Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi

Čas branja: 3 min
07.09.2018  01:30
Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma stresno avtomobilsko jesen. V času zaostrovanja okoljskih predpisov se zdijo primerna rešitev električni avti, Mercedes je v tem tednu razkril popolnoma novi EQC, ki v prihodnost stopa z velikimi koraki. Land Rover in Jaguar sta spet ostala brez slovenskih skrbnikov, a ne za dolgo.
Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih, ki morajo biti preizkušeni po novem merilnem protokolu WLTP. Preverili smo, kateri avtomobili se bodo zato podražili, za koliko in kakšne zamude pri dobavah bodo prinesle prilagoditve motorjev.

Je torej konec prodajnih rekordov na slovenskem avtomobilske trgu? Nekateri so ohladitev napovedovali že pred poletjem.

Da boste bolje razumeli spremembe na področju meritev porabe, okoljskih predpisov in tudi obdavčitev avtomobilov, si preberite poročilo s posveta o merilnem protokolu WLTP, ki smo ga junija organizirali na Financah.

Na spremembe so sicer dobro pripravljeni v Oplu, Peugeotu in v Citroënu, ki so meritve po protokolu WLTP začeli že pred dvema letoma.

Mercedes-Benz je razkril svoj prvi pravi električni avto – EQC 400 4matic, ki je za to znamko tako pomemben kot prvi avto na svetu – trikolesnik Karla Benza iz leta 1886. Kaj ponuja novi EQC, ki je hkrati tudi prvi avto nove podznamke? Preberite, kako zmogljive baterije ima, koliko prevozi med polnjenjem in podobno …

Kolegica Mateja Bertoncelj se je s predsednikom uprave Revoza Kaanom Ozkanom pogovarjala o novem cliu, ki bo s tekočih trakov zapeljal spomladi prihodnje leto. Načrti Turka z njim so seveda zelo optimistični.

Borut Hočevar pa piše o varovalki, izdelani v Izlakah, ki lahko prepreči požar v električnem avtomobilu.

Boštjan je potegnil črto pod polletno prodajo tovornjakov, dostavnikov, prikolic in avtobusov. Številke so izjemne, prikazujejo strmo rast, a niso vselej realne.

Uroš pa je pregledal in zapisal raziskavo nemškega Focusa o spremembah cen avtomobilov v zadnjih 50 letih. Preverite številke, presenečeni boste, morda celo šokirani.

Ljubljanski trgovec A-Cosmos" title="A-Cosmos">A-Cosmos se je po le dveh letih odločil, da se umakne kot edini pooblaščeni trgovec znamk Jaguar in Land Rover v Sloveniji. Novico so potrdili tudi v regijskem predstavništvu znamk Wallis Adria" title="Adria">Adrii. Kaj bo zdaj počel A-Cosmos, kakšna je prihodnost angleških znamk pri nas in kakšna je, očitno stalna, povezava z nemškim BMW?

Matej se je posvetil zelo prvinskemu avtomobilu – preprosti, prostorni in poceni dacii MCV – in preveril, kaj francoski romun ponuja za 13.600 evrov.

Bloomberg je objavil reportažo iz kitajskega mesta Šendžen, prvega tišjega velemesta na svetu. K temu seveda močno pripomore sodobno urejen promet.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen bo za razvoj rešitev s področja digitalizacije v avtomobilizmu namenil 3,5 milijarde evrov. Poleg razvoja naprednih digitalnih rešitev, ki naj bi močno izboljšale vozniško izkušnjo in izdatno okrepile varnost potnikov, bodo veliko pozornosti namenili tudi razvoju storitev za souporabo vozil.

Iz prve roke o tem, kako hitre spremembe se v prihodnjih letih napovedujejo v avtomobilski industriji. O tej temi bo na jubilejni, 20. konferenci PKP spregovoril ustanovitelj in direktor Centra za raziskave v avtomobilski industriji (CAR) Ferdinand Dudenhöffer.

Ameriški Ford pa na servis vpoklicuje kar deset milijonov vozil. V Evropi naj bi se pripravljal na odpuščanje in opustitve modelov.

Dodajam še reportažo kolegice Marje Milič, ki je organizirala poletno finančno šolo. V njej smo se seveda pogovarjali tudi o avtomobilih. Kaj sem mladim svetoval, kaj sami menijo o avtih, si jih sploh želijo in kaj so nam pripravili v učilnici Autocommercea.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...

AVTO
Novice
Novice Ekstravaganca, popolnost, razumnost in brezpogojna ljubezen do Francozov

Ljudje smo različni, prav tako avtomobili. V tem tednu so se zbrali jekleni konjički z vseh vetrov, skoraj popolna mercedes-benz GLE in...

AVTO
Novice
Novice Dizli se končno cenijo, prihodnost Land Roverja in nove (pre)drznosti Elona Muska

Po letu dni smo končno zaznali vidnejše pocenitve rabljenih dizelskih avtomobilov. Na primeru dizelskega passata letnika 2015 smo...

AVTO
Novice
Novice Teden razkritij, prelomnic, odličnih novic iz Revoza in najboljših poslovnih voznikov

Pred poletjem avtomobilski proizvajalci serijsko razkrivajo jesenske novosti – tako je BMW objavil prve informacije o novem X5, Audi je...

FINANCE
Članki
Članki Stanje v evrski industriji se je avgusta skisalo 2

V vseh opazovanih evrskih državah so se aktivnosti v predelovalni industriji še vedno povečevale, je pa bila rast ponekod skromnejša

AVTO
Posel
Posel Bodo nove meritve izpustov avte podražile? Furs pravi, da ne nujno. Avtotrgovci pravijo, da ja

Prvi september je avtomobilskim proizvajalcem prinesel nove zahteve po čistejših motorjih; pogledali smo, kaj lahko zaradi tega...

FINANCE
Članki
Članki Velika revizorska četverica še vedno pod drobnogledom 1

Še vedno teče razprava, kako bi bilo mogoče reorganizirati delovanje velike revizorske četverice – družb EY, Deloitte, KPMG in PwC...