Avto

(video) Poslovnež, ki trka na vrata menedžerskega brata

Novi audi A6 je prvovrstna poslovna limuzina, ki s šestvaljnikom in štirikolesnim pogonom razvaja v slogu največjih. Navduši z udobjem, masažo in zmogljivim motorjem ter pošteno pretrese s ceno

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
30.09.2018 23:00
Čas branja: 6 min

Audijeva šestica sodi med najbolj priljubljene poslovne limuzine. Je tisti del ponudbe, ki skozi generacije nadaljuje klasiko in pridobiva prestiž. Pripombe, da je sodobne audije težko razločevati, pa hitro pozabiš, če 'tvoj' audi spominja na večjega. Tako je bilo tudi v preteklosti. Oblikovno je nova šestica evolucija predhodnice, kar je po svoje logično. Premijske poslovne limuzine so že nekaj let tako izpopolnjene, da nove generacije ne morejo več presenečati z revolucionarnimi rešitvami, vsaj oblikovnimi ne. Šestica tako v osmi generaciji ni opazneje zrasla. Kljub temu bi marsikdo na prvi pogled pomislil, da stoji pred osmico.

Laser in skener sta v masko integrirana tako, da bo avto marsikdo zamenjal za vladno protokolarno vozilo z modrimi lučmi. V primerjavi z A8 je zadek bolj navpično odrezan, žarometi so precej agresivnejši, na robu prtljažnih vrat pa je diskretno oblikovan spojler. Za bolj atletsko postavo je bil testni avto opremljen še s športnim paketom S-line. Če se zdi oblika pločevine zadržana in klasična, so si inženirji duška dali pri razvoju svetil. Posebno to velja za matrične LED-žaromete, za katere je treba, kakopak, doplačati. Ob odklepanju in zaklepanju lastnika pozdravijo z zaporedjem prižiganja in ugašanja luči.

Pravo predstavo potnikom predstavijo ponoči. Kamera zaznava promet, žarometi pa osvetljujejo del ceste, kjer ni drugih udeležencev. Med vožnjo po avtocesti je zanimivo opazovati, kako žarometi v delčku sekunde prižigajo in ugašajo del svetila, da ne zaslepijo nasproti vozečih. Ko se promet razkadi, pa kot v gledališču odgrne zavesi in razširi dolg snop v neznano. Žarometi s pomočjo kamere prepoznajo tudi znake in jih ponoči osvetlijo nežneje, da ti ne zasvetijo premočno.

Digitalno delovno okolje

Zelo elegantna in minimalistična notranjost je močno podobna tisti v A8, le da sta tu zaslona zasukana proti vozniku. Ob zagonu se sredi bleščeče črne armaturne plošče prikažeta dva ekrana. Zgornji, ki je v osnovi osempalčni, v testnem vozilu pa je bil 10,1-palčni, prikazuje vse glavne funkcije vozila. Spodnji, 8,6-palčni, pa je namenjen nastavitvam klimatske naprave, gretju in prezračevanju sedežev. Mehanični gumbi izumirajo, tu so le še tipke za zagon motorja, kamer in varnostnih sistemov ter vrteč gumb za glasnost.

Zaslone se upravlja z drsenjem ter s pritiskom. Multimedijski sistem je odziven iz zmore hitro zumiranje zemljevidov. Meniji so premišljeno in pregledno postavljeni, zaporedje gumbov pa je mogoče prilagoditi potrebam. Ker se zaslon upravlja na pritisk, na sredini več ni vrtljivega gumba za upravljanje ter ploščice za vnašanje črk. Ob vnašanju naslova v navigacijo se celoten spodnji zaslon spremeni v površino za pisanje črk. Armaturna plošča z vgrajenima zaslonoma je elegantna, zaslona pa sta postavljena nekoliko (pre)nizko.

Pritiskanje po zaslonih med vožnjo ni najnatančnejše in vzame več časa, kot bi pri vrtečem gumbu, in voznika preveč odvrača od gledanja na cesto. Črna notranjost je prava paša za oči, v praksi pa privablja prah in shrani vsak prstni odtis, kar seveda ne sodi v notranjost takšne limuzine, a se zdi neizbežno. Prenizek položaj zaslonov olajšata sistem za prikaz podatkov na steklo (head-up display) in virtualen kokpit, ki je tako z estetskega vidika kot tudi funkcionalnosti in prikazovanja podatkov trenutno eden najboljših na trgu.

Kabino prekrivajo usnje, alkantara in aluminij, na očem bolj skritem delu se najde kakšen kos plastike. Ob premijskih materialih dodatno k prestižu pripomore ambientalna osvetlitev. Prostora je v kabini veliko, kljub svojim 493 centimetrom dolžine pa je na zadnjih sedežih jasno, da za osmico najbolj zaostaja ravno tu, a ne bistveno. Prtljažnik je globok, njegova največja ovira je višina. Kljub temu pogoltne spoštljivih 530 litrov.

Vozi se kot številko manjši

Da ne bo pomote, A6 je velika limuzina, za volanom pa tega vtisa ne daje. Avta zaradi dobre preglednosti ni težko postaviti in manevrirati po ožjih mestnih ulicah. Velika zasluga za to gre tudi štirikolesnemu krmiljenju, ki imitira krajšo medosno razdaljo in obračalni krog zmanjša za 1,1 metra. Parkiranje še olajša nabor kamer, med njimi dve 360-stopinjski, ter 3D-pogled. Ta ustvari tridimenzionalni model okolice, v katero postavi vozilo, s prstom pa se lahko premikate okoli vozila in gledate, kako blizu robnika je platišče.

Testna šestica je bila opremljena s trilitrskim dizlom. Šestvaljnik se ji izjemno lepo poda in opominja, da je še vedno najbolj prijetna izbira, a verjetno bodo kupci bolj pogosto posegali po racionalnejšem štirivaljniku 40 TDI. Stroj zmore 210 kilovatov (286 konjskih) moči in kar 620 newtonmetrov maksimalnega navora. Motor z maso vozila (1.825 kilogramov) opravi z lahkoto, po potrebi lahko do stotice skoči v le 5,5 sekunde. Ob močnem pritisku na plin preseneti le zamik med pritiskom na stopalko in začetkom pospeševanja. Pri svojem delu je tih, glasneje se oglasi le pri agresivnejših pospeševanjih, takrat daje občutek, da ima še kakšnega konja več.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Poraba z lahkoto pod osmimi litri

Na testu se je izkazal za zelo ekonomičnega. S polnim rezervoarjem smo prevozili dobrih 900 kilometrov, poraba pa se je ustavila pri 7,8 litra. V test je všteta tudi dinamična vožnja, ob vsakodnevni vožnji bi bila seveda nižja. Varčni vozniki bodo shajali tudi z manj kot sedmimi litri porabe, s tem si bodo doseg povečali na prek tisoč kilometrov. Krajše mestne vožnje se, razumljivo, težje končajo pod desetimi litri. Žeja je resnično zmerna, upoštevajoč velikost, maso, moč in stalni štirikolesni pogon. Za kakšen deciliter manj poskrbi blagi 48-voltni hibridni sistem, ki v območju med 55 in 160 kilometri na uro ugasne motor.

Njegov dom je avtocesta

Področje, kjer A6 najbolj zasije, je udobje. Vzmetenje z razpokami in luknjami opravi tako brezhibno, da sem avto večkrat pozabil v njegovem najtršem dinamičnem načinu. Delovanje prilagodljivega zračnega vzmetenja je še toliko bolj navdušujoče ob dejstvu, da so se na testnem audiju lesketala največja 21-palčna platišča. Dodatno so nas razvajali sedeži s sedmimi različnimi masažami.

V nasprotju s konkurenco iz Münchna se audi A6 najbolje znajde ob umirjeni do dinamični vožnji. Priganjanje v zavojih mu ne ugaja. Ker je večja masa na sprednji osi, lahko v ostrih ovinkih na mokri podlagi nos zdrsne, situacijo pa ublaži stalni štirikolesni pogon quattro. Izjemna uglajenost in zvočna izolacija ter hladnokrvna stabilnost so dobrodošle pri poslovni limuzini, katere paradna disciplina je avtocesta. Osemstopenjska avtomatika prestavlja uglajeno, le redko pri mestni vožnji pri nižjih hitrosti 'kolcne'.

Dodatne opreme v vrednosti štirivaljnega A6

Tako opremljen audi A6 ponuja udobje največjih limuzin, od A8 pa si sposoja kup varnostnih, asistenčnih in tehničnih rešitev. Ker je manjši in lažji, je z enakim motorjem poskočnejši in varčnejši. Nova generacija A6 pokaže, kako ozek krog kupcev nagovarja A8. Nikakor pa pri testnem A6 50 TDI quattro sport ne pozabiš cene, ki se začne pri 70 tisočakih, z vsemi dodatki, o katerih bi lahko napisal poseben članek, pa se je povzpela na neverjetnih 118.220 evrov. Nova šestica, če jo tako seveda opremite, se nevarno približa številko večjemu A8, primerljivo sled pa lahko pusti tudi v denarnici.

Foto: Miloš Milač, Uroš Božin in Audi

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji
Avto
AvtoMiloš Milač Frenk Tavčar: mož, ki je zgradil znamko Audi in sooblikoval avtoposel v Sloveniji 2

Slovenski avtoposel skozi oči in izkušnje Frenka Tavčarja s skoraj 30-letnimi izkušnjami v poslu, nekdanjega šefa Audija in oddelka za prodajo podjetjem v Porscheju Slovenija.

FINANCE
PMM
Takšen bo ID.4 s štirimi krogi za 45 tisočakov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Takšen bo ID.4 s štirimi krogi za 45 tisočakov

Audi razkriva skoraj vse podrobnosti novega električnega SUV Q4 e-tron. Na trg prihaja še letos.

FINANCE
Avto
Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo
Avto
AvtoUroš Božin Osvežena vstopnica v Audijevo visoko družbo

Na slovenske ceste je prispel najmanjši Audijev predstavnik družine Q: majhen, mladosten in precej bolj dostopen kot večji bratje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Audijev električni potovalnik za sladokusce
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMatej Kačič Audijev električni potovalnik za sladokusce

Audi je predstavil še en povsem električni model, športna potovalna limuzina e-tron GT za vsaj sto tisočakov pa ob oblinah in udobju navduši tudi s tehniko.

FINANCE
PMM
Zdaj gre zares, to je prvi dostopni električni Audi
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Zdaj gre zares, to je prvi dostopni električni Audi 24

Audi je danes razkril prvi kompaktni električni SUV Q4 e-tron z dosegom do 528 kilometrov. K nam prihaja julija s ceno 45 oziroma manj kot 41 tisočakov, upoštevaje subvencije.

FINANCE
Avto
Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje
Avto
AvtoMiloš Milač Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje

Elektrifikacija gre naprej s svetlobno hitrostjo. V tem tednu poročamo o kar 30-odstotni rasti prodaje baterijskih vozil, lani jih je bilo v svetu prodanih že prek tri milijone. Na Madžarskem bo zrasla največja evropska tovarna baterij v Evropi, Audi razkriva novi prelestni štirivratni kupe e-tron GT - seveda je popolnoma električen. Delno elektrificirana sta tudi jeepa renegade in compass, v preteklem tednu sta zapeljala na naš trg. Petrol pa bo prihodnji teden podražil polnjenje na hitrih polnilnicah ter ukinil brezplačno polnjenje na počasnih. V pismu še zgodba o Frenku Tavčarju, avtomobilskemu menedžerju, ki mu pri nas skoraj ni para. Test clia na avtoplin in hibridne toyote yaris, drugi del nasvetov za uvoz rabljenega avta iz tujine in še nekaj poslovnih novic.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.