Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Porsche bo tudi letos bogato nagradil zaposlene Leto 2018 je bilo za Porsche rekordno po prihodkih, dobičku in prodaji. To se bo tudi letos izrazilo v radodarnem deljenju dobička z zaposlenimi.
Sveža in igriva Mazdina uspešnica Sveža in igriva Mazdina uspešnica Mazda CX-3 v pisani množici športnih terencev velja za lepotico, ob prenovi so nastopačici tako le nekoliko popravili makeup, v kombinaciji s 150-konjskim bencincem, štirikolesnim pogonom in dodelanim podvozjem pa ob varnosti premore tudi zabavno plat.
Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine. Kakšne so napovedi in načrti za leto 2019, poročamo iz poslovne konference BMW v Münchnu.
Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom. Znane so že slovenske cene: 16 tisočakov za osnovni model s 70 kilovati in 18.489 evrov za 1.0 TSI s 85 kilovati in samodejni menjalnik DSG.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.

Renault bo iz izrabljenih baterij zgradil 60-megavatni shranjevalnik elektrike

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
elektronsko...   dodaj
infrastruktura   dodaj
Renault dodaj
Mitsui dodaj
Skupina Renault dodaj
 
Čas branja: 1 min
06.11.2018  15:57
Skupina Renault bo do leta 2020 iz odsluženih baterij zgradila sistem shranjevalnikov na različnih lokacijah, ki bo dosegel zmogljivost 60 megavatnih ur, kar ustreza dnevni porabi elektrike v mestu s pet tisoč gospodinjstvi
Renault bo iz izrabljenih baterij zgradil 60-megavatni shranjevalnik elektrike
Pametno polnjenje (smart charging) svoje delovanje prilagaja potrebam uporabnikov in ponudbi električne energije v omrežju. Polnjenje je na najvišji ravni, kadar ponudba električne energije presega povpraševanje, na primer v konicah proizvodnje elektrike iz obnovljivih virov. Polnjenje se ustavi, kadar povpraševanje preseže ponudbo električne energije v omrežju. Tako optimizira dobavo lokalne energije iz obnovljivih virov.

Obveščaj me o novih člankih:  

Sistem, sestavljen iz več enot v Franciji in Nemčiji, bo imel shranjevalno zmogljivost najmanj 60 megavatnih ur in bo tako največji tovrstni sistem v Evropi doslej. Prve naprave bodo nameščene na začetku leta 2019 na treh mestih: v Renaultovih tovarnah Douai in Cléon ter v nekdanjem obratu na premog v zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija.

Zmogljivost shranjevalnika bodo potem postopoma povečevali, dokler ne bo vanj povezanih dva tisoč akumulatorjev iz električnih vozil. Na tej stopnji bo sistem dosegel, bolj verjetno celo presegel, napovedujejo v Renaultu, zmogljivost 60 megavatnih ur.

Namen sistema povezanih shranjevalnikov elektrike je upravljanje razlik med porabo in proizvodnjo energije v danem času, da bi lahko povečali skupni delež električne energije iz obnovljivih virov. To pomeni ohranjanje ravnotežja med ponudbo in povpraševanjem v električnem omrežju ob vključevanju raznih virov energije z nihajočimi proizvodnimi zmogljivostmi. Najmanjša razlika med porabo in proizvodnjo namreč sproža motnje, ki lahko ogrozijo stabilnost frekvence gospodinjskega toka (50 hercev).

Shranjevalnik bo zgrajen iz rabljenih akumulatorjev električnih vozil, združenih v zabojnike. Ti bodo po zagotovilih Renaulta imeli zadostno zmogljivost, da bodo lahko hkrati oddajal ali sprejemali za 70 megavatnih ur električne moči. V projekt je Renault povezal partnerje na področju pametnih električnih in energetskih ekosistemov. Med njimi denimo La Banque des Territoires, Mitsui Group, Demeter (prek Fonds de Modernisation Ecologique des Transports) in The Mobility House.

Kako uporabni so rabljeni akumulatorji iz električnih avtomobilov? V Renaultu trdijo, da so ti še vedno sposobni shranjevanja znatne količine električne energije, zato so povsem primerni za načrtovani shranjevalnik energije. S tem drugim življenjskim obdobjem akumulatorja lahko Renault danes pokrije cel spekter potreb po shranjevanju energije, od družinskih hiš in pisarniških stavb do tovarn, šol in stanovanjskih blokov, celo polnilnih mest za električna vozila.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Prvi mož Renaulta in Nissana Carlos Ghosn aretiran, delnice družbe najnižje v treh letih

Ghosn se je vpletel v škandal, ker naj bi več let prijavljal manjše osebne prihodke ter uporabljal sredstva družbe za osebne namene.

AVTO
Posel
Posel Kaj je povzročilo izjemen avgust in septembrski polom avtomobilskega trga

Sanjski avgust in črn september za prodajo avtomobilov v Evropi sta posledica uvedbe merilnega protokola WLTP in okoljskih predpisov Euro...

AVTO
Novice
Novice Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih...

FINANCE
Članki
Članki Kmalu bo odklenkalo tudi visokim cenam za mednarodne klice znotraj EU 40

Že več kot eno leto pri telefoniranju med mobilnim gostovanjem v EU ni več treba razmišljati o dodatnih pribitkih, ker lahko iz drugih...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Kako se gibanje plač v Sloveniji primerja z drugimi članicami EU 2

Kje so se v zadnjih letih plače najbolj zvišale in kako usklajeno je njihovo gibanje s spremembami v produktivnosti

AVTO
Posel
Posel Avtomobilski trg v EU: kje je prodaja rasla, kje upadla in kako se zdaj godi dizlu

Od lanskega do letošnjega tretjega četrtletja se je delež osebnih avtomobilov na dizelski pogon med vsemi novoprodanimi v EU zmanjšal...

FINANCE
Članki
Članki Bančni testi stresa: banke so dovolj močne, če pride nova kriza 12

Z bančnimi testi stresa so pri evropski bančni agenciji EBA tokrat preverjali stanje le v največjih bankah v EU z bilančno vsoto nad 30...