Avto

Oktobrska prodaja audijev v Evropi strmoglavila

Številni Audijevi modeli še niso odobreni v skladu z novim standardom izpušnih plinov WLTP, to pa ima izrazite posledice na prodajo

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
10.11.2018 18:45
Čas branja: 1 min

Oktobra je Audi v Evropi prodal le polovico avtomobilov kot v istem obdobju lani, saj mnogi modeli še niso opravili postopka registracije v okviru novega standarda okoljskih testiranj (WLTP), poroča Spiegel. Družba je od septembra podvojila paleto svojih modelov, ki so homologirani v skladu s ciklom WLTP, s 34 na 70. Do konca leta pričakujejo, da bo ponudba spet popolna.

Audi je oktobra po svetu prodal 117.600 avtomobilov, kar je 26 odstotkov manj kot mesec prej. V Evropi so zabeležil 53-odstoten upad, saj so jih prodali le 32 tisoč. Letos v Ingolstadtu načrtujejo prodajo, primerljivo z lanskim letom, je dejal izvršni direktor Bram Schot. Na Kitajskem se je prodaja okrepila za dobrih pet odstotkov na 57 tisoč vozil, v ZDA pa se je povečala za 17 odstotkov na 19 tisoč avtomobilov.

Številni proizvajalci so poleti hiteli z dobavo novih vozil, s čimer so želeli prehitevati omenjene spremembe. Med njimi je bil tudi Audi, ki je pred prehodom na nov regulativni cikel WLTP prodal še posebej veliko avtomobilov v skladu s standardom NEDC. Avgusta so prodajo v Evropi povečali za 22 odstotkov.

Od začetka leta so pri Audiju prodali nekaj več kot 1,5 milijona vozil, kar je slab odstotek manj kot v istem obdobju lani. Mercedes-Benzu, ki se je spopadal s podobnimi težavami, je oktobra že uspel preobrat. BMW pa bo s prodajnimi številkami postregel ta teden.

Dobava Volkswagnovih vozil je v oktobru še naprej upadala. Prodaja po svetu se je zmanjšala za 6,2 odstotka na 516.900 vozil, in sicer zaradi nezaupanja kitajskih kupcev. Prodaja se je zmanjšala za 9,8 odstotka na 274.100 avtomobilov.

V Nemčiji so po septembru tudi oktobra prodali manj novih vozil, kar gre v prvi vrsti pripisati novim okoljskim testom za vozila, ki so začeli veljati s 1. septembrom. Oktobra so v Nemčiji zabeležili 252.682 registracij novih vozil, kar je 7,4 odstotka manj kot oktobra lani.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji 2

Slovenski avtoposel skozi oči in izkušnje Frenka Tavčarja s skoraj 30-letnimi izkušnjami v poslu, nekdanjega šefa Audija in oddelka za prodajo podjetjem v Porscheju Slovenija.

FINANCE
Avto
Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe
Avto
AvtoMiloš Milač Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe 9

December je bil za trgovce novih avtomobilov tretji najslabši mesec prejšnjega leta, če štejemo le upad glede na isti mesec predlanskim. Zmanjšanje prodaje je bilo kar 47,6-odstotno, registriranih je bilo le 2.348 avtomobilov.

FINANCE
Avto
Audi, ki bi ga vikal, čeprav ali pa prav zato, ker je električen
Avto
AvtoMiloš Milač Audi, ki bi ga vikal, čeprav ali pa prav zato, ker je električen 2

Za nemški Audi se je zadnja leta zdelo, da je pri oblikovanju in modelski paleti zapeljal v slepo ulico. To sicer ni nenavadno. Zgodilo se je že tekmecema BMW in Mercedes-Benzu in le oblikovni ali tehnični šok je kolesje premaknil naprej v novi smeri.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo
Avto
AvtoUroš Božin Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo

Na slovenske ceste je prispel najmanjši Audijev predstavnik družine Q: majhen, mladosten in precej bolj dostopen kot večji bratje.

FINANCE
PMM
Takšen bo ID.4 s štirimi krogi za 45 tisočakov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Takšen bo ID.4 s štirimi krogi za 45 tisočakov

Audi razkriva skoraj vse podrobnosti novega električnega SUV Q4 e-tron. Na trg prihaja še letos.

FINANCE
Avto
Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen spet prvi na svetu in v Sloveniji, upad prodaje so ublažili električni avti 5

Volkswagen je lani prodal 422 tisoč električnih avtov in priključnih hibridov, v zahodni Evropi so ti pomenili kar 11 odstotkov prodaje, v Sloveniji pa je z električnimi presegel 50-odstotni delež

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)