Turbulentno leto zarezalo v poslovanje BMW Turbulentno leto zarezalo v poslovanje BMW Spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW
Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom. Znane so že slovenske cene: 16 tisočakov za osnovni model s 70 kilovati in 18.489 evrov za 1.0 TSI s 85 kilovati in samodejni menjalnik DSG.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.

Narobe svet!? Električni Harley in MAN, vodik za ameriško Nikolo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
testi vozil   dodaj
tovorni promet   dodaj
tovorna vozila   dodaj
električna...   dodaj
 
Čas branja: 3 min
09.11.2018  08:17
V trem tednu smo se posvetili predvsem tovornim vozilom z alternativnimi oblikami pogona, električni MAN bo kmalu realnost, iz ZDA pa "ponovno" prihajajo sanje, tokrat na vodik. V elektriko se je usmeril tudi sloviti Harley Davidson, ki raziskuje novo tehnološko področje in išče pot iz težav.
Narobe svet!? Električni Harley in MAN, vodik za ameriško Nikolo

Obveščaj me o novih člankih:  

Kako 26-tonski orjak prepelje 200 kilometrov zgolj na baterije. Baterije se seveda polnijo med zaviranjem prek rekuperacije, ko elektromotor deluje kot generator. Sicer pa tovornjake polnijo na polnilnih postajah s standardiziranim priključkom CCS Type 2, in sicer tako z enosmernim tokom (22 ali 44 kilovatov) kot tudi z izmeničnim (150 kilovatov). Priključka za polnjenje baterij sta na obeh bokih tovornjaka takoj za prvo osjo.

Kakšne so prve izkušnje s tovornjaki na utekočinjeni zemeljski plin? Z enim polnjenjem rezervoarjev je mogoče po Ivecovih uradnih podatkih prevoziti do 1.600 kilometrov, medtem ko izkušnje prevoznika kažejo, da se številka lahko dvigne tudi do 1.800 kilometrov.

Harley-Davidson, kot ga še ni bilo. Proizvajalec legendarnih ameriških motorjev je iskrico našel v električnem pogonu, ki pa motorjev nebo utišala. LiveWire z obliko in enostavnostjo uporabe nagovarja mlajše kupce.

Prostorna kot octavia, obenem pa sodobnejša od golfa – to je nova škoda scala, ki bo prihodnje leto zapeljala v osrednji del golfovega oziroma C-razreda.

To je ameriški tovornjak na vodikovo gorivo za Evropo. Ameriški proizvajalec komponent za električna vozila in za zdaj le konceptnih vozil Nikola Motor je predstavil idejo o evropskem tovornjaku na vodikovo gorivo, ki bo na staro celino zapeljal med letoma 2022 in 2023.

Citroën C4 cactus s svojo prenovljeno podobo nagovarja že doslej prepričane, in to predvsem tiste, ki morda še niso pozabili na citroëne, kot so nekoč bili. Kako ga je ocenil Janez Kovačič.

Oktobra je bilo v Sloveniji prvič registriranih 6.731 novih vozil, kar je 10,60 odstotka manj kot v istem mesecu lani. Do oktobra je bilo letos skupaj medtem prvič registriranih 74.558 osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je 5,69 odstotka več kot v devetih mesecih lani.

Skupina Renault bo do leta 2020 iz odsluženih baterij zgradila sistem shranjevalnikov, ki bo dosegel zmogljivost 60 megavatnih ur, kar ustreza dnevni porabi elektrike v mestu s pet tisoč gospodinjstvi.

Prodaja električnih avtov je lani v svetu presegla milijon enot in enoodstotni tržni delež, dostavniki pa na tem področju ostajajo v ozadju. Preverili smo, katere so ovire, katere priložnosti za elektrifikacijo dostavnih vozil in kateri so že na voljo na trgu.

Japonska Toyota je v prvi polovici poslovnega leta, to je med aprilom in septembrom, ustvarila 1.240 milijard jenov (9,62 milijarde evrov) dobička, kar je 16 odstotkov več kot v istem obdobju leto prej. Prihodki od prodaje so zrasli za 3,4 odstotka, na 14.700 milijard jenov (114,21 milijarde evrov).

BMW serije 8 je v iskanju prvinskega doživetja odvrgel streho in obiskal hrvaške ceste. Serija 6 brez strehe je tako postala del zgodovine, razlogov za žalost pa ni, saj je tukaj že naslednik, ki vso svojo lepoto razkrije v 15 sekundah.

»Bo dizel od torka še vedno dražji od bencina?« se je spraševal Jure Ugovšek. Takšen je odgovor.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Električni cunami, novi avtomobilski davek in preobrat v Volvu 2

Moje zadnje letošnjo pismo razkriva kaj nam bo prihodnje leto prinesel razvoj elektromobilnosti, zakaj je potrebna novela zakona o DMV -...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novice
Novice Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Ljudje smo različni, prav tako avtomobili. V tem tednu so se zbrali jekleni konjički z vseh vetrov, skoraj popolna mercedes-benz GLE in...

AVTO
Novice
Novice Veliki primerjalni test SUV, negotova prihodnost avtoposla in specializacija Nissana

V tem tednu vam ponujam enega najbolj obsežnih medijskih projektov – primerjalni PRIMA test šestih športnih terencev D razreda in...

AVTO
Novice
Novice Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron 4

Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San...

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

AVTO
Novice
Novice Elektroprigode Audijevega razvojnika, terenski rolls royce in kaj me čaka v Los Angelesu 9

Razburljiv avtomobilski teden vam prinaša zanimivo izkušnjo Audijevega razvojnika Matjaža Kormana – iz 560 kilometrov oddaljenega...