Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Avtomobilska eksotika v naši kalifornijski garaži

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
električna...   dodaj
Audi dodaj
A1 dodaj
 
Čas branja: 5 min
21.11.2018  21:29  Dopolnjeno: 21.11.2018 23:10
Prihodnji teden bomo lahko sedli za volan kar 35 novincev, med katerimi je veliko takšnih, ki sploh še niso doživeli svetovne premiere, kaj šele, da bi zapeljali na lokalne trge.
Avtomobilska eksotika v naši kalifornijski garaži
Aston martin vantage ponuja vstop v športni svet angleške znamke, poganja ga V8 turbo motor iz Mercedesov-AMG. V izboru za svetovni avto leta tekmuje v kategorijo svetovni športni avto leta.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Audi dodaj
A1 dodaj

V prihodnjih tednih vam bomo postregli z ekskluzivnimi poročili – pred drugimi bomo sedli za volan mclarna 720S, astona martina vantaga, BMW M2 competitiona, lexusa UX in ES, hyundaia nexa na gorivne celice, toyote corolle (novi auris) in številnih drugih. Kakšni so oblikovni, tehnični in drugi trendi avtomobilske industrije, najbolje pokažejo izdelki – novi avtomobili z letnico 2019.

Pa ne le evropski, ki jih delno že poznamo, večinoma pa jih še bomo spoznali v prihodnjem letu. Svetovne smernice krojijo tudi avtomobili, ki so Evropo v celoti ali le delno zapustili zaradi preveč specifičnega okusa stare celine, premajhnega prodajnega potenciala, preveč skromne dobičkonosnosti ali še česa drugega.

Kaj dela Honda na drugi strani luže

Mednje brez dvoma sodi kopica hond, denimo clarity priključni hybrid, insight touring, Genesis kot prestižna znamka korejskega Hyundaia, infiniti kot luksuzni Nissan in še kakšen. Omenjeni avtomobili nastopajo v izboru za svetovni avto leta, skupaj jih je kar 62. V prihodnjem tednu pa bomo lahko sedli za volan kar 35 novincev, med katerimi je veliko takšnih, ki sploh še niso doživeli svetovne premiere, kaj šele, da bi zapeljali na lokalne trge.

Finance tudi letos, kot edini slovenski medij, sodelujemo v najodmevnejšem avtomobilskem izboru svetovni avto leta. Kandidate v tekmovanju 2019 pa bomo tudi tokrat ocenjevali na zavitih cestah južne Kalifornije.

Prvi za volan vročih novih modelov

Pa ne gre le za eksotiko, po moči, ceni, obliki ali zgolj znamki ali modelu, ki je Evropi tako oddaljen, da pač sodi med posebne. Še posebno zanimivo bo sesti za volan avtomobilov, ki bodo v prihodnjem letu zavili tudi na slovenske ceste, nekateri med njimi si obetajo visoke prodajne številke. Tak je recimo kompaktni športni terenec lexus UX, ki bo evropsko premiero sicer doživel šele februarja prihodnje leto. Pa menedžerska limuzina ES, naslednica priljubljenega aurisa, ki spet nosi ime corolla, in nova toyota rav4.

Kako dobra sta eksota infiniti in genesis

Zanimivo bo spoznati lastnosti in potencial hyundaia nexa na gorivne celice, razmišljati, kako dobra sta infiniti QX50 ali pa genesis G70 v primerjavi z evropskimi tekmeci, ali pa kaj Honda počne na področju hibridnih vozil, ki so tudi v Evropi vse bolj priljubljena. Kljub temu modelov clarity PHEV in insight ne ponuja na stari celini.

Izbor na vrhu sveta

Še nekaj številk, ki opisujejo izbor svetovni avto leta oziroma World Car Awards. Je največji in najodmevnejši na svetu, poteka že 15. leto zapored, avte izbira ga 80-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike.

Člani žirije bomo tudi letos glasovali za kategorije: svetovni avto leta, luksuzni, športni, zeleni (green) in mestni (urban) avto leta 2019. Za nagrado svetovni dizajn leta 2019 glasujejo strokovnjaki na tem področju. Pri mestnih avtih je omejitev njihova dolžina, ta ne sme presegati štiri metre, pri zelenih pa poraba, ki ne sme presegati štirih litrov na sto kilometrov.

Kateri so prejeli letošnje kipce

Spomnimo, priznanje za svetovni avto leta 2018 je prejel volvo XC60. Svetovni športni avto leta 2018 je postal BMW M5, kipec za luk­suzni avto leta je šel audiju A8, zeleni kipec nissanu leafu, mestni avto leta je postal volkswagen polo, nagrado za dizajn leta 2019 pa je dobil range rover velar.

Zmagovalci 2019 znani aprila v New Yorku

Naše ocene bomo lahko razkrili februarja prihodnje leto, ko bodo znani finalisti (deset v glavni kategoriji ter po pet mestnih, športnih, luksuznih in zelenih finalistov) letošnjega izbora. Prvo trojico najboljših v vsaki kategoriji bomo marca razglasili na ženevskem avtosalonu. Zmagovalce svetovnega avta leta pa bomo izbrali sredi aprila v New Yorku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Kiin golf za 120 Slovencev na mesec 5

Nova kia ceed se je pripeljala na slovenski trg. V celem sodobnejši, prostornejši in skladnejši Korejec evropske proizvodnje stane...

AVTO
Novosti
Novosti Kia ceed SW dvori z izdatnejšim prtljažnikom od razred večjih karavanov 11

Kijin sportswagon je zdaj naprodaj tudi na slovenskem trgu; za ceeda SW s 625 litrov velikim prtljažnikom boste s popusti odšteli najmanj...

AVTO
Novosti
Novosti Kia oblikovno osvežila in tehnično pomladila svoj prodajni hit 2

Kozmetične popravke sta zasenčila nova dizelska motorja; večji je serijsko opremljen z blagim hibridom in štirikolesnim pogonom; za...

AVTO
Novice
Novice Z vrhovnim šefom BMW o krizi, z dekleti o tehniki in s škodo o golfu

Razburljiv teden je prinesel zanimivosti iz vseh vetrov, ekskluzivni intervju s predsednikom uprave BMW Haraldom Krugerjem, prelomnice v VW...

AVTO
Novosti
Novosti (reportaža) Zvezde in novi koncepti prodaje avtosalona v Los Angelesu

V Los Angelesu smo si ogledali novega porscheja 911, mazdo3, osveženo toyoto prius s štirikolesnim pogonom, kio soul, BMW X7 in kopico...

MANAGER
Slovenija
Slovenija To so mladi milijonarji 2018

V povprečju so stari 34 let, najmlajši jih ima 24, skupaj imajo 672 milijonov evrov vredno premoženje, največ, 124,2 milijona, ima...

FINANCE
Članki
Članki Britanski poslanci v torek o brexitu. Kaj je pri tem pomembno za Slovenijo?

Negotovost v zvezi z britanskim izstopom iz EU (brexitom) je velika že, če bi se ta zgodil z dogovorom. Še povečala pa se je pred...

FINANCE
Članki
Članki Higiena pri prehajanju z javnega položaja v zasebni sektor 3

Pojav vrtljivih vrat – ko posamezniki na istem področju prehajajo s položajev v javni upravi na položaje v zasebni sektor – je lahko...