Avto

Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo

Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
18.09.2018 01:30
Dopolnjeno: 18.09.2018 01:30
Čas branja: 2 min

Kia bo v kratkem svojo paleto razširila z novim kupejevskim karavanom, s katerim želi ponuditi kombinacijo privlačnega dizajna, prostornosti in vsestranskosti. Sprednji del proceeda zaznamujejo natančne linije s serijskimi dnevnimi LED-žarometi v obliki kock ledu. Strešna linija se elegantno spušča proti zadku. Napete linije se raztezajo od žarometov vse do zadka in s tem vizualno podaljšajo vozilo. Od karavanske različice sportswagen jo boste ob prijetnejših oblinah prepoznali še po zadnjih LED-lučeh, ki se raztezajo skozi celotno širino zadka.

Proceed je za pet milimetrov daljši od klasičnega karavanskega brata sportswagna in skupno meri 4,605 metra. V širino meri 1,8 metra, v višino pa je od sportswagna nižji za kar 43 milimetrov in meri 1,422 metra. Znotraj se od preostalih članov družine ceed razlikuje v določenih oblikovalskih podrobnostih, ki pričarajo bolj športno ozračje v kabini. Strop kabine je črne barve, pragovi so kovinski, volanski obroč pa spodaj odsekan.

Sredino armaturne plošče si lasti sedempalčni zaslon na dotik, stikala za upravljanje s klimatsko in avdionapravo pa so postavljena spodaj. Prtljažnik kljub padajoči strešni liniji sprejme 594 litrov prtljage. Zaradi enostavnega nakladanja so prtljažnik zasnovali nižje in brez stopnice. Zadnja sedežna vrsta je deljiva v razmerju 40 proti 20 proti 40, s podrtjem pa je dno prtljažnika ravno.

V ponudbi štirje motorji

Bencinsko stran ponudbe bosta branila litrski motor T-GDi z 88 kilovati moči (120 konjskih moči). Najzmogljivejši motor v ponudbi GT line je 1,4-litrski T-GDi s 103 kilovati (140 konjskih moči). Proceed GT poganja 1,6-litrski motor T-GDi, ki je toliko nabrušen, da razvije 150 kilovatov (204 konjske moči). Dizelsko stran bo zastopal novi 1,6-litrski motor smartstream s sto kilovati (136 konjskih moči). Vstopni motor bo mogoč le v kombinaciji z ročnim menjalnikom, pri drugih pa bo na voljo še sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik.

Oblikovana po evropskem okusu

Novo kio proceed so oblikovali v Kijinem oblikovalskem in razvojnem studiu v Frankfurtu. Oblikovalci so navdih črpali v konceptu proceed, ki so ga v Frankfurtu predstavili leta 2017. Izdelovali jo bodo v tovarni na Slovaškem ob modelih ceed in ceed sportswagon. Proceed bo širši javnosti prvič na ogled na avtomobilskem salonu v Parizu, prodaja pa bo stekla v začetku prihodnjega leta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
PMM
Kia sportage: unikat za Evropo z lokalnimi cenovnimi triki
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostAnže Jamnik Kia sportage: unikat za Evropo z lokalnimi cenovnimi triki

Na slovenski trg je zapeljala peta generacije kie sportage, ki je za evropski trg dobila posebno, nekaj krajšo zasnovno kot za svetovni trg.

FINANCE
Avto
Nova azijska kia sportage, Evropa dobi drugačnega
Avto
AvtoMiloš Milač Nova azijska kia sportage, Evropa dobi drugačnega 4

Kia je predstavila že četrto generacijo kompaktnega športnega terenca sportage. Predstavljen novinec je namenjen azijskemu trgu, evropski sportage bo drugačen. Razkrili ga bodo jeseni.

FINANCE
PMM
To je prva samostojna električna Kia z 800 voltno arhitekturo hrvaškega Rimca
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač To je prva samostojna električna Kia z 800 voltno arhitekturo hrvaškega Rimca 10

Kia EV6 si osnovo in tehniko deli z ioniqom 5 – prvim električnim avtov nove znamke, ki izhaja iz Hyundaia.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Razkošna kia sorento prinaša vrednote prve generacije
Avto
AvtoMiloš Milač Razkošna kia sorento prinaša vrednote prve generacije 2

Kia sorento četrte generacije na trg prinaša duh prve generacije. Res veliko avtomobila za ugodno ceno, kar je sicer odvisno od načina financiranja. Cena osnovnega dizelskega sorenta denimo sega od 40.200 evrov za gotovino do 44 tisoč evrov na brezobrestno financiranje.

FINANCE
PMM
Kijin električar v podrobnostih: cena od 45 tisočakov, motorji do 585 'konjev'
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Kijin električar v podrobnostih: cena od 45 tisočakov, motorji do 585 'konjev' 5

Korejska Kia je včeraj razkrila podrobnosti prvega samostojno razvitega električnega avtomobila EV6, ki sloni na 800-voltni električni platformi, razviti v hrvaškem Rimcu. Novi EV6 ponuja velik razpon moči motorjev, pogonov in velikosti baterij. Vrhunski model GT pa se bo bojeval kar s teslo model 3 performance.

FINANCE
Avto
Kako dober je prestiž po korejsko?
Avto
AvtoMatej Kačič Kako dober je prestiž po korejsko? 3

Kia sorento je športni terenec, ki se s privlačnim videzom in žlahtnostjo lahko postavi ob bok prestižnim znamkam.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)