Veliki primerjalni test športnih terencev, ki so prevzeli tudi Slovence Veliki primerjalni test športnih terencev, ki so prevzeli tudi Slovence PRIMA test: audi Q5, BMW X3, alfa romeo stelvio, mercedes-benz GLC, lexus NX in volvo XC60
(intervju s šefom Nissana): Za uspeh sta nujna specializacija in vnovično zategovanje pasu (intervju s šefom Nissana): Za uspeh sta nujna specializacija in vnovično zategovanje pasu Marjan Murn, direktor prodaje in marketinga Nissana v regiji Adriatic, pojasnjuje zakaj lahko specializacija avtomobilskemu proizvajalcu prinese boljše rezultate kot boj v množičnem razredu
EuroNCAP: pet zvezdic za prvi preizkušen avto na gorivne celice EuroNCAP: pet zvezdic za prvi preizkušen avto na gorivne celice Na zadnjih preizkusih EuroNCAP so si pet zvezdic za varnost prislužili hyundai nexo, mazda6, mercedes-benz A in lexus ES, štiri zvezdice pa citroën berlingo, peugeot rifter in opel combo
Mazdina trojka prinaša tehnično evolucijo, mehak hibrid s porabo dizla Mazdina trojka prinaša tehnično evolucijo, mehak hibrid s porabo dizla Mazda v leto 2019 vstopa z mazdo3 četrte generacije. Poleg sveže oblike še popolnoma nova zasnova in prvi mehki hibrid te znamke.
Ko dizlom kar ne želiš obrniti hrbta Ko dizlom kar ne želiš obrniti hrbta Honda civic z odličnim 1,6-litrskim turbodizlom ponuja tisto pravo kombinacijo moči in varčnosti, ob kateri boste dvakrat premislili, ali bi dizlom za vedno rekli zbogom.

Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW

 

Več iz teme.

 
Čas branja: 2 min
28.09.2018  13:26
Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih avtomobilskih modelov. Iz najvišjega položaja se umika šef Daimlerja, analizirali smo njegovo delo. Poglobili smo se tudi v novi ford focus, ki je preskočil cel cenovni razred. je za razred boljša tudi vsebina? Matej se je zapeljal z izjemnim audijem Q3, BMW je po osmih letih prvič napovedal zmanjšanje dobička. Avtomobilska jesen bo kar zanimiva.
Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW


Dizelske domine padajo, vse več avtomobilskih proizvajalcev opušča dizelske motorje. Kot kaže, se evropska romanca z dizli končuje. Pripravili smo pregled avtomobilov, ki jih več ne bo mogoče kupiti z dizelskim motorjem.

Prek več kot 2.000 metrov visokih prelazov v osrčju italijanskih Dolomitov smo zapeljali novi Audi Q3 ter spoznali, da bo zagotovo kos visokim ambicijam - postati eden prodajno najpomembnejših modelov prestižne nemške znamke.

Karizmatični šef Daimlerja Zetsche se poslavlja od uprave, na vrh Šved Kaellenius. Katere zmage in katere poraze je simpatični Nemec dosegel v kar 42 letni karieri v nemškem proizvajalcu in kdo je bodoči šef Daimlerja.

Nemški BMW je pod pritiskom okoljskih predpisov, trgovinskih vojn med Kitajsko in ZDA ter cenovnih vojn znižal napovedi dobička z osem- do desetodstotne na le sedemodstotno dobičkovno maržo.

Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej. Analizirali smo nov položaj focusa, razloge za podražitev in preverili kaj ponuja za najmanj 16.990 evrov.

Prenova je Mazdini uspešnici CX-3 na pogled resda prinesla le subtilne spremembe, zato pa bodo mnoge novosti toliko bolj cenili voznik in sopotniki. K nam pride še ta mesec z začetno ceno 16 tisoč evrov.

Francoski PSA obuja hibridno tehnologijo, tokrat z zmogljivim, ali celo dvema, elektromotorjem in turbobencinskim strojem. V modelih 3008 in 5008 bosta sklopa na voljo jeseni prihodnje leto.

Porsche prvi nemški proizvajalec avtomobilov, ki bo opustil dizelske motorje, so sporočili iz nemškega proizvajalca športnih avtomobilov.

Hyundai i20 je še eden od avtomobilov, ki se v bitko za kupce na slovenskem trgu spušča le z bencinskimi motorji.

Italijanski proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari pa pravi, da bo večino njegovih avtomobilov do leta 2022 poganjal hibridni pogon. »Od leta 2019 do 2022 bomo na trg poslati 15 novih modelov, je v predstavitvi razvojnega načrta podjetja do leta 2022 povedal prvi mož podjetja Louis Camilleri, ki je čelo prišel iz Philipa Morrisa.

»Zakaj trgovci tako radi predstavljajo cene svojih izdelkov s popusti? Zakaj gremo na bencinske črpalke pred podražitvijo, čeprav prihranek ponavadi pomeni manj kot evro, medtem ko nam evro pri nakupu avta ne pomeni nič,« razmišlja in pojasnjuje kolumnist Financ Peter Preglej.

Za konec še "kdo si upa" nemške kanclerke Angele Merkel, ki je izjavila da, subvencije, ki pomagajo prepričati Nemce, da kupujejo električna vozila, so povečale povpraševanje, ne morejo trajati večno in reciklaža odhajajočega predsednika uprave Daimlerja Dieterja Zetscheja, ki je uresničevanje svojih drznih ciljev prestavil na ramena svojega naslednika.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Posel
Posel Konec kitajskih sanj? Septembra rekorden padec prodaje avtomobilov 1

September je na kitajskem trgu prinesel največji padec prodaje avtomobilov v zadnjih sedmih letih. Združenje avtomobilskih proizvajalcev...

OK & EN
Novice
Novice Rožnodolci: Janković se ne odziva na zeleno Rožno dolino 21

V Rožni dolini ugotavljajo, da vsi županski kandidati podpirajo zeleno, nebetonsko Rožno dolino. Ignorira jih samo Zoran Janković.

AVTO
Novice
Novice Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi 11

Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma...

AVTO
Novice
Novice Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Ljudje smo različni, prav tako avtomobili. V tem tednu so se zbrali jekleni konjički z vseh vetrov, skoraj popolna mercedes-benz GLE in...

IZVOZNIKI
Novice
Novice To so izdelki, s katerimi bodo slovenska podjetja povečevala dobičke

GZS je podelila priznanja najbolj inovativnim podjetjem - kaj so izumili in kaj si podjetja od inovacij obetajo

AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...