Avto

Raje v navidezni resničnosti kot zares

Izkušnja vožnje v vinjenem stanju bo javnosti na voljo za preizkus v eni izmed večjih poslovalnic zavarovalnice Generali po Sloveniji

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
09.11.2018 20:05
Čas branja: 2 min
Raje v navidezni resničnosti kot zares
V virtualni resničnosti so se preizkusili tudi člani ansambla Saše Avsenika in nekdanji smučar Jure Košir. Foto: Tina Ramujkic

V sklopu projekta večje varnosti v avtu zavarovalnice Generali je bilo v petek javnosti in predvsem mladim na voljo posebno izkustveno doživetje v virtualnem svetu. Virtualna realnost je udeležencem prikazala zmanjšanje psihofizičnih sposobnosti voznika pod vplivom alkohola. Preventivna virtualna izkušnja, s katero posameznik izkusi, kako se sam odzove, ko za volan sede v opitem stanju, na posameznika naredi velik vtis.

Gre za napredno virtualno izkušnjo, ki omogoča sodoben način prikaza zmanjšanih psihofizičnih sposobnosti voznika, ki vozi pod vplivom alkohola. Simulacija traja tri minute. Posameznika na vožnjo povabi robot Geri, ambasador varne vožnje iz leta 2068.

Simulator, ki povečuje stopnjo opitosti

»Voznik« vožnjo prične v treznem stanju, nato pa se stopnja njegove opitosti povečuje. Na cesti se tekom različnih stopenj opitosti srečuje z različnimi ovirami kot so vožnja v temi, ovinki, nasproti vozeča vozila, kolesarji, pešci, živali na cesti idr. Igralec preko virtualne izkušnje lahko spozna, kako alkohol vpliva na njegove sposobnosti (vid, motorika, samodojemanje), ki jih potrebuje za varno vožnjo. Ob koncu simulacije sledi poziv posamezniku za varno in odgovorno vožnjo, da za volan sede le v treznem stanju.

Virtualno izkušnjo »0,0 FURA« bodo posamezniki lahko izkusili tudi v sklopu projekta »Čista nula, čista vest«, ki ga izvaja Zavod Varna pot. Izkušnja pa bo postala tudi sestavni del preventivnih delavnic Zavoda za Varno pot »5x STOP je COOL«, ki so namenjene srednješolcem. Kadar virtualna izkušnja »0,0 FURA« ne bo v uporabi Zavoda Varna pot, bo javnosti na voljo za preizkus v eni izmed večjih poslovalnica zavarovalnice Generali po Sloveniji.

»Želimo si, da to VR izkušnjo pridobi kar največ ljudi, še posebej mladi in srednješolci, ki so tik pred tem, da nase prevzamejo veliko odgovornost in se na cesto podajo kot samostojni mladi vozniki,« je poudarja predsednica uprave zavarovalnice Generali Vanja Hrovat.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Tovarna
Novice
»Vse več strank je pozornih tudi na vsebino zavarovanja«
Tovarna leta
NoviceMladen Miković »Vse več strank je pozornih tudi na vsebino zavarovanja«

Tako pravi Marko Križan, direktor korporacijskih zavarovanj zavarovalnice Generali in poudarja pomen preventivnih ekskluzivnih storitev, ki jih zavarovalnica zagotavlja večjim in proizvodnim podjetjem.

IZVOZNIKI
Novice
Z vseživljenjskim partnerstvom ciljajo postati prva izbira SME in njihovih zaposlenih
Izvozniki.si
NoviceMladen Miković Z vseživljenjskim partnerstvom ciljajo postati prva izbira SME in njihovih zaposlenih

Intervju z Borutom Završanom, direktorjem prodaje za pravne osebe in spletno prodajo zavarovalnice Generali

AGROBIZ
Novice
"Delnice kupujte takrat, ko so vsi prestrašeni, in bodite prestrašeni takrat, ko so vsi pohlepni"
Agrobiznis
NovicePetra Šubic "Delnice kupujte takrat, ko so vsi prestrašeni, in bodite prestrašeni takrat, ko so vsi pohlepni" 15

To je nasvet Warrena Buffetta za finančne vlagatelje, še več nasvetov za pametno investiranje pa boste izvedeli v reportaži z webinarja Osebne finance za kmete, ki sta ga prejšnji teden pripravila Generali Investments in Agrobiznis

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
Moje finance
Razno
Dobili smo psa. Ga lahko zavarujem tudi, če bo potreboval zdravljenje?
Moje finance
RaznoMaja Virant Dobili smo psa. Ga lahko zavarujem tudi, če bo potreboval zdravljenje?

Pred nekaj meseci je dom Mojčine družine postal tudi novi dom madžarske vižle Rubija. Že nekaj tednov po prihodu je Rubi hudo zbolel in zato moral k veterinarju. Zdravljenje je bilo uspešno, pustilo pa je konkretno praznino v Mojčini denarnici. »Ali lahko zavarujem psa tudi za zdravljenje?« sprašuje Mojca. Raziskali smo, pri katerih zavarovalnicah in za koliko lahko to stori.

FINANCE
Kdaj delate na črno, če se ukvarjate s kriptom? Objavljamo primere Fursa
Finance
Tanja Smrekar Kdaj delate na črno, če se ukvarjate s kriptom? Objavljamo primere Fursa 2

Trgovanje s kriptovalutami ni in najbrž ne bo obdavčeno, razen če gre za dejavnost; tri leta po tem, ko je Furs objavil primere, kdaj gre za dejavnost, je negotovosti še veliko, opozarjajo vlagatelji

Moje finance
Razno
Se nam splača skleniti zavarovanje za primer brezposelnosti?
Moje finance
RaznoNina Simič Se nam splača skleniti zavarovanje za primer brezposelnosti?

V negotovih časih, ko je izgub zaposlitve in zapiranj podjetij vse več, pomislimo na različne rešitve, kako obvarovati svoj dohodek. Če odplačujemo posojilo ali druge dolgove, pa nas še bolj skrbi. Preverili smo, ali se nam splača zavarovati za tak primer.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.