Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.
Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se prvič v zgodovini povezujeta klasična energetika in transport Kako se je Petrol spremenil iz naftne v energetsko družbo, zdaj pa odkriva nove možnosti povezovanja električne infrastrukture in prevoza

Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Čas branja: 3 min
10.08.2018  12:25
Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije
Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Zakaj Ferrari z vsakim avtom zasluži 69 tisoč evrov, Tesla pa izgubi 11 tisočakov. Visoka cena avtomobila ne pomeni nič, če proizvajalec z njim ustvarja izgubo, sporoča raziskava nemškega profesorja.

Zavarovanja avtomobilov: kakšne popuste si lahko izpogajate pri zavarovalnicah? Primerjava popustov za obvezna avtomobilska zavarovanja AO ter kasko zavarovanja in kombinacije.

(grafi) Dopusti so na vrhuncu – kako drago se vozimo v primerjavi z lani. V času, ko se zaradi počitnic in dopustov izrazito poveča poraba pogonskih goriv, smo pogledali, kako draga je letos vožnja do počitniških ciljev v primerjavi z lani; cene nafte in bencina so višje, ni pa bila rast povsod enaka. Kje v EU so cene zrasle najbolj in kako je bilo v Sloveniji?

Avtomobili zgoraj brez za slovenski žep. Svoboda v vožnji, veter v laseh, neomejeni pogledi, sožitje z zunanjim svetom: kabrioleti so najbolj prvinska oblika avtomobila. Pogledali smo, kateri na slovenskem trgu so cenovno najbolj dostopni.

Za volanom nove honde CR-V – prostorne in presenečenj polne japonke, ki se požvižga na dizle. Hondin SUV izpopolnjuje uspešno formulo udobnega, prostornega in vsestranskega avtomobila, ki se mu kupci zadnja leta težko uprejo.

BMW 430i cabrio: tista prava kombinacija. Ali ste ljubitelj luksuza in vetra v laseh, lepote življenja radi uživate v dvoje in z malo prtljage, finance niso kaka večja težava ter radi prisluhnete visokim obratom bencinskega motorja? BMW 430i cabrio je v tem primeru gotovo vaš »jackpot«.

Oplov koncept GT X experimental daje vpogled v to, kaj prinaša prihodnost in kakšni bodo Oplovi modeli sredi prihodnjega desetletja. Je prvo vozilo, ki prinaša novi Oplov obraz.

Toyoti še nikoli ni šlo tako dobro. Japonski avtomobilski proizvajalec se lahko pohvali z rekordnim četrtletnim dobičkom, a vseeno ohranja trezno glavo.

V ponedeljek sem vam pripravil tematsko pismo o velikih potniških dostavnikih. Preverite, kaj se dogaja s prodajo velikanov in katere so njihove prednosti in slabosti.

Ford ka+ je majhen in dovolj sodoben avtomobil za vse, ki si želijo dober, enostaven, preizkušen in poceni avto. Kot tak se zdi odličen izbor za prvi, drugi ali pa »zadnji« avtomobil.

Audijev kompaktni SUV, ki želi preseči pričakovanja. Novi Q3 je večji in bolj dinamičen od predhodnika in želi stopiti iz sence svojih bratov.

Zakaj bi vozilo vzdrževali »pod kozolcem«? Vozila na pooblaščeni servis vozi zgolj 50 odstotkov kupcev, pri Renaultu pa si želijo delež dvigniti z zaupanjem, transparentno ponudbo, modernim pristopom, prilagojenimi rešitvami za vzdrževanje vozila in znamko Motrio.

Za dosego letošnjih dobičkovnih ciljev bo potreben velikanski napor, pravi prvi človek Volkswagna. V skupini Volkswagen so v prvem polletju ustvarili 119,38 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je bilo 3,5 odstotka več kot v prvem lanskem polletju, čisti dobiček pa so v tem času v skupini povečali za 2,1 odstotka, na 6,61 milijarde evrov.

BMW bo vložil milijardo evrov v novo tovarno na Madžarskem. Na eni proizvodni liniji bodo izdelovali tako električna vozila kot vozila z motorji z notranjim zgorevanjem.

Največji slovenski distributer avtomobilov Porsche Slovenija je sredi julija dobil novo vodstvo. Heinricha Slesaka, ki je družbo vodil skupaj s slovenskim kolegom Danilom Ferjančičem od leta 2009, je zamenjal Martin Wienerroither.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je v prvem polletju imel nekaj manj kot dve milijardi evrov čistega dobička, kar je 18,6 odstotka manj kot v istem obdobju lani. Glavni krivec za to je japonski Nissan, s katerim je Renault povezan v partnerstvo in po katerem so kupci manj povpraševali.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Nov preobrat v slovenskem BMW, najdražji avti Slovencev in kratkovidne zavarovalnice 5

Preobrati in rekordi, kratkovidnost slovenskih zavarovalnic, triki Tesle v Nemčiji, zakaj je Ronaldo ustavil Fiatove stroje v Italiji in...

AVTO
Testi
Testi Konferenčna pisarna za šest oseb

Test: ford tourneo custom 2.0 L2H1 2.0 TDCi 125 kW sport; prenova, ki je ustvarila skoraj nov avto. Tourneo custom se po tehniki, udobju in...

AVTO
Testi
Testi S to toyoto boste najlažje ušli potniškim dostavnikom

Test: toyota proace verso 2.0 D-4D 150 HP family: potniški dostavnik, ki uspešno posega v razred velikih enoprostorcev oziroma ponuja...

AVTO
Testi
Testi Hibrid, ki ceni in tudi nagradi vozniško zadržanost 3

Niru v hibridni izvedbi so pri južnokorejski tovarni naložili uresničevanje zelene strategije in se bo najbolj ujel s tistimi, ki so v...

AVTO
Novosti
Novosti Tu je audi A6, digitalen avto za malo večje množice 3

Na trg je zapeljal novi audi A6, najbolj dostopen prestižni audi nove generacije in eden najbolj priljubljenih audijev nasploh. Osnovni...

AVTO
Testi
Testi Začetnik prostorskega gibanja

Test: VW transporter kombi 2.0 TDI 150 4Motion 6R DMR: kultni VW transporter poleg pregovorne trpežnosti, robustnosti, prilagodljivosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Ford, v katerega se ne bo težko zaljubiti 6

Novi ford focus je večji, prostornejši, varnostno in tehnično prepričljiv in vozniško še bolj izjemen, je dokazal na prvih vožnjah v...

AVTO
Novosti
Novosti Oblikovno čisti, drzni in električni – takšni bodo opli prihodnosti

Nemški Opel bo ločitev od prejšnjega lastnika General Motorsa zaznamoval tudi s povsem novim oblikovalskim jezikom. Koncept GT X...