Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Kako je Renaultov električni pionir ujel in prehitel prihajajoče tekmece Renault zoe je po sedmih letih krepko osvežen. Manj oblikovno, močno pa tehnično. Renaultov električni pionir je dobil dva zmogljiva motorja z 80 ali 99 kilovati ter baterijo zmogljivosti 52 kilovatnih ur z izjemno energijsko gostoto. Tako je zoe odlično pripravljen na jesenski spopad s tekmeci.
Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Paradoksi in dobrote velikega mercedesa Ob prenovi mercedes-benza razreda V, ki je te dni zapeljal na naše ceste, smo se poglobili v njegov položaj na trgu, ki je splošni javnosti precej skrit. O novostih zato spodaj, nekaj jih je, v nadaljevanju pa kratka zgodba o razredu V.
Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Novi clio – skoraj domači adut za nove zmage Renault clio je brez dvoma že desetletja najbolj slovenski avtomobil, z dobrimi štirimi metri dolžine v peti generaciji pa ob oblikovni evoluciji in za malo več denarja ponuja veliko tehnične sodobnosti in dobrega počutja.
Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Novi 2008 bo PSA izstrelil med velesile trga malih SUV Oglat, velik in tudi povsem električen 2008 cilja na prodajni vrh.
Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Nemci poskrbeli za rast prodaje avtov v Evropi, Hrvati so nam tesno za petami Prejšnji mesec je na evropskem avtomobilskem trgu prišlo do rahlega zasuka. Prodaja je prvič po lanskem avgustu zrasla, sicer za skromne štiri promile. Sosednja Hrvaška pa se je po prodaji avtov približala Sloveniji.

(video) Poslovnež, ki trka na vrata menedžerskega brata

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Head dodaj
Uroš Božin dodaj
Audi dodaj
 
Čas branja: 6 min
30.09.2018  23:00
Novi audi A6 je prvovrstna poslovna limuzina, ki s šestvaljnikom in štirikolesnim pogonom razvaja v slogu največjih. Navduši z udobjem, masažo in zmogljivim motorjem ter pošteno pretrese s ceno
(video) Poslovnež, ki trka na vrata menedžerskega brata

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Head dodaj
Uroš Božin dodaj
Audi dodaj

Audijeva šestica sodi med najbolj priljubljene poslovne limuzine. Je tisti del ponudbe, ki skozi generacije nadaljuje klasiko in pridobiva prestiž. Pripombe, da je sodobne audije težko razločevati, pa hitro pozabiš, če 'tvoj' audi spominja na večjega. Tako je bilo tudi v preteklosti. Oblikovno je nova šestica evolucija predhodnice, kar je po svoje logično. Premijske poslovne limuzine so že nekaj let tako izpopolnjene, da nove generacije ne morejo več presenečati z revolucionarnimi rešitvami, vsaj oblikovnimi ne. Šestica tako v osmi generaciji ni opazneje zrasla. Kljub temu bi marsikdo na prvi pogled pomislil, da stoji pred osmico.

Laser in skener sta v masko integrirana tako, da bo avto marsikdo zamenjal za vladno protokolarno vozilo z modrimi lučmi. V primerjavi z A8 je zadek bolj navpično odrezan, žarometi so precej agresivnejši, na robu prtljažnih vrat pa je diskretno oblikovan spojler. Za bolj atletsko postavo je bil testni avto opremljen še s športnim paketom S-line. Če se zdi oblika pločevine zadržana in klasična, so si inženirji duška dali pri razvoju svetil. Posebno to velja za matrične LED-žaromete, za katere je treba, kakopak, doplačati. Ob odklepanju in zaklepanju lastnika pozdravijo z zaporedjem prižiganja in ugašanja luči.

Pravo predstavo potnikom predstavijo ponoči. Kamera zaznava promet, žarometi pa osvetljujejo del ceste, kjer ni drugih udeležencev. Med vožnjo po avtocesti je zanimivo opazovati, kako žarometi v delčku sekunde prižigajo in ugašajo del svetila, da ne zaslepijo nasproti vozečih. Ko se promet razkadi, pa kot v gledališču odgrne zavesi in razširi dolg snop v neznano. Žarometi s pomočjo kamere prepoznajo tudi znake in jih ponoči osvetlijo nežneje, da ti ne zasvetijo premočno.

Digitalno delovno okolje

Zelo elegantna in minimalistična notranjost je močno podobna tisti v A8, le da sta tu zaslona zasukana proti vozniku. Ob zagonu se sredi bleščeče črne armaturne plošče prikažeta dva ekrana. Zgornji, ki je v osnovi osempalčni, v testnem vozilu pa je bil 10,1-palčni, prikazuje vse glavne funkcije vozila. Spodnji, 8,6-palčni, pa je namenjen nastavitvam klimatske naprave, gretju in prezračevanju sedežev. Mehanični gumbi izumirajo, tu so le še tipke za zagon motorja, kamer in varnostnih sistemov ter vrteč gumb za glasnost.

Zaslone se upravlja z drsenjem ter s pritiskom. Multimedijski sistem je odziven iz zmore hitro zumiranje zemljevidov. Meniji so premišljeno in pregledno postavljeni, zaporedje gumbov pa je mogoče prilagoditi potrebam. Ker se zaslon upravlja na pritisk, na sredini več ni vrtljivega gumba za upravljanje ter ploščice za vnašanje črk. Ob vnašanju naslova v navigacijo se celoten spodnji zaslon spremeni v površino za pisanje črk. Armaturna plošča z vgrajenima zaslonoma je elegantna, zaslona pa sta postavljena nekoliko (pre)nizko.

Pritiskanje po zaslonih med vožnjo ni najnatančnejše in vzame več časa, kot bi pri vrtečem gumbu, in voznika preveč odvrača od gledanja na cesto. Črna notranjost je prava paša za oči, v praksi pa privablja prah in shrani vsak prstni odtis, kar seveda ne sodi v notranjost takšne limuzine, a se zdi neizbežno. Prenizek položaj zaslonov olajšata sistem za prikaz podatkov na steklo (head-up display) in virtualen kokpit, ki je tako z estetskega vidika kot tudi funkcionalnosti in prikazovanja podatkov trenutno eden najboljših na trgu.

Kabino prekrivajo usnje, alkantara in aluminij, na očem bolj skritem delu se najde kakšen kos plastike. Ob premijskih materialih dodatno k prestižu pripomore ambientalna osvetlitev. Prostora je v kabini veliko, kljub svojim 493 centimetrom dolžine pa je na zadnjih sedežih jasno, da za osmico najbolj zaostaja ravno tu, a ne bistveno. Prtljažnik je globok, njegova največja ovira je višina. Kljub temu pogoltne spoštljivih 530 litrov.

Vozi se kot številko manjši

Da ne bo pomote, A6 je velika limuzina, za volanom pa tega vtisa ne daje. Avta zaradi dobre preglednosti ni težko postaviti in manevrirati po ožjih mestnih ulicah. Velika zasluga za to gre tudi štirikolesnemu krmiljenju, ki imitira krajšo medosno razdaljo in obračalni krog zmanjša za 1,1 metra. Parkiranje še olajša nabor kamer, med njimi dve 360-stopinjski, ter 3D-pogled. Ta ustvari tridimenzionalni model okolice, v katero postavi vozilo, s prstom pa se lahko premikate okoli vozila in gledate, kako blizu robnika je platišče.

Testna šestica je bila opremljena s trilitrskim dizlom. Šestvaljnik se ji izjemno lepo poda in opominja, da je še vedno najbolj prijetna izbira, a verjetno bodo kupci bolj pogosto posegali po racionalnejšem štirivaljniku 40 TDI. Stroj zmore 210 kilovatov (286 konjskih) moči in kar 620 newtonmetrov maksimalnega navora. Motor z maso vozila (1.825 kilogramov) opravi z lahkoto, po potrebi lahko do stotice skoči v le 5,5 sekunde. Ob močnem pritisku na plin preseneti le zamik med pritiskom na stopalko in začetkom pospeševanja. Pri svojem delu je tih, glasneje se oglasi le pri agresivnejših pospeševanjih, takrat daje občutek, da ima še kakšnega konja več.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Poraba z lahkoto pod osmimi litri

Na testu se je izkazal za zelo ekonomičnega. S polnim rezervoarjem smo prevozili dobrih 900 kilometrov, poraba pa se je ustavila pri 7,8 litra. V test je všteta tudi dinamična vožnja, ob vsakodnevni vožnji bi bila seveda nižja. Varčni vozniki bodo shajali tudi z manj kot sedmimi litri porabe, s tem si bodo doseg povečali na prek tisoč kilometrov. Krajše mestne vožnje se, razumljivo, težje končajo pod desetimi litri. Žeja je resnično zmerna, upoštevajoč velikost, maso, moč in stalni štirikolesni pogon. Za kakšen deciliter manj poskrbi blagi 48-voltni hibridni sistem, ki v območju med 55 in 160 kilometri na uro ugasne motor.

Njegov dom je avtocesta

Področje, kjer A6 najbolj zasije, je udobje. Vzmetenje z razpokami in luknjami opravi tako brezhibno, da sem avto večkrat pozabil v njegovem najtršem dinamičnem načinu. Delovanje prilagodljivega zračnega vzmetenja je še toliko bolj navdušujoče ob dejstvu, da so se na testnem audiju lesketala največja 21-palčna platišča. Dodatno so nas razvajali sedeži s sedmimi različnimi masažami.

V nasprotju s konkurenco iz Münchna se audi A6 najbolje znajde ob umirjeni do dinamični vožnji. Priganjanje v zavojih mu ne ugaja. Ker je večja masa na sprednji osi, lahko v ostrih ovinkih na mokri podlagi nos zdrsne, situacijo pa ublaži stalni štirikolesni pogon quattro. Izjemna uglajenost in zvočna izolacija ter hladnokrvna stabilnost so dobrodošle pri poslovni limuzini, katere paradna disciplina je avtocesta. Osemstopenjska avtomatika prestavlja uglajeno, le redko pri mestni vožnji pri nižjih hitrosti 'kolcne'.

Dodatne opreme v vrednosti štirivaljnega A6

Tako opremljen audi A6 ponuja udobje največjih limuzin, od A8 pa si sposoja kup varnostnih, asistenčnih in tehničnih rešitev. Ker je manjši in lažji, je z enakim motorjem poskočnejši in varčnejši. Nova generacija A6 pokaže, kako ozek krog kupcev nagovarja A8. Nikakor pa pri testnem A6 50 TDI quattro sport ne pozabiš cene, ki se začne pri 70 tisočakih, z vsemi dodatki, o katerih bi lahko napisal poseben članek, pa se je povzpela na neverjetnih 118.220 evrov. Nova šestica, če jo tako seveda opremite, se nevarno približa številko večjemu A8, primerljivo sled pa lahko pusti tudi v denarnici.

Foto: Miloš Milač, Uroš Božin in Audi


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (v grafih) Zakaj se moramo pogovarjati o demografiji 19

V osmih grafih ponujamo osnovne izzive na slovenskem trgu dela, za mlade in starejše ter za odločevalce in družbo kot celoto.

FINANCE
Članki
Članki Iskanje skupnega 1

Težave mladih in starejših so lahko zelo podobne, zato je odgovore najbrž pametno iskati dialoško.

FINANCE
Članki
Članki Bančni testi stresa: banke so dovolj močne, če pride nova kriza 12

Z bančnimi testi stresa so pri evropski bančni agenciji EBA tokrat preverjali stanje le v največjih bankah v EU z bilančno vsoto nad 30...

FINANCE
Članki
Članki (lestvica Doing business) Slovenija zdrsnila, padli tudi Slovaška in Nemčija 8

Pri Svetovni banki so zadnji dan oktobra objavili raziskavo Doing business 2019, v kateri primerjajo regulativo s področja poslovnega...

FINANCE
Članki
Članki Nemške kazalnike vse bolj zaznamuje nestanovitnost

Koliko so dogodki iz zadnjih mesecev vplivali konkretno na rast nemškega BDP, pa bomo videli že prihodnji teden

FINANCE
Je Trumpu uspelo zagnati rast z nižjimi davki ali jo poganja z dolgom? 6

To je vprašanje, ki se pojavlja ob svežih številkah o velikosti ameriškega proračunskega primanjkljaja, letošnjih projekcij...

FINANCE
Članki
Članki Kaj ameriški volilni izid pomeni za tečaj dolarja, trgovinske spore in ameriško rast? 1

Demokrati so prevzeli večino v predstavniškem domu v ameriškem kongresu, medtem ko republikanci ohranjajo večino v senatu; pričakovati...

AVTO
Novice
Novice Nemčija: subvencije za zamenjavo starejših dizlov v najbolj prizadetih mestih 3

Tudi v Berlinu uvajajo prepoved za dizelska vozila na glavnih prometnicah. Ker to ni prvo mesto, nemška vlada pa želi, da bi bila...