Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.
Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Hyundai prebrodil ohlajanje Kitajske in povečal dobiček Prodaja Hyundaia je na največjem svetovnem trgu v prvem trimesečju strmoglavila za 19 odstotkov, družba pa je vseeno prvič v zadnjih šestih trimesečjih povečala čisti dobiček.
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti

Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
avtomobilska...   dodaj
Volvo dodaj
 
Čas branja: 2 min
26.10.2018  08:16
V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo se zapeljali po obalah in kanjonih Kalifornije. Na naslovnici Financ zaradi cene, ki je presegla ceno bencina, Daimlerju je skrčil poslovni rezultat, BMW priskrbel vpoklic, suzuki vitara pa se je pridružila množici avtov brez njega.
Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli

Obveščaj me o novih člankih:  

Športni terenci »ukradli« slovenske kupce prestižnih znamk, velika rast Volva, upad BMW. Ko Slovenci posežejo po prestižnih znamkah, si v polovici primerov izberejo obliko športnega terenca (SUV). Med znamkami prihaja do vse večjih sprememb, delež skupne prodaje pa vsaj statistično upada.

Vročekrvni volvo, kot ga nismo več vajeni. Po izjemno umirjeni izkušnji z novim volvom V60, srednjerazrednim karavanom premijskega dela ponudbe, limuzinski S60 prinaša vrtinec novih občutkov. Vsaj miselno odmik od umirjenosti, varnosti in zadržanosti ter poudarja vročekrvnost, dinamiko in izraznost, ki je bila nekdaj značilna za slovite različice T5R. Te vrednote so se v novem volvu S60 vrnile v celoti.

Tesla po dolgem času ustvarila dobiček, še vedno pa ima veliko dokazati. Med drugim analitiki poudarjajo, da bo morala pod črto dokazati, da je družba sposobna velikoserijske proizvodnje električnih avtomobilov.

Suzuki je v lepotilni salon zapeljal športnega terenca vitaro, ob pričakovanem glajenju gubic na nekaj mestih pa je ohranila ugodno ceno, pridobila nekaj varnostno-asistenčnih sistemov in izgubila dizelski motor.

Rok Pikon pojasnjuje, zakaj je dizel naenkrat dražji od bencina in kako se eksplozija v kanadski rafineriji pozna v vaši denarnici.

V Istanbulu smo prvi sedli za krmilo novega Fordovega tovornjaka; največja kabina, največje udobje, najboljša tehnologija, največja moč in največja učinkovitost – vse je v znamenju največje razen cene, ki bo zelo mamljiva.

Kaj ponuja Hyundaijev velikan kona electric, ki je majhen le po formatu? Le 4,18 metra dolg avto ima namreč baterijo s kar 64 kilovatnih ur kapacitete, doseg skoraj 500 kilometrov po realnejšem ciklu WLTP in ceno, ki niti ni tako strašljiva.

Matej se je ponovno znašel tam, kjer se najbolje počuti, v družbi športnika oziroma športnice, forda fieste s poskočnim 140-konjskim turbotrivaljnikom, odličnimi voznimi lastnostmi in v športni opravi ST-Line, ki se dobro znajde tudi v družbi, kjer pogovor krojijo kratice ST, GTI in RS.

Matej piše še o poslovnih rezultatih Daimlerja, ki so prav tako na udaru zaradi dizelskih motorjev. Kaj se dogaja v sicer zelo uspešnem nemškem proizvajalcu?

Renault kadjar pred prenovo, pa z novim samodejnim menjalnikom X-tronic, ki ga je podedoval od Nissana. Ta pa je dobil Renaultov dvosklopčni. Kako gre Renaultu v razredu, ki raste, a ga zaznamujejo druge znamke?

Nemški avtomobilski proizvajalec BMW je zaradi napake pri izpušnem sistemu, ki lahko v skrajnih primerih privede do vžiga, vpoklical več kot milijon dizelskih vozil.

Po skoraj dveh desetletjih je X5 zgubil krono največjega bavarskega športnega terenca. Tu je BMW X7, ki bo v prvovrstnem udobju razvajal tudi sedem potnikov.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW 7

Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih...

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novice
Novice Električni cunami, novi avtomobilski davek in preobrat v Volvu 4

Moje zadnje letošnjo pismo razkriva kaj nam bo prihodnje leto prinesel razvoj elektromobilnosti, zakaj je potrebna novela zakona o DMV -...

AVTO
Novice
Novice Veliki primerjalni test SUV, negotova prihodnost avtoposla in specializacija Nissana

V tem tednu vam ponujam enega najbolj obsežnih medijskih projektov – primerjalni PRIMA test šestih športnih terencev D razreda in...

AVTO
Novice
Novice Elektroprigode Audijevega razvojnika, terenski rolls royce in kaj me čaka v Los Angelesu 9

Razburljiv avtomobilski teden vam prinaša zanimivo izkušnjo Audijevega razvojnika Matjaža Kormana – iz 560 kilometrov oddaljenega...

AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu

AVTO
Novice
Novice Slovo supermenedžerja, dvoboj bencin – dizel in dama v moškem svetu

Konec vladavine Carlosa Ghosna ne razkriva le njegovih napak, ampak prikliče tudi spomine na izjemne dosežke supermenedžerja, ki je...