(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
davki   dodaj
Anže Sernel dodaj
Renault dodaj
 
Čas branja: 2 min
12.10.2018  08:03
Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega je močno vplivala uvedba novega merilnega protokola WLTP in okoljskih predpisov Euro 6d – kako dobro so se nanju pripravile posamezne avtomobilske znamke? Objavljamo AMZS test 28 zimskih pnevmatik, tri slovenske novosti – mercedesa C, audija Q8 in mazdo6 – ter kopico drugih novic iz avtoposla.
Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
davki   dodaj
Anže Sernel dodaj
Renault dodaj

Furs gre nad utajevalce DDV pri uvozu rabljenih vozil. Če so uvozniki rabljenih vozil v Sloveniji zavezanci za DDV, se pogosto odločijo za stranpoti, tudi slamnate prodajalce, samo da bi se izognili DDV. Ukrepi Fursa bodo strogi. Če bodo uvoznika sumili, bodo od njega zahtevali gotovinski polog za celoten morebitni znesek DDV.

Kaj je povzročilo izjemen avgust in septembrski polom avtomobilskega trga? Sanjski avgust in črni september za prodajo avtomobilov v Evropi sta posledica uvedbe merilnega protokola WLTP in okoljskih predpisov Euro 6d.

AMZS test 28 zimskih pnevmatik razkriva, katere so najboljše in katerih ne želite imeti. Test je hkrati pokazal, katere od novih zimskih pnevmatik imajo najbolj uravnotežene lastnosti, pa tudi nakup katerih zaradi izrazitih slabosti ni priporočljiv.

Nemčija: subvencije za zamenjavo starejših dizlov v najbolj prizadetih mestih. Tudi v Berlinu uvajajo prepoved za dizelska vozila na glavnih prometnicah. Ker to ni prvo mesto, nemška vlada pa želi, da bi bila mobilnost v mestih čim manj motena, naj bi v najbolj onesnaženih mestih voznikom ponudili subvencije za zamenjavo starejših dizelskih vozil – ali pa možnost posodobitve na stroške proizvajalcev.

Kako je Audi iz kopice nesmislov naredil smisel. Audi Q8 je avto z vseh vetrov, povezuje luksuz, robustnost in kupejevstvo. Lastnosti, ki v teoriji ne sodijo skupaj, se v praksi prav lepo dopolnjujejo. Ta hip je v Sloveniji na voljo le dizelski 50 TDI, stane pa 83.400 evrov.

Mercedes C v Sloveniji: oblikovno znan, tehnično napreden in še bolj raznolik. Kopica manjših sprememb in dva zanimiva motorja na začetku ponudbe – C 200 z 1,5-litrskim turbom in 48-voltnim električnim omrežjem ter skupno močjo 145 kilovatov ter 1,6-litrski turbodizel s 118 kilovati.

Tretja prenova je mazdo6 izboljšala na skoraj vseh področjih. Danes ponuja precej več za nekaj višjo ceno in v poslovnem razredu ostaja privlačna butična izbira.

Torek prinaša nove cene pogonskih goriv na slovenskih črpalkah, piše Jure Ugovšek. Merjeno v evrih, je nafta v minulih dveh tednih splezala na novo najvišjo raven od oktobra 2014. Cene dizla in bencina so v zadnjih določitvah regulirane cene ob regionalnih cestah malenkost upadle. Za koliko sta se v Sloveniji podražila naftna energenta?

Pri emisijah iz avtov je Slovenija podprla Francoze in nasprotovala Nemcem, piše portal Okolje & energija.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala Avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Veliki primerjalni test SUV, negotova prihodnost avtoposla in specializacija Nissana

V tem tednu vam ponujam enega najbolj obsežnih medijskih projektov – primerjalni PRIMA test šestih športnih terencev D razreda in...

AVTO
Novosti
Novosti Nova škoda scala: kaj sploh še ostane golfu? 36

Analiza: kje vse nova škoda scala prehiteva bratranca golfa in seveda, kje golf novinki iz koncerna ne pusti blizu

AVTO
Novice
Novice Sonce v Los Angelesu in potres v Detroitu

Razburljiv teden je razkril vsaj dve glavni smernici: prihodnost avtomobilske industrije, kot jo prikazuje avtosalon v Los Angelesu, kopico...

AVTO
Novice
Novice Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW 7

Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih...

AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

AVTO
Novice
Novice Elektroprigode Audijevega razvojnika, terenski rolls royce in kaj me čaka v Los Angelesu 9

Razburljiv avtomobilski teden vam prinaša zanimivo izkušnjo Audijevega razvojnika Matjaža Kormana – iz 560 kilometrov oddaljenega...

OK & EN
Novice
Novice Rožnodolci: Janković se ne odziva na zeleno Rožno dolino 21

V Rožni dolini ugotavljajo, da vsi županski kandidati podpirajo zeleno, nebetonsko Rožno dolino. Ignorira jih samo Zoran Janković.

AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...