Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
nasvet   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Karl Benz dodaj
Revoz dodaj
 
Čas branja: 3 min
07.09.2018  01:30
Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma stresno avtomobilsko jesen. V času zaostrovanja okoljskih predpisov se zdijo primerna rešitev električni avti, Mercedes je v tem tednu razkril popolnoma novi EQC, ki v prihodnost stopa z velikimi koraki. Land Rover in Jaguar sta spet ostala brez slovenskih skrbnikov, a ne za dolgo.
Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
nasvet   dodaj
Mercedes-Benz dodaj
Karl Benz dodaj
Revoz dodaj

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih, ki morajo biti preizkušeni po novem merilnem protokolu WLTP. Preverili smo, kateri avtomobili se bodo zato podražili, za koliko in kakšne zamude pri dobavah bodo prinesle prilagoditve motorjev.

Je torej konec prodajnih rekordov na slovenskem avtomobilske trgu? Nekateri so ohladitev napovedovali že pred poletjem.

Da boste bolje razumeli spremembe na področju meritev porabe, okoljskih predpisov in tudi obdavčitev avtomobilov, si preberite poročilo s posveta o merilnem protokolu WLTP, ki smo ga junija organizirali na Financah.

Na spremembe so sicer dobro pripravljeni v Oplu, Peugeotu in v Citroënu, ki so meritve po protokolu WLTP začeli že pred dvema letoma.

Mercedes-Benz je razkril svoj prvi pravi električni avto – EQC 400 4matic, ki je za to znamko tako pomemben kot prvi avto na svetu – trikolesnik Karla Benza iz leta 1886. Kaj ponuja novi EQC, ki je hkrati tudi prvi avto nove podznamke? Preberite, kako zmogljive baterije ima, koliko prevozi med polnjenjem in podobno …

Kolegica Mateja Bertoncelj se je s predsednikom uprave Revoza Kaanom Ozkanom pogovarjala o novem cliu, ki bo s tekočih trakov zapeljal spomladi prihodnje leto. Načrti Turka z njim so seveda zelo optimistični.

Borut Hočevar pa piše o varovalki, izdelani v Izlakah, ki lahko prepreči požar v električnem avtomobilu.

Boštjan je potegnil črto pod polletno prodajo tovornjakov, dostavnikov, prikolic in avtobusov. Številke so izjemne, prikazujejo strmo rast, a niso vselej realne.

Uroš pa je pregledal in zapisal raziskavo nemškega Focusa o spremembah cen avtomobilov v zadnjih 50 letih. Preverite številke, presenečeni boste, morda celo šokirani.

Ljubljanski trgovec A-Cosmos" title="A-Cosmos">A-Cosmos se je po le dveh letih odločil, da se umakne kot edini pooblaščeni trgovec znamk Jaguar in Land Rover v Sloveniji. Novico so potrdili tudi v regijskem predstavništvu znamk Wallis Adria" title="Adria">Adrii. Kaj bo zdaj počel A-Cosmos, kakšna je prihodnost angleških znamk pri nas in kakšna je, očitno stalna, povezava z nemškim BMW?

Matej se je posvetil zelo prvinskemu avtomobilu – preprosti, prostorni in poceni dacii MCV – in preveril, kaj francoski romun ponuja za 13.600 evrov.

Bloomberg je objavil reportažo iz kitajskega mesta Šendžen, prvega tišjega velemesta na svetu. K temu seveda močno pripomore sodobno urejen promet.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen bo za razvoj rešitev s področja digitalizacije v avtomobilizmu namenil 3,5 milijarde evrov. Poleg razvoja naprednih digitalnih rešitev, ki naj bi močno izboljšale vozniško izkušnjo in izdatno okrepile varnost potnikov, bodo veliko pozornosti namenili tudi razvoju storitev za souporabo vozil.

Iz prve roke o tem, kako hitre spremembe se v prihodnjih letih napovedujejo v avtomobilski industriji. O tej temi bo na jubilejni, 20. konferenci PKP spregovoril ustanovitelj in direktor Centra za raziskave v avtomobilski industriji (CAR) Ferdinand Dudenhöffer.

Ameriški Ford pa na servis vpoklicuje kar deset milijonov vozil. V Evropi naj bi se pripravljal na odpuščanje in opustitve modelov.

Dodajam še reportažo kolegice Marje Milič, ki je organizirala poletno finančno šolo. V njej smo se seveda pogovarjali tudi o avtomobilih. Kaj sem mladim svetoval, kaj sami menijo o avtih, si jih sploh želijo in kaj so nam pripravili v učilnici Autocommercea.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...

AVTO
Novice
Novice Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW 7

Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih...

AVTO
Novice
Novice Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Ljudje smo različni, prav tako avtomobili. V tem tednu so se zbrali jekleni konjički z vseh vetrov, skoraj popolna mercedes-benz GLE in...

AVTO
Novice
Novice Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron 4

Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San...

AVTO
Novice
Novice Ko dizel zaznamuje skoraj vsako novico, prepih na trgu prestižnežev in preobrat v Tesli 2

V tem tednu se je dizelski motor znašel v skoraj vsaki novici. Pri Volvu zaradi tega, ker ga denimo novi S60 sploh nima več. Z njim smo...

AVTO
Novice
Novice Dizli se končno cenijo, prihodnost Land Roverja in nove (pre)drznosti Elona Muska

Po letu dni smo končno zaznali vidnejše pocenitve rabljenih dizelskih avtomobilov. Na primeru dizelskega passata letnika 2015 smo...

AVTO
Posel
Posel Konec kitajskih sanj? Septembra rekorden padec prodaje avtomobilov 1

September je na kitajskem trgu prinesel največji padec prodaje avtomobilov v zadnjih sedmih letih. Združenje avtomobilskih proizvajalcev...