Avto

Tako si Harley Davidson predstavlja potovalni enduro motocikel

Ameriški proizvajalec custom motociklov oziroma križarjev se podaja v nove vode. Pan america je potovalni enduro, ki bo tekmoval tudi z najbolje prodajanim BMW z oznako GS

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

09.09.2018 09:02
Čas branja: 1 min

Ameriški Harley Davidson v primežu carin in padca prodaje in dobička išče nove niše. Leta 2020 bo zato na trgu predstavil enduro motocikel pan america s katerim bo tekmoval za nove kupce, ki jih sedaj sicer nagovarja BMW GS in številni drugi evropski in japonski proizvajalci.

Harley Davidson (HD) pan america je trenutno le v konceptni fazi. Prikazuje pa ameriški pogled na potovalni enduro, na razred kjer američani nimajo kaj prida izkušenj. Motocikel je zgrajen okoli 1,25 litrskega dvovaljnika s 60 stopinjskim kotom med valjema. Imel bo klasični in samodejni menjalnik, ni pa še jasno ali bo imel prenos moči na zadnje kolo prej jermena ali verige.

Nenavadno oblikovani potovalni enduro ima obrnjene prednje vilice (upside down), brembove zavore, visok prednji pleksi in minimalistične žaromete. Ostale podrobnosti o novincu še niso znane.

Ameriški HD je sicer pod pritiskov političnih sprememb, ki jih je sprožil ameriški predsednik Donald Trump. Zaradi tarif, ki jih je na določeno ameriško blago uvedla EU, del proizvodnje selil izven ZDA. Kot so sporočili iz družbe, uvedba carin pomeni, da vsak njihov motor stane 2.200 dolarjev več. Carine na Harley Davidson motorje so bile prej šestodstotne, zdaj pa so se zvišale na 31 odstotkov.

Družba je ob tem v drugem četrtletju vknjižila 1,5 milijarde dolarjev (1,27 milijarde evrov) prihodkov, kar je tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je znižal za dobrih šest odstotkov na 242,3 milijona dolarjev (205,3 milijona evrov). Poleg tega so znižali celoletno napoved dobička.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
IKT
IKT IBM Maximo Application Suite: nova generacija upravljanja fizičnih sredstev v podjetjih

IBM Maximo Application Suite podpira različne strategije upravljanja sredstev – od najenostavnejših do najnaprednejšega prediktivnega...

Aktualno
Depresija, anhedonija in čustvena otopelost v aktualnem času
Medicina danes
AktualnoAsist. dr. Anja Plemenitaš Ilješ* Depresija, anhedonija in čustvena otopelost v aktualnem času

Depresivno razpoloženje je lahko zgolj kratkotrajen odklon razpoloženjske lege, ob katerem se pojavljajo žalost, obup, anksioznosti, čustvena otopelost ali jokavost. Tako depresivno oziroma disforično razpoloženje je lahko del normalnega nihanja počutja v obdobjih in je reakcija oziroma prilagoditvena motnja na intenzivnejši stres, izgube, razočaranja ali doživetje poraza. Če pa depresivno razpoloženje (žalost, potrtost) ali anhedonija (zmanjšano ali odsotno zadovoljstvo ob dejavnostih, ki so bile prej občutene kot prijetne) traja več kot 14 dni, lahko postavljamo diagnozo depresivne motnje.

IZVOZNIKI
Novice
(foto) Takšen je nov potniški terminal na Brniku
FINANCE
Subvencije
Za gostinstvo in turizem so na voljo brezobrestna likvidnostna posojila
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Za gostinstvo in turizem so na voljo brezobrestna likvidnostna posojila

Razpis je odprt do marca, a ga lahko ob porabi sredstev podjetniški sklad predčasno zapre

IZVOZNIKI
Novice
EKWB je prvo domače podjetje, ki je prejelo EIF sredstva za uvajanje svojih patentov na tržišče
Izvozniki.si
NoviceAleš Ogorevc EKWB je prvo domače podjetje, ki je prejelo EIF sredstva za uvajanje svojih patentov na tržišče

Sredstva Evropskega investicijskega sklada so prejeli s pomočjo garancijske sheme InnovFin

Društvo distrofikov Slovenije
Medicina danes
Redakcija Medicina danes Društvo distrofikov Slovenije

Društvo distrofikov združuje osebe z živčno-mišičnimi obolenji (ŽMO), to so dedna, kronična, degenerativna in progresivna obolenja, ki neposredno ali posredno prizadanejo mišice.

Društvo Svetloba -  Društvo obolelih za  redkimi boleznimi oči na genetski osnovi
Medicina danes
Redakcija Medicina danes Društvo Svetloba - Društvo obolelih za redkimi boleznimi oči na genetski osnovi

Društvo Svetloba združuje obolele za redkimi boleznimi oči na genetski podlagi. Zelo poenostavljeno lahko rečemo, da so skupna značilnost tovrstnih bolezni distrofije v makuli in mrežnici. Temeljni namen ustanovitve društva je povezovanje obolelih za medsebojno pomoč in podporo, izmenjavanje izkušenj in pomembnih informacij.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)