(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Konferenčna pisarna za šest oseb

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Ford dodaj
 
Čas branja: 3 min
18.07.2018  23:05
Test: ford tourneo custom 2.0 L2H1 2.0 TDCi 125 kW sport; prenova, ki je ustvarila skoraj nov avto. Tourneo custom se po tehniki, udobju in naprednih sistemih lahko primerja z najboljšimi potniškimi dostavniki.
Konferenčna pisarna za šest oseb
Ford tourneo custom je po šestih letih dobil novo masko, LED žaromete in še nekaj manjših sprememb. Bistvo pa se skriva v kabini, ki je res popolnoma nova.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Ford dodaj

Leta gredo pri potniških dostavnikih počasi. Denimo Ford je srednje velik model tourneo custom predstavil že leta 2012, prenovo pa je dočakal šele letos. A mu tega ne gre šteti v slabo, ta je namreč res temeljita.

Klub enakim gabaritom, celo obrisom karoserije (nova je prednja maska in opazne LED-luči), je razlika med prvim in osveženim customom ogromna. Ford je v novinca vgradil sisteme, ki so sicer značilni za tekmece iz vrha ponudbe. Strategija, ki jo uvaja tudi pri osebnih avtomobilih.

Notranjost je denimo popolnoma nova, trdo plastiko je zamenjala mehkejša in imenitnejša. Armaturna plošča je ličnejša, ima večje in bolje berljiva merilnika ter TFT-zaslon med njima. Na vrhu sredinske konzole pa je velik in pregleden zaslon na dotik, ki med funkcijami vključuje tudi Fordovo posebnost – sistem za povezave in prepoznavo govora SYNC 3.

Ena od pomembnih lastnosti novega tournea custom je napredna dodatna oprema. Denimo omejevalnik hitrosti, prilagodljiv radarski tempomat, sistem preprečevanja naleta z možnostjo samodejnega zaviranja v sili, sistem, ki nadzira zbranostjo voznika, opozorilnik na vozilo v mrtvem kotu ter prečni promet.

To pa še ni vse, poleg boljših materialov je kabina zvočno precej bolje zatesnjena. Skupaj z novim dvolitrskim turbodizelskim motorjem Ecoblue (tega je sicer dobil že pred prenovo) s 125 kilovati (170 konjskimi močmi) in 405 newtonmetri navora pa je izkušnja v tourneu custom na precej višji ravni kot prej. Ropot in tresljaji so skoraj v celoti izginili, prožnost stroja je odločna in s precejšnjo lahkoto premika 2,4 tone suhe mase. Tudi menjalnik teče bolj gladko kot prej, poraba pa je z 8,2 litra zgledna za 5,34 metra dolg kombi.

Drugo je znano od prej in večinoma precej dobro. Prostorsko gledano, je tourneo custom dokaj visok (1,99 metra) in zato težje dostopen do kabine, kar pač velja tudi za tekmece. Sicer pa zelo prostoren in v zadnjem delu tudi poseben po razvrstitvi sedežev. Kupec si lahko omisli vrtljive sedeže v drugi vrsti in tako ustvari edinstveno konferenčno pisarno s šestimi sedeži. Kljub osmim ali devetim (če so spredaj trije) sedežem pa v prtljažniku ostane še 1.900 litrov prostora za prtljago. Zadek odpirajo dolga vrata, ki lahko služijo tudi kot streha ob morebitnem dežju. Jasno so na boku drsna vrata.

Cena za srednje opremljen in motoriziram tourneo custom je okoli 25 tisoč evrov. Za res bogat, kot je bil testni, pa nekaj pod 40 tisoč evrov.

Foto: Miloš Milač


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Zaslužki in izgube znamk, prepih nad glavami in v naših žepih ter popravila pod kozolcem

Vroče poletno pismo s kopico novosti, nasvetov, ocen novih avtomobilov in poslovnih novic iz avtoindustrije

AVTO
Testi
Testi S to toyoto boste najlažje ušli potniškim dostavnikom

Test: toyota proace verso 2.0 D-4D 150 HP family: potniški dostavnik, ki uspešno posega v razred velikih enoprostorcev oziroma ponuja...

AVTO
Novosti
Novosti Novi ford focus: s čim bo vabil, s čim odganjal Slovence 4

Novi ford focus na slovenski trg prinaša pošten prepih v kompaktnem razredu. Celostno zelo dober avto pa ima precej višje cene kot prej....

AVTO
Novosti
Novosti Ford, v katerega se ne bo težko zaljubiti 6

Novi ford focus je večji, prostornejši, varnostno in tehnično prepričljiv in vozniško še bolj izjemen, je dokazal na prvih vožnjah v...

AVTO
Testi
Testi Hibrid, ki ceni in tudi nagradi vozniško zadržanost 3

Niru v hibridni izvedbi so pri južnokorejski tovarni naložili uresničevanje zelene strategije in se bo najbolj ujel s tistimi, ki so v...

AVTO
Novice
Novice Nov preobrat v slovenskem BMW, najdražji avti Slovencev in kratkovidne zavarovalnice 3

Preobrati in rekordi, kratkovidnost slovenskih zavarovalnic, triki Tesle v Nemčiji, zakaj je Ronaldo ustavil Fiatove stroje v Italiji in...

AVTO
Testi
Testi Začetnik prostorskega gibanja

Test: VW transporter kombi 2.0 TDI 150 4Motion 6R DMR: kultni VW transporter poleg pregovorne trpežnosti, robustnosti, prilagodljivosti in...

AVTO
Testi
Testi Opel z merami luksuznega in ceno službenega razreda

Opel insignia sports tourer z merami, udobjem in prostorom. Ne nazadnje tudi z ugodno ceno sporoča, da poslovni karavani še zdaleč niso...