Avto

Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih enoprostorcev je prvi scenic.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
20.07.2018 07:48
Čas branja: 2 min

Skupina Renault je v prvi polovici leta zabeležila 9,8-odstotno rast registracij osebnih avtov in lahkih gospodarskih vozil. Tržni delež Skupine na globalni ravni se je v primerjavi s prvim polletjem 2017 okrepil za 0,2 odstotne točke na 4,3 odstotka. Skupina ter znamki Renault in Dacia so dosegli polletne prodajne rekorde. V skupini so prodali več kot dva milijona vozil: Renault 1.378.583 vozil in Dacia 378.095 vozil.

V Evropi je število novih registracij Skupine v prvem polletju zraslo za 4,4 odstotka na 1.070.718 vozil, celoten trg pa za 2,8 odstotka. Tržni delež Skupine v Evropi je dosegel 11 odstotkov, kar pomeni, da Renault ostaja druga najbolje prodajana znamka v Evropi. Znamka Renault je dosegla 1,1-odstotno rast, njen tržni delež pa je znašal 8,1 odstotka. Dacia je v prvi polovici leta v Evropi dosegla prodajni rekord z 281.225 novimi registracijami ter rekorden 2,9-odstoten tržni delež.

V Evropi največji proizvajalec električnih vozil

V segmentu električnih vozil je Renault z 21,9-odstotnim deležem ohranil vodilni položaj na trgu. Število prodanih vozil je zraslo za 11,6 odstotka. Prodali so 1,1 odstotka več modelov ZOE, prodaja kangooja Z.E. pa se je povečala za 125 odstotkov. Električni kangoo je dosegel 38,9-odstoten delež trga električnih lahkih gospodarskih vozil.

Izven Evrope se je skupno število novih registracij Skupine povečalo za 16,4 odstotka. Rast na trgih Amerik je znašala 18,1 odstotka, Evrazije 15,1 odstotka, najbolj pa se prodaja povečala na trgih Azije in Pacifika, kjer se je povečala za kar 69,5 odstotka. Na območju Afrike, Bližnjega vzhoda in Indije so zabeležili upad v višini 4,5 odstotka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
PMM
Renault bo obudil klasične modele, prihaja električna »katrca«?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Renault bo obudil klasične modele, prihaja električna »katrca«? 11

Renault bo obudil nekatere klasične modele, tudi renault 4 oziroma katrco ter renault 5, nekaj dni pred razkritjem nove strategije piše Autonews.

FINANCE
Avto
Renault lani z rekordno izgubo osem milijard evrov. »Tudi leto 2021 bo zahtevno,« svari Luca de Meo
Avto
AvtoMiloš Milač Renault lani z rekordno izgubo osem milijard evrov. »Tudi leto 2021 bo zahtevno,« svari Luca de Meo 3

Francoski Renault je lani posloval z rekordno izgubo osem milijard evrov, ki je presegla tudi napovedi analitikov. »Tudi leto 2021 bo zahtevno, saj pandemije še ni konec, prav tako ne težav z dobavo čipov,« opozarja predsednik Renaulta Luca de Meo.

FINANCE
Avto
Renault v tretjem četrtletju prodal manj, a za višjo ceno; letošnjo napoved zmanjšal za pol milijona vozil
Avto
AvtoMiloš Milač Renault v tretjem četrtletju prodal manj, a za višjo ceno; letošnjo napoved zmanjšal za pol milijona vozil

Skupina Renault je v tretjem četrtletju ustvarila 13,4 odstotka manj prihodkov kot v prejšnjem četrtletju. Število prodanih vozil pa se je zmanjšalo za 22,3 odstotka, na 599.027 vozil. Krepko je zmanjšal tudi proizvodni načrt.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Novi obraz skupine Renault: 24 novih modelov, močne znamke in znižanje proizvodne cene avta za 600 evrov
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Novi obraz skupine Renault: 24 novih modelov, močne znamke in znižanje proizvodne cene avta za 600 evrov 10

Predsednik uprave Renaulta Luca de Meo je na jutranji tiskovni konferenci predstavil nov strateški načrt, ki ga je poimenoval Renaulution; ta predvideva konkreten zasuk, v prvi od treh faz pa se osredotoča na dobičkonosnost

FINANCE
Avto
Renault ima nov logo, s katerim se poslavlja od preteklosti
Avto
AvtoMiloš Milač Renault ima nov logo, s katerim se poslavlja od preteklosti 4

Novi šef Renaulta Luca de Meo se je s programom Renaulution lotil prenove znamke od koles do strehe, eden od ukrepov pa je tudi nov logo znamke. Ta se poslavlja od nostalgije in izraža sodobnost.

FINANCE
Avto
Renault v lovu za prihranki prodaja tovarno v zahodni Franciji
Avto
AvtoMiloš Milač Renault v lovu za prihranki prodaja tovarno v zahodni Franciji 2

Analiza poslovanja Renaultove tovarne litoželeznih delov v francoskem Caudanu je po osmih mesecih pripeljala do edine rešitve – prodaje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)