(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
najbogatejši   dodaj
ZDA   dodaj
borze   dodaj
Elon Musk dodaj
 
Čas branja: 2 min
28.10.2018  10:19
Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.
Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
najbogatejši   dodaj
ZDA   dodaj
borze   dodaj
Elon Musk dodaj

Izvršni direktor podjetja Tesla Elon Musk se za nekaj dni umika s twitterja, potem ko je zapisal, da se je tvit o umiku z borze, za katerega je bil kaznovan z 20 milijoni dolarjev, splačal, poroča Bloomberg. Musk se je na sledilce na družabnem omrežju obrnil v soboto s tvitom, da so všečki na twitterju redki, kritike pa tako ostre, da je že 'zabavno'.

7. avgusta je Elon Musk objavil tvit, v katerem je napovedal, da bo javno delniško družbo Tesla Inc. umaknil z borze in vlagatelje, ki ne bi želeli ostati v lastništvu, izplačal po ceni 420 dolarjev za delnico. Za to naj bi imel zagotovljeno financiranje. Ameriški regulator trg SEC je nato vložil tožbo proti Elonu Musku zaradi njegovih tvitov.

Ameriški sodnik je pred približno dvema tednoma potrdil 40 milijonov dolarjev vredno poravnavo med SEC in šefom Tesle Elonom Muskom. V skladu s poravnavo bosta Tesla in Musk plačala po 20 milijonov dolarjev globe, Musk pa se bo umaknil z mesta predsednika upravnega odbora Tesle.

Tesla z rekordnim dobičkom

V sredo so v podjetju objavili poslovne rezultate za tretje četrtletje in ti so vlagatelje navdušili. Proizvajalec električnih avtomobilov je v tretjem četrtletju letos s prodajo avtomobilov ustvaril nekaj manj kot 6,1 milijarde dolarjev prihodkov, četrtletje pa sklenil s 311,5 milijona dolarjev čistega dobička (metodologija GAAP), kar je največji dobiček v zgodovini družbe. Prosti denarni tok je v tretjem četrtletju znašal 881 milijonov dolarjev, podprt z denarnim tokom iz poslovanja v višini 1,4 milijarde dolarjev. Stroške poslovanja jim je v tretjem glede na drugo četrtletje uspelo znižati za 11 odstotkov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Trije izzivi za Elona Muska in njegovo Teslo 2

Poleg vseh težav, ki jih ima sicer vizionarski podjetnik, ga zdaj čaka še preiskava ameriškega regulatorja trga

AVTO
Posel
Posel Regulator nad Elona Muska, ta pa v lovu na investitorje

Vlagatelji želijo podrobnosti in časovnico umika Tesle z borze

AVTO
Novice
Novice Larry Ellison imenovan v upravni odbor Tesle: bo vodenje zdaj boljše? 8

Tesla je morala zaradi Muskovega tvitanja v upravni odbor imenovati neodvisna direktorja.

MANAGER
Slovenija
Slovenija Ko milijarderje mečejo iz lastnih družb iz moralnih razlogov

Da, tudi to se zgodi, čeprav ne gre zlahka. In brez skrbi, navadno padejo na noge.