Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

Combo ohranja prostornost v Oplovi družini

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
PSA dodaj
Opel dodaj
Borut Gazvoda dodaj
Head dodaj
 
Čas branja: 3 min
16.10.2018  21:00
Te dni je na slovenske ceste zapeljal še tretji predstavnik francosko-nemške družine potniških dostavnikov oziroma vozil za prosti čas – opel combo
Combo ohranja prostornost v Oplovi družini
Foto: Miloš Milač

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
PSA dodaj
Opel dodaj
Borut Gazvoda dodaj
Head dodaj

Combo ima v Oplovi družino pomembno vlogo, saj nadomešča manjkajočo manjšo enoprostorsko merivo in dopolnjuje ponudbo večjega enoprostorca zafira. Obenem bo povečal prodajo v razredu, kjer je bila znamka doslej precej skromna, neopazna. Prejšnji combo je bil zasnovan na osnovi fiata dobla.

Novi combo pa je seveda tehnično enak francoskima bratrancema iz družine PSA, ki je lani prevzela Opel, ima pa tudi veliko drugih manjših sprememb. V primerjavi z njima je opazno drugačen predvsem na prednjem delu, kjer ima klasično masko, žaromete z LED-trakom dnevnih luči v obliki bumeranga (posebnost znamke) in zelo majhne meglenke v spodnjem delu odbijača.

Potniška kabina je sorodna berlingu, ne pa tudi rifterju z i-cockpitom. Za pogon skrbita dva motorja v več zmogljivostnih različicah. Bencinski 1,2-litrski turbo ima 81 kilovatov, dizelski 1,5-litrski CDTI pa 74 ali 96 kilovatov.

Combo ima lahko krajšo (4,4 metra) ali daljša različico karoserije (4,75 metra). V prvem primeru ima prtljažnik 597 litrov, daljši pa 850 litrov. Ob podiranju zadnje klopi oziroma treh ločenih sedežev pa je prtljažnik mogoče povečati na 2.126 oziroma 2.693 litrov.

Cene novinca so po besedah direktorja slovenskega Opla Boruta Gazvode umeščene med francoska bratranca. Segajo od 17.410 evrov za osnovni model 1.2 start&stop selection do 24.400 evrov za 1,5-litrski turbodizel s samodejnim menjalnikom, 96 kilovati in opremo innovation.

A to je le cenik. V salonih bodo kupci dobili drugačne ponudbe, obogatene z opremo in popusti. V slovenskem Oplu verjamejo, da bodo zanimive predvsem tri kombinacije. Bencinski motor 1,2 z opremo selection in nekaj dodatki, tudi klimatsko napravo, za 15.990 evrov, enak stroj z bogatejšo opremo enjoy za 16.790 evrov ter dizelski 1.5 CDTI enjoy za 17.990 evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu

OK & EN
Novice
Novice Rožnodolci: Janković se ne odziva na zeleno Rožno dolino 21

V Rožni dolini ugotavljajo, da vsi županski kandidati podpirajo zeleno, nebetonsko Rožno dolino. Ignorira jih samo Zoran Janković.

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

OK & EN
Novice
Novice To so nevladniki, s katerimi se bo posvetoval okoljski minister 1

Ustanovili so Svet ministra za okolje in prostor za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Posel
Posel Konec kitajskih sanj? Septembra rekorden padec prodaje avtomobilov 1

September je na kitajskem trgu prinesel največji padec prodaje avtomobilov v zadnjih sedmih letih. Združenje avtomobilskih proizvajalcev...

IZVOZNIKI
Novice
Novice To so izdelki, s katerimi bodo slovenska podjetja povečevala dobičke

GZS je podelila priznanja najbolj inovativnim podjetjem - kaj so izumili in kaj si podjetja od inovacij obetajo

AVTO
Novice
Novice Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW 7

Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih...