Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Čas branja: 3 min
14.09.2018  06:00
Ljudje smo različni, prav tako avtomobili. V tem tednu so se zbrali jekleni konjički z vseh vetrov, skoraj popolna mercedes-benz GLE in zdaj prav tako premijski volkswagen touareg, ekstravagantni harley davidson pan america, simpatični in še vedno razumni citroën berlingo in kopica navdušencev nad klasičnimi francozi, ki so mi pokazali, kaj pomeni brezpogojna ljubezen do pločevine.
Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Novo poglavje za mercedes GLE. Leta 1997 je Mercedes" title="Mercedes">Mercedes z razredom ML ustvaril razred premijskih športnih terencev, ki je v več kot dveh desetletjih našel prek dva milijona kupcev. Z leti se je moral spopasti s številnimi posnemovalci, leta 2015 pa so ga preimenovali v GLE – športni terenec razreda E. V novi generaciji je GLE povsem preoblikovan tako zunaj kot tudi v notranjosti. Prvič bo na voljo s sedmimi sedeži, poganjala pa ga bo paleta novih motorjev.

Volkswagen touareg si je brez slabe vesti nadel premijsko obleko. In nosi jo dobro. Volkswagnov veliki SUV se je doslej rojeval v osemletnih razmikih in v dveh svojih generacijskih izvedbah ni kazal pretirane vneme po takšnem početju. V svoji tretji izdaji pa te sentimentalnosti očitno ne bo več, kajti veliki športni terenec se je otresel svoje »ljudskosti«.

Novi citroën berlingo se je uprl trendom in ohranil glavne prednosti – prostor, prilagodljivost in ugodno ceno. Ta je sicer malce višja kot prej, a dodane vrednosti je res veliko.

Znašli smo se v družbi lepo ohranjenih Citroënovih dostavnih klasikov in njihovih skrbnih lastnikov – vsi po vrsti so tlakovali pot novemu berlingu, ki je pred nekaj dnevi zapeljal na slovenske ceste.

Ameriški proizvajalec custom motociklov oziroma križarjev Harley Davidson se podaja v nove vode. Pan america je potovalni enduro, ki bo tekmoval tudi z najbolje prodajanim BMW z oznako GS.

Teslo zapuščata dva direktorja, ustanovitelj Musk pa je javno pokadil marihuano in opisal stanje v svoji glavi. Ustanovitelj in prvi mož avtomobilskega tehnološkega podjetja Tesla Elon Musk" title="Elon Musk">Elon Musk znova razburja javnost. Dolgemu seznamu vragolij je dodal javno kajenje marihuane in pitje viskija v pogovoru s komikom Joe Rogan" title="Joe Rogan">Joejem Roganom.

»Se bo v torek dizel podražil še tretjič zapored,« se je spraševal Jure Ugovšek. Odgovor je dobil na začetku tedna.

Toyota je predstavila novo generacijo karavanskega aurisa TS (touring sports), ki je po zgledu kombilimuzine dobil ime corolla. Poleg tega pa prtljažnik na prostorski ravni evropskih tekmecev z osnovnimi 598 litri.

Toyota je na slovenski trg pripeljala prenovljeni aygo, ki želi igrati vlogo dobro opremljenega avtomobila za dosegljivo ceno ter letno prepričati okrog 150 kupcev.

Leta 2014 predstavljeni pulsar, Nissanov golf ali astra, se bo do konca leta poslovil od Evrope in Rusije. Junija je japonska znamka ustavila proizvodnjo pulsarja v Barceloni, kjer so ga izdelovali za evropski trg, konec leta pa še proizvodnjo tega modela za Rusijo.

Rahlo osveženi nissan juke ima poenostavljeno ponudbo motorjev, 1,6-litrski klasični namesto 1,2-litrskega turbomotorja in cene od 15 tisočakov.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dizli se končno cenijo, prihodnost Land Roverja in nove (pre)drznosti Elona Muska

Po letu dni smo končno zaznali vidnejše pocenitve rabljenih dizelskih avtomobilov. Na primeru dizelskega passata letnika 2015 smo...

AVTO
Novice
Novice Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi 11

Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma...

AVTO
Posel
Posel Pomlad potniških dostavnikov, upad velikih enoprostorcev

Razred velikih se konsolidira na racionalni strani. Veliki enoprostorci se počasi poslavljajo, kažejo prodajni podatki in število...

AVTO
Novice
Novice Šampanjec za hrvaški Rimac in slovenski PwC ter izjemni volvo V60

Hrvaški podjetnik, proizvajalec električnih avtomobilov in komponent za avtomobilske proizvajalce Mate Rimac je odpihnil dvome svojih...

FINANCE
Članki
Članki V pričakovanju nepričakovanega 2

Britanski izstop iz EU bo precedenčen, zato z gotovostjo ni mogoče napovedati ničesar. Se je pa mogoče na marsikaj pripraviti.

FINANCE
Nemška naročila upadla tudi julija, zlasti zaradi manj naročil iz tujine

Julijski podatki o zmanjšanju novih naročil za nemška industrijska podjetja po ocenah analitikov kažejo, da nemške tovarne niso imune...

AVTO
Posel
Posel Bodo nove meritve izpustov avte podražile? Furs pravi, da ne nujno. Avtotrgovci pravijo, da ja

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih; pogledali smo, kaj lahko zaradi tega...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 1

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...