Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Musk se mora umakniti kot predsednik upravnega odbora Tesle

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj
 
Čas branja: 1 min
30.09.2018  08:16  Dopolnjeno: 30.09.2018 08:19
Musk se mora umakniti kot predsednik upravnega odbora Tesle

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
Elon Musk dodaj
SEC dodaj

Ustanovitelj Tesle Elon Musk se poslavlja od mesta predsednika upravnega odbora svojega avtomobilističnega podjetja, poroča Reuters. V poravnavi s ameriškem regulatorjem vrednostnih papirjev bo poleg umika z vrha moral plačati še 20 milijonov dolarjev, prav toliko pa še njegovo podjetje. Še vedno bo lahko deloval v Tesli, vendar samo kot CEO. Musk mora s položaja predsednika upravnega odbora odstopiti v 45 dneh, na položaj pa se ne sme vrniti tri leta.

Ameriški regulator kapitalskega trga SEC je tožil Muska zaradi njegovih avgustovskih tvitov o tem, da bo umaknil delnice Tesle z borze. Vodja Tesle je avgusta javno napovedoval umik Tesle s borze, kar je povzročilo dvig cen delnic za deset odstotkov. Kasneje je priznal, da je tvit napisal v avtu na poti na letališče in svojo odločitev preklical.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Katerim znamkam Teslin model 3 spelje največ kupcev 3

Prodaja Teslinega modela 3 je julija v ZDA dosegla nov vrh. Po najkonservativnejših ocenah naj bi jih samo prejšnji mesec prodali vsaj 13...

AVTO
Novice
Novice Musk: Tvit o umiku z borze se je splačal 3

Nova serija tvitov prvega moža Tesle se je končala z nekajdnevnim umikom.

AVTO
Posel
Posel Trije izzivi za Elona Muska in njegovo Teslo 2

Poleg vseh težav, ki jih ima sicer vizionarski podjetnik, ga zdaj čaka še preiskava ameriškega regulatorja trga