Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska...   dodaj
električna...   dodaj
BMW dodaj
Toyota dodaj
Renault dodaj
 
Čas branja: 3 min
10.08.2018  12:25
Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije
Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Obveščaj me o novih člankih:  
avtomobilska industrija   dodaj
električna mobilnost   dodaj
BMW dodaj
Toyota dodaj
Renault dodaj

Zakaj Ferrari z vsakim avtom zasluži 69 tisoč evrov, Tesla pa izgubi 11 tisočakov. Visoka cena avtomobila ne pomeni nič, če proizvajalec z njim ustvarja izgubo, sporoča raziskava nemškega profesorja.

Zavarovanja avtomobilov: kakšne popuste si lahko izpogajate pri zavarovalnicah? Primerjava popustov za obvezna avtomobilska zavarovanja AO ter kasko zavarovanja in kombinacije.

(grafi) Dopusti so na vrhuncu – kako drago se vozimo v primerjavi z lani. V času, ko se zaradi počitnic in dopustov izrazito poveča poraba pogonskih goriv, smo pogledali, kako draga je letos vožnja do počitniških ciljev v primerjavi z lani; cene nafte in bencina so višje, ni pa bila rast povsod enaka. Kje v EU so cene zrasle najbolj in kako je bilo v Sloveniji?

Avtomobili zgoraj brez za slovenski žep. Svoboda v vožnji, veter v laseh, neomejeni pogledi, sožitje z zunanjim svetom: kabrioleti so najbolj prvinska oblika avtomobila. Pogledali smo, kateri na slovenskem trgu so cenovno najbolj dostopni.

Za volanom nove honde CR-V – prostorne in presenečenj polne japonke, ki se požvižga na dizle. Hondin SUV izpopolnjuje uspešno formulo udobnega, prostornega in vsestranskega avtomobila, ki se mu kupci zadnja leta težko uprejo.

BMW 430i cabrio: tista prava kombinacija. Ali ste ljubitelj luksuza in vetra v laseh, lepote življenja radi uživate v dvoje in z malo prtljage, finance niso kaka večja težava ter radi prisluhnete visokim obratom bencinskega motorja? BMW 430i cabrio je v tem primeru gotovo vaš »jackpot«.

Oplov koncept GT X experimental daje vpogled v to, kaj prinaša prihodnost in kakšni bodo Oplovi modeli sredi prihodnjega desetletja. Je prvo vozilo, ki prinaša novi Oplov obraz.

Toyoti še nikoli ni šlo tako dobro. Japonski avtomobilski proizvajalec se lahko pohvali z rekordnim četrtletnim dobičkom, a vseeno ohranja trezno glavo.

V ponedeljek sem vam pripravil tematsko pismo o velikih potniških dostavnikih. Preverite, kaj se dogaja s prodajo velikanov in katere so njihove prednosti in slabosti.

Ford ka+ je majhen in dovolj sodoben avtomobil za vse, ki si želijo dober, enostaven, preizkušen in poceni avto. Kot tak se zdi odličen izbor za prvi, drugi ali pa »zadnji« avtomobil.

Audijev kompaktni SUV, ki želi preseči pričakovanja. Novi Q3 je večji in bolj dinamičen od predhodnika in želi stopiti iz sence svojih bratov.

Zakaj bi vozilo vzdrževali »pod kozolcem«? Vozila na pooblaščeni servis vozi zgolj 50 odstotkov kupcev, pri Renaultu pa si želijo delež dvigniti z zaupanjem, transparentno ponudbo, modernim pristopom, prilagojenimi rešitvami za vzdrževanje vozila in znamko Motrio.

Za dosego letošnjih dobičkovnih ciljev bo potreben velikanski napor, pravi prvi človek Volkswagna. V skupini Volkswagen so v prvem polletju ustvarili 119,38 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je bilo 3,5 odstotka več kot v prvem lanskem polletju, čisti dobiček pa so v tem času v skupini povečali za 2,1 odstotka, na 6,61 milijarde evrov.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem. Na eni proizvodni liniji bodo izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim zgorevanjem.

Največji slovenski distributer avtomobilov Porsche Slovenija je sredi julija dobil novo vodstvo. Heinricha Slesaka, ki je družbo vodil skupaj s slovenskim kolegom Danilom Ferjančičem od leta 2009, je zamenjal Martin Wienerroither.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je v prvem polletju imel nekaj manj kot dve milijardi evrov čistega dobička, kar je 18,6 odstotka manj kot v istem obdobju lani. Glavni krivec za to je japonski Nissan, s katerim je Renault povezan v partnerstvo in po katerem so kupci manj povpraševali.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Nov preobrat v slovenskem BMW, najdražji avti Slovencev in kratkovidne zavarovalnice 3

Preobrati in rekordi, kratkovidnost slovenskih zavarovalnic, triki Tesle v Nemčiji, zakaj je Ronaldo ustavil Fiatove stroje v Italiji in...

AVTO
Testi
Testi Konferenčna pisarna za šest oseb

Test: ford tourneo custom 2.0 L2H1 2.0 TDCi 125 kW sport; prenova, ki je ustvarila skoraj nov avto. Tourneo custom se po tehniki, udobju in...

AVTO
Testi
Testi S to toyoto boste najlažje ušli potniškim dostavnikom

Test: toyota proace verso 2.0 D-4D 150 HP family: potniški dostavnik, ki uspešno posega v razred velikih enoprostorcev oziroma ponuja...

AVTO
Novice
Novice Vrhunci Ženeve, balkanska evforija in kako prihraniti pri službenem avtu

Ženeva v tem tednu gosti največje avtomobilske zvezde - serijske in konceptne, ki rišejo bližnjo prihodnost avtomobilske industrije....

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...

AVTO
Testi
Testi Hibrid, ki ceni in tudi nagradi vozniško zadržanost 3

Niru v hibridni izvedbi so pri južnokorejski tovarni naložili uresničevanje zelene strategije in se bo najbolj ujel s tistimi, ki so v...

AVTO
Novice
Novice Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi

Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na...

AVTO
Novosti
Novosti Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence 4

Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej....