivaljnimi bencinskimi in dizelskimi motorji. Na voljo pa bo še priključni hibrid, kjer bo električni motor delal skupaj z novim trivaljnim bencinskim motorjem, v zrak pa spustil manj kot 45 gramov ogljikovega dioksida na prevožen kilometer. Štirikolesno gnane različice bo mogoče opremiti še z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom. Zaganjalnik generator, ki shranjuje energijo, izgubljeno pri zaviranju, pomaga pri speljevanju in pospeševanju z mesta. Za manjšo porabo in izpuste bo motor med zaviranjem pod hitrostjo 17 kilometrov na uro ugasnil.

Meri globino vode

Karoserija je od tal oddaljena dobrih 21 centimetrov, vstopni kot je 25, izstopni pa 30,6 stopinje. Različice s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom bodo opremljene z drugo generacijo elektronskega sistema uravnavanja štirikolesnega pogona terrain response 2. Ta samodejno prepozna, po kateri podlagi vozi, in vključuje šest voznih programov. Zabredli boste lahko v vodo globine 60 centimetrov, vožnjo pa prek ultrazvočnih senzorjev v zunanjih ogledalih, ki merijo globino, prikazuje na osrednjem zaslonu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti
Avto
AvtoBoštjan Paušer Spredaj kot sodoben osebni avto, zadaj pa pogoltne dve evropaleti 3

Volkswagen caddy pete generacije je nov dobesedno od nog do glave – večji, udobnejši, varnejši in digitaliziran.

FINANCE
Avto
Najbolje prodajani nosilec prstanov za 150 Slovencev
Avto
AvtoUroš Božin Najbolje prodajani nosilec prstanov za 150 Slovencev 5

Q5 je svetovno najbolje prodajani in posledično tudi najpomembnejši audi, v Sloveniji jih nameravajo letos prodali 150, spomladi se mu bo pridružil še Q5 s športnim zadkom

FINANCE
Avto
Združuje divjino z mestom, spotakne pa se ob predpise
Avto
AvtoUroš Božin Združuje divjino z mestom, spotakne pa se ob predpise 2

Boj z izpusti se pri suzukiju ignisu pozna ob pritisku na stopalko za plin. Prenova je prinesla iskrico blagega hibrida in odnesla nekaj moči.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Peugeot 308: golfova francoska nočna mora
Avto
AvtoUroš Božin Peugeot 308: golfova francoska nočna mora 14

Nova generacija francoskega golfa stavi na športni videz. Dobil je kabel, novi logotip, dodatne poglede bo lovil s svetlečima levjima čekanoma. Na trg prihaja jeseni.

FINANCE
Avto
V udobnem prijemu nemško-češke dvoživke
Avto
AvtoUroš Božin V udobnem prijemu nemško-češke dvoživke 9

S prvim Škodinim priključnim hibridom smo prevozili skoraj 1.700 kilometrov in preverili, kakšen je električni doseg, kako dolgo se polni in kakšna je poraba, ko zmanjka elektrike.

FINANCE
PMM
Priključni hibridi: izjemna ponudba in piškavo zanimanje. Zakaj se ne primejo bolje?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostUroš Božin Priključni hibridi: izjemna ponudba in piškavo zanimanje. Zakaj se ne primejo bolje? 6

Prečesali smo ponudbo priključnih hibridov in jih zbrali na enem mestu: koliko stanejo, koliko kilometrov prevozijo na elektriko in koliko moči imajo?

FINANCE
Avto
Citroën nove šole, a starega značaja
Avto
AvtoMiloš Milač Citroën nove šole, a starega značaja 2

Na slovenske ceste je zapeljal novi citroën C4 in s seboj pripeljal kopico značajskih posebnosti, bencinski, dizelski in električni motor, izrazito prostornost in ugodne cene.