Avto

BMW serije 8 je v iskanju prvinskega doživetja odvrgel streho in obiskal hrvaške ceste

Serija 6 brez strehe je del zgodovine, razlogov za žalost pa ni, saj je tukaj že naslednik, ki vso svojo lepoto razkrije v 15 sekundah

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
04.11.2018 18:40
Dopolnjeno: 05.11.2018 00:32
Čas branja: 4 min

Slabo polovico leta po razkritju novega bavarskega kupeja serije 8 je prišel čas še za najbolj prvinsko različico – zgoraj brez. BMW serije 8 cabrio zmore športno vožnjo, v popolnem udobju pa lahko na daljših poteh z vetrom v laseh ter neomejenimi pogledi razvaja štiri ljudi. Največji beemvejev kabriolet kljub svojemu razkošju ostaja pravi športni avto, obljubljajo Bavarci. To jim je uspelo z ohranitvijo nizkega težišča, enakomerno porazdelitvijo teže ter lahko konstrukcijo z uporabo aluminija, magnezija in plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP). Promocijski video novega kabrioleta so posneli na hrvaškem otoku Pag.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Potnike zaščiti s pomočjo pirotehnike

V primerjavi s kupejem so pri brezstrešni različici inženirji posebno pozornost namenili dodatnemu ojačenju karoserije in šasije. Z dodatnimi opornicami so utrdili podvozje, za varnost potnikov so okrepili okvir vetrobranskega stekla. V karoseriji za zadnjimi sedeži je skrita konstrukcija, ki se s pomočjo pirotehnike sproži ob morebitnem prevračanju vozila. Zaradi dodatnih strukturnih ojačitev se je masa vozila povečala za dobrih sto kilogramov.

Svoje krpe odvrže v 15 sekundah

Kabina je podobna tisti v kupeju. Vozniško orientirana notranjost in jasno postavljena nadzorna plošča vozniku omogočajo osredotočenje na vožnjo. Visokokakovostne materiale in vzdolžne linije ponoči osvetljuje ambientalna osvetlitev. Pred voznikom je povsem digitalni zaslon z 12,3-palčno diagonalo, na sredini pa 10,25-palčni prikazovalnik. Na voljo je širok izbor naprednih sistemov za večje udobje in varnost v prometu.

Specifična kabrioletu je vetrna zaščita zadaj ter barve notranjosti, ki ne vpijajo toplote. Za prijetno vožnjo brez strehe v hladnejšem vremenu pa bosta za doplačilo poskrbela grelnika v vzglavniku prednjih sedežev, ki topel zrak usmerjata od vratu navzdol. S pritiskom na gumb, do hitrosti 50 kilometrov na uro, se mehka streha zloži v zadek v 15 sekundah. Tkanina je lahko v črni barvi, za doplačilo pa v antracitno srebrni barvi. Zadnje naslonjalo je zložljivo v razmerju 50 proti 50. Streha se zloži v prostor nad prtljažnim prostorom. Pod njim je odprtina, ki ob podrtju zadnjih sedežev še vedno omogoča prevoz daljših predmetov. Prtljažnik v primerjavi s kupejem sprejme 350 litrov oziroma 70 litrov manj.

Na voljo tudi z dizlom

Javnosti bo konec novembra predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, na trg pa bo marca zapeljal v dveh različicah. Zahtevnejši kupci bodo posegli po M850i s 4,4-litrskim osemvaljnikom ter 390 kilovati (530 konjskih moči). Ta bo na zadnji premi, za hitrejše pospeševanje iz zavojev, opremljen še z aktivnim M-diferencialom z elektronsko zaporo. Bolj dostopno različico 840d bo poganjal linijski dizelski šestvaljnik s 235 kilovati (320 konjskih moči).

Obe različici bosta opremljeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom, del serijske opreme pa bo tudi prilagodljivo M-vzmetenje z elektronsko krmiljenimi blažilniki ter aktivno krmiljenje. Kot češnja na torti bo prihodnje leto ponudbo obogatil še M8 cabrio, v katerem bo za razmršene lase skrbelo približno 600 konjev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani
Avto
AvtoMiloš Milač BMW popravlja cene po novem DMV, te so do 18 odstotkov nižje kot lani 1

Naš konfigurator trenutno ne deluje dobro, cene vozil so napačne. Prave cene za leto 2021 so do 18 odstotkov nižje kot lani, sporoča BMW Slovenija.

FINANCE
Avto
Klasika v svetu omejitev: zadnji pogon in šestvaljnik za BMW serije 2
Avto
AvtoMiloš Milač Klasika v svetu omejitev: zadnji pogon in šestvaljnik za BMW serije 2

Serija 2 coupe je najsodobnejši kompaktni BMW, saj je osnovo podedoval od serije 4 coupe. To pomeni tudi zadnji pogon in šestvaljni motor.

FINANCE
Avto
BMW M5 CS: Nova divja pošast iz Münchna
Avto
AvtoUroš Božin BMW M5 CS: Nova divja pošast iz Münchna

Superšportna limuzina za privržence znamki prihaja spomladi s ceno 196.850 evrov, do stotice se izstreli v natanko treh sekundah.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Ob ljubljanski obvoznici je znova zaživel BMW, kakšne načrte ima madžarski Wallis
Avto
AvtoMiloš Milač Ob ljubljanski obvoznici je znova zaživel BMW, kakšne načrte ima madžarski Wallis

Intervju z Blažem Urbanijo, direktorjem družbe Wallis Motor Ljubljana, ki je oktobra lani prevzel posel in objekt nekdanjega trgovca BMW A-Cosmosa.

FINANCE
Avto
BMW električni velikan iX bo v Sloveniji stal 81.800 evrov
Avto
AvtoMiloš Milač BMW električni velikan iX bo v Sloveniji stal 81.800 evrov 25

BMW električni orjak bo ponudil kopico sodobne tehnike, krepke mere in doseg prek 600 kilometrov v različici iX xDrive50.

FINANCE
Avto
Koronavirus Bavarcem pretrgal 12-letni prodajni niz
Avto
AvtoUroš Božin Koronavirus Bavarcem pretrgal 12-letni prodajni niz

Zaprtje tovarn in prodajnih salonov je močno udarilo po financah v drugem četrtletju, v tretjem in četrtem trimesečju pa so v BMW dober del izgubljenega nadomestili.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)