Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
najbogatejši   dodaj
ZDA   dodaj
borze   dodaj
Elon Musk dodaj
 
Čas branja: 2 min
28.10.2018  10:19
Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.
Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
najbogatejši   dodaj
ZDA   dodaj
borze   dodaj
Elon Musk dodaj

Izvršni direktor podjetja Tesla Elon Musk se za nekaj dni umika s twitterja, potem ko je zapisal, da se je tvit o umiku z borze, za katerega je bil kaznovan z 20 milijoni dolarjev, splačal, poroča Bloomberg. Musk se je na sledilce na družabnem omrežju obrnil v soboto s tvitom, da so všečki na twitterju redki, kritike pa tako ostre, da je že 'zabavno'.

7. avgusta je Elon Musk objavil tvit, v katerem je napovedal, da bo javno delniško družbo Tesla Inc. umaknil z borze in vlagatelje, ki ne bi želeli ostati v lastništvu, izplačal po ceni 420 dolarjev za delnico. Za to naj bi imel zagotovljeno financiranje. Ameriški regulator trg SEC je nato vložil tožbo proti Elonu Musku zaradi njegovih tvitov.

Ameriški sodnik je pred približno dvema tednoma potrdil 40 milijonov dolarjev vredno poravnavo med SEC in šefom Tesle Elonom Muskom. V skladu s poravnavo bosta Tesla in Musk plačala po 20 milijonov dolarjev globe, Musk pa se bo umaknil z mesta predsednika upravnega odbora Tesle.

Tesla z rekordnim dobičkom

V sredo so v podjetju objavili poslovne rezultate za tretje četrtletje in ti so vlagatelje navdušili. Proizvajalec električnih avtomobilov je v tretjem četrtletju letos s prodajo avtomobilov ustvaril nekaj manj kot 6,1 milijarde dolarjev prihodkov, četrtletje pa sklenil s 311,5 milijona dolarjev čistega dobička (metodologija GAAP), kar je največji dobiček v zgodovini družbe. Prosti denarni tok je v tretjem četrtletju znašal 881 milijonov dolarjev, podprt z denarnim tokom iz poslovanja v višini 1,4 milijarde dolarjev. Stroške poslovanja jim je v tretjem glede na drugo četrtletje uspelo znižati za 11 odstotkov.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trije izzivi za Elona Muska in njegovo Teslo 2

Poleg vseh težav, ki jih ima sicer vizionarski podjetnik, ga zdaj čaka še preiskava ameriškega regulatorja trga

AVTO
Posel
Posel Regulator nad Elona Muska, ta pa v lovu na investitorje

Vlagatelji želijo podrobnosti in časovnico umika Tesle z borze

AVTO
Novice
Novice Larry Ellison imenovan v upravni odbor Tesle: bo vodenje zdaj boljše? 8

Tesla je morala zaradi Muskovega tvitanja v upravni odbor imenovati neodvisna direktorja.