Mitsubishijev “zeleni” prvak z novimi aduti Mitsubishijev “zeleni” prvak z novimi aduti S ceno od 36.600 evrov, tremi motorji in realnim električnim dosegom 45 kilometrov je k nam zapeljal Mitsubishi outlander, svetovni uspešnež med priključnimi hibridi.
(Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo (Prva vožnja) Jaguar I-pace: kako je Jaguar avtomobilski svet postavil na glavo Izdelal je športnega terenca z električnim motorjem, težkega prek dve toni, ki se pelje kot športni avto in ne rjovi.
Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Brez avta ne moremo, pa ga znamo pametno uporabljati? Slovenci večino poti bolj iz nuje kot pa izbire opravimo z avtomobilom, k znižanju stroškov in količine izpustov pa pomagajo multimodalnost, sopotništvo in učinkovita vozila
Ford, ki pravila igre piše na novo Ford, ki pravila igre piše na novo Test: ford focus 1.5 ecoboost titanium business wagon automatic nikoli ni bil stranski igralec, v novi generaciji pa je postal celostno tako zelo dober, da je zapeljal na novo, višjo raven

Nov preobrat v slovenskem BMW, najdražji avti Slovencev in kratkovidne zavarovalnice

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Uroš Božin dodaj
Volvo dodaj
 
Čas branja: 3 min
27.07.2018  10:15
Preobrati in rekordi, kratkovidnost slovenskih zavarovalnic, triki Tesle v Nemčiji, zakaj je Ronaldo ustavil Fiatove stroje v Italiji in še marsikaj v vročem poletnem pismu.
Nov preobrat v slovenskem BMW, najdražji avti Slovencev in kratkovidne zavarovalnice

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
električna mobilnost   dodaj
Uroš Božin dodaj
Volvo dodaj

S Christophom von Tschirschnitzem, predsednikom BMW v regiji srednje in vzhodne Evrope, sva se v intervjuju poglobila v prihodnost električnih in avtonomnih avtomobilov, pogovarjala pa sva se tudi o tem, kaj bi slovenska vlada lahko naredila, da se hitreje usedemo na ta vlak, in o novih modelih nakupov avtomobilov. Ti se zdijo še posebej zanimivi, saj Nemec pripravlja lizinško ponudbo, ki bo BMW pocenila na raven običajnih znamk brez prestižnega predznaka. Tudi sicer se časi za BMW v Sloveniji spreminjajo, obljublja von Tschirschnitz.

Najdražji avtomobili Slovencev so vselej vroča tema. Bralci ste odlično sprejeli tudi zadnjo izdajo lestvice, najdražje avtomobile Slovencev v prvi polovici leta 2018, ki jo je sestavil Uroš Božin.

Tanja pa se je lotila obetavnega trenda z žalostnim koncem. Sodobni avtomobili z aktivnimi varnostnimi sistemi, kot so radarski tempomat, zaviranje v sili in podobni, precej izboljšujejo varnost, s tem manjšajo možnost za nesreče in seveda izboljšujejo bilance zavarovalnic. Zato je pričakovala, da jih bodo te vesele, njihove lastnike pa bodo nagradile s kakšnim popustom. Kaj mislite, da se je zgodilo?

Janez je na Azurni obali spoznaval povsem novega forda focusa, ki bo septembra zapeljal tudi na naše ceste. Po seriji zavojev z njim je ugotovil, da je focus z njim v nekakšnem strastnem ljubezenskem razmerju, ki pa ne razvodeni niti v drugačnih (cestnih) okoliščinah. Kaj pa preostale lastnosti, kakšna bo slovenska cena?

Zgodba o Volvu bi bila lahko tragična, kot denimo pri rojaku Saabu. Kitajski Geely pa je poskrbel, da ni. Še več, Volvo je v zadnjem četrtletju letos dosegel rekorden dobiček in prodajo, zgledi pa kažejo na še boljše čase. Analiza …

Rekorden je tudi Renault, ki ga vodi Carlos Ghosn. Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih enoprostorcev je prvi scenic.

Dobre novice prihajajo tudi iz Porscheja, ki se v prvem polletju hvali z rastjo prodaje kljub zastoju na Kitajskem.

Albina pa je analizirala evropsko prodajo avtomobilov, preverila, v katerih državah raste, v katerih upada in kako gre električnim avtomobilom.

Uroš in Albina sta raziskala zgodbo Tesle v Nemčiji, kjer je ameriški proizvajalec poskušal prelisičiti oblasti in se s posebnim prodajnim trikom dokopati do subvencij za nemške kupce modela S. Mu je uspelo?

Uroš je raziskal, zakaj prostotrgovinski sporazum z Japonsko ne bo pocenil japonskih avtomobilov.

Umrl je virtuoz, ki je rešil Fiat in Chrysler. Sergio Marchionne je na čelo Fiata prišel leta 2004 in ga rešil pred propadom.

Le dober teden pred tem tragičnim dogodkom pa so se ustavili tekoči stroji Fiatove tovarne Melfi. Delavci so protestirali proti razkošnemu nakupu Fiatovega kluba Juventus iz Torina, ki je za prestop Christiana Ronalda odštel sto milijonov evrov.

Česar GM ni znal 20 let, je Carlos Tavares naredil v letu dni. Šef francoskega PSA in Opla je namreč Opel po dolgih letih pripeljal do dobička prek pol milijarde evrov, hkrati pa je dosegel še rekordno prodajo vseh znamk skupine.

Matej se je lotil še ene od različic najmanjšega jeepa renegade. Z njim se ni spuščal v pustolovske avanture, ampak se je raje oklepal civilizacije. S pravim razlogom, seveda.

Nissan praznuje poseben mejnik, izdelal je že milijon šaljivih športnih terencev juke.

Prihodnji teden za vas pripravljam posebno pismo o potniških dostavnikih, ki zadnje leto v prodajni rasti celo prehitevajo športne terence. Podrobno smo opisali šest predstavnikov tega razreda, zadnji prispevek bo objavljen v ponedeljek – renaultov razkošni trafic spaceclass.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Testi
Testi S to toyoto boste najlažje ušli potniškim dostavnikom

Test: toyota proace verso 2.0 D-4D 150 HP family: potniški dostavnik, ki uspešno posega v razred velikih enoprostorcev oziroma ponuja...

AVTO
Testi
Testi Hibrid, ki ceni in tudi nagradi vozniško zadržanost 3

Niru v hibridni izvedbi so pri južnokorejski tovarni naložili uresničevanje zelene strategije in se bo najbolj ujel s tistimi, ki so v...

AVTO
Testi
Testi Konferenčna pisarna za šest oseb

Test: ford tourneo custom 2.0 L2H1 2.0 TDCi 125 kW sport; prenova, ki je ustvarila skoraj nov avto. Tourneo custom se po tehniki, udobju in...

AVTO
Testi
Testi Začetnik prostorskega gibanja

Test: VW transporter kombi 2.0 TDI 150 4Motion 6R DMR: kultni VW transporter poleg pregovorne trpežnosti, robustnosti, prilagodljivosti in...

AVTO
Novosti
Novosti Tu je audi A6, digitalen avto za malo večje množice 3

Na trg je zapeljal novi audi A6, najbolj dostopen prestižni audi nove generacije in eden najbolj priljubljenih audijev nasploh. Osnovni...

AVTO
Novosti
Novosti Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence 4

Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej....

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine (Kako Miloš gradi hišo, 3. del) Imam pravnomočno gradbeno dovoljenje, kaj sledi zdaj? 26

Kaj vse me še čaka, koliko me bo stalo, preden delovni stroji izkopljejo jamo za temeljno ploščo in izvajalec nanjo postavi leseno...