Avto

Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom

DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
19.09.2018 14:14
Dopolnjeno: 21.09.2018 19:45
Čas branja: 2 min

Majhen športni terenec DS3 crossback širi ponudbo mladega francoskega proizvajalca DS, premijske znamke skupine PSA. Zasnovan je kot mestni avto, ki se dobro znajde tudi na daljših razdaljah. Na cesti zaseda 4,12 metra dolžine, 1,79 širine in 1,53 metra višine. Medosna razdalje je 2,6 metra, prtljažnik pa ima 350 litrov prostornine. Na ogled bo postavljen na avtomobilskem salonu v Parizu, na trg pa bo zapeljal v začetku prihodnjega leta.

Ikona modernega sloga

Tko kot pri DS3 oblikovni zaščitni znak ostaja plavut morskega psa na B-stebričku. Dnevne LED-luči so postavljene navpično, žarometi pa so matrični. Zunanjost je prežeta z elegantnimi podrobnostmi. Brisalci so skriti, kljuke vrat pa se prilegajo vratom in se prikažejo šele ob odklepanju. Lebdečo streho brez vidne antene si je mogoče omisliti v drugi barvi, kot je karoserija. Na zadku prevladujejo mišičasti boki ter dve kromirani izpušni cevi pri bencinskem in dizelskem modelu.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Z novo konstrukcijsko osnovo so zagotovili odlično izolacijo kabine. Voznika tam obdaja povsem digitalizirano okolje. Sredinsko konzolo so si sposodili pri večjem bratu DS7 crossback. Avantgardno oblikovano notranjost si bo mogoče izbrati v petih različnih ambientih. Med klavirskimi tipkami je površina za polnjenje telefona, s katerim lahko prek aplikacije MyDS odklepate in zaženete motor. Tu so še oprema za varnost ter sistemi za pomoč pri vožnji in parkiranju. Z radarskim tempomatom DS3 crossback samodejno sledi smeri vožnje, prilagaja hitrost, upošteva varnostno razdaljo ter po potrebi samodejno ustavi.

Tri srca

Opremiti ga bo mogoče z novim bencinski motorjem puretech s 155 konjskimi močmi ter z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudbo bencinskih motorjev dopolnjujeta še motorja s 130 in sto konjskimi močmi. Ob vstopu na trg bosta na voljo še dva dizelska motorja blueHDi s 130 in sto konjskimi močmi. Od sredine leta 2019 bo naprodaj tudi povsem električna različica E-tense s 136 konjskimi močmi ter baterijo zmogljivosti 50 kilovatnih ur. Obljubljajo 300-kilometrski doseg po ciklu WLTP oziroma 450 po starejšem NEDC.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
PMM
Kako se je mlada znamka DS že prvo leto izognila okoljskim kaznim
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Kako se je mlada znamka DS že prvo leto izognila okoljskim kaznim

Francoska prestižna znamka DS je v leto 2021 zapeljala brez kazni EU zaradi presežnih izpustov, kar četrtino prodaje si je namreč odrezal električni DS3.

FINANCE
Avto
Košček Pariza in glamurja za Bežigradom v panogi, ki menda izumira
Avto
AvtoMiloš Milač Košček Pariza in glamurja za Bežigradom v panogi, ki menda izumira 1

Majhen in temen intimen prostor, udobni fotelji, zasebne lože, razstava rokodelskih izdelkov in čisto rahel vonj po parfumu. In kako je to povezano z avtomobili?

FINANCE
Avto
Obline in tehnika v strastnem razmerju razkošnega DS4
Avto
AvtoMiloš Milač Obline in tehnika v strastnem razmerju razkošnega DS4

Novi DS4 v kompaktni razred prinaša francoski šik, prefinjenost in prestiž, povezan s sodobno tehniko.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
DS bo šel zgolj na elektriko, doseg do 700 kilometrov
FINANCE
Avto
Francosko razvajanje prve vrste
Avto
AvtoMiloš Milač Francosko razvajanje prve vrste

Kandidat za managerski avto leta 2022: DS9

FINANCE
Avto
Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje
Avto
AvtoMiloš Milač Visoko rast prodaje in ponudbe električnih avtov bo spremljalo tudi dražje polnjenje

Elektrifikacija gre naprej s svetlobno hitrostjo. V tem tednu poročamo o kar 30-odstotni rasti prodaje baterijskih vozil, lani jih je bilo v svetu prodanih že prek tri milijone. Na Madžarskem bo zrasla največja evropska tovarna baterij v Evropi, Audi razkriva novi prelestni štirivratni kupe e-tron GT - seveda je popolnoma električen. Delno elektrificirana sta tudi jeepa renegade in compass, v preteklem tednu sta zapeljala na naš trg. Petrol pa bo prihodnji teden podražil polnjenje na hitrih polnilnicah ter ukinil brezplačno polnjenje na počasnih. V pismu še zgodba o Frenku Tavčarju, avtomobilskemu menedžerju, ki mu pri nas skoraj ni para. Test clia na avtoplin in hibridne toyote yaris, drugi del nasvetov za uvoz rabljenega avta iz tujine in še nekaj poslovnih novic.