Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Prodaja Hyundaia je na največjem svetovnem trgu v prvem trimesečju strmoglavila za 19 odstotkov, družba pa je vseeno prvič v zadnjih šestih trimesečjih povečala čisti dobiček.
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti
Kje servisirate avto v garanciji in kje ga zares morate? Kje servisirate avto v garanciji in kje ga zares morate? Veljavnost garancije za avto ni povezana s servisi pri pooblaščenih serviserjih, nadzor AVK pa je pokazal, da ima kar polovica avtomobilskih proizvajalcev še vedno nejasno zapisane garancijske pogoje.
Mercedes za VIP goste s krepkimi motorji, sedeži razreda S in kmalu tudi na elektriko Mercedes za VIP goste s krepkimi motorji, sedeži razreda S in kmalu tudi na elektriko Preizkusili smo osveženi mercedes-benz razreda V. Velik kombi v treh dolžinah, s štirivaljnimi dizelskimi motorji moči vse do 176 kilovatov in udobjem ter razkošjem, ki pritiče tej znamki. Kmalu tudi električen EQV z dosegom 400 kilometrov.
Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Velikonočno razpoloženje v društvu napetih zadnjic Na letošnjem dogodku degustacije porschejev (Porsche Road Tour) smo se zapeljali s caymanom, panamero, macanom, cayenom in novo generacijo ikonične carrere 911. Da bi bilo rapoloženje še bolj praznično, so bili avtomobili odeti v žive barve, kot velikonočni pirhi.

Avto, ki prinaša nove trende

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
A1 dodaj
Audi dodaj
Franci Bolta dodaj
 
Čas branja: 2 min
24.11.2018  22:00
Ford fiesta active ni le robustna različica fieste, ampak izjemno pomemben avto, ki prinaša nov trend snovanja avtomobilov.
Avto, ki prinaša nove trende

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
A1 dodaj
Audi dodaj
Franci Bolta dodaj

Ford s fiesto active na (sedaj tudi slovenski) trg prinaša na prvi pogled preprosto, a zelo zanimivo novost. Malčka s povišano karoserijo in več robustnosti. Fiesta active je namreč prinašalka novih trendov, ker je na trgu prva, ima nedvomno prednost pred drugimi.

Zgolj tehnično fiesta active prinaša 1,8 centimetra večjo oddaljenost od tal, skupaj se je odmik povečal na 15 centimetrov, višina strehe pa na skoraj 1,5 metra. Za centimeter širši so še koloteki, obrobe blatnikov so plastične, torej bolj odporne proti udarcem in morebitnim praskam. Obrobljena in nekoliko drugače oblikovana sta tudi prednji in zadnji odbijač. Fiesta active ima v primerjavi z drugimi tudi nekaj več opreme – serijski sistem SYNC 2,5, športne sedeže, 17-palčna aluminijasta kolesa in še kaj. A to je pomembno le pri razumevanju cene, ki je z osnovnimi 15.580 evrov (1.0 ecoboost) oziroma 16.940 evrov (1.5 TDCi) precej višja. Razlog je tudi njena bogatejša oprema.

Ključno pa je sporočilo fieste, ki pomeni nadaljnji razvoj trenda športnih terencev oziroma klasično zasnovanih avtomobilov. Fiesta active pomeni presek obeh zasnov in daje misliti, da bodo nekoliko višji klasični avtomobili v prihodnje postali stalnica in bodo morda sčasoma zamenjali nizke kombilimuzine, karavane in druge zasnove.

Že naša napoved popolnoma novega clia iz Revoza, ekskluzivno smo o zasnovi poročali junija letos, kaže, da so pri Fordu zadeli smernice – clio bo namreč že v serijski različici dobil nekaj robustnosti, verjamemo, da podobno kot fiesta active. Na trgu se obetajo še druge robustne različice malčkov. Takšno bo dobil tudi novi audi A1, je v našem intervjuju povedal šef slovenskega Audija Franci Bolta (objava intervjuja prihodnji teden).

Fiesta active se s 15-centimetrskim odmikom od tal namreč močno približuje športnim terencem s prednjim pogonom ali pa kar izenačuje z njimi, kar pomeni, da je podobno klena oziroma robustna, hkrati pa ponuja vse prednosti klasične zasnove – od lahke gradnje, v tem primeru zelo dobrih, tudi športnih voznih lastnosti in obenem cenejšo nadgradnjo kot preoblikovanje v športnega terenca.

Ford nima le fieste active, podobno zasnovo ponuja tudi focus active. Nobeden od njiju pa ne nadomešča hišnih športnih terencev.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Krepostna športnica za razigrane mladce

Ford fiesta s poskočnim 140-konjskim turbotrivaljnikom, odličnimi voznimi lastnostmi in v športni opravi ST-Line se dobro znajde tudi v...

AVTO
Posel
Posel Ford in Volkswagen: Partnerstvo, ki bo prihranilo milijardo dolarjev

Znanih je nekaj podrobnosti o strateškem partnerstvu med ameriškim in nemškim avtomobilskim velikanom. S sodelovanjem bosta družbi...

FINANCE
Članki
Članki Kam gre šengen? Avstrija in Nemčija podaljšujeta nadzor - kaj lahko storijo evroposlanci? 16

Evroposlanci se bodo v ponedeljek zbrali na zasedanju v Strasbourgu, kjer bodo razpravljali tudi o šengnu - o posodobitvi šengenskega...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilski trg v EU: kje je prodaja rasla, kje upadla in kako se zdaj godi dizlu

Od lanskega do letošnjega tretjega četrtletja se je delež osebnih avtomobilov na dizelski pogon med vsemi novoprodanimi v EU zmanjšal...

FINANCE
Članki
Članki Rast na evrskem območju v tretjem četrtletju šibkejša kot v drugem

Skromnejše podatke je Eurostat razkril tako na četrtletni kot medletni ravni; podatki po članicah bodo objavljeni pozneje