Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Dejstva, ki so pretrgala sanjski osemletni niz poslovanja BMW Prodaja v minulem letu je bila rekordna, dobiček iz poslovanja pa so znižali stroški novih meritev porabe in izpustov WLTP ter carine. Kakšne so napovedi in načrti za leto 2019, poročamo iz poslovne konference BMW v Münchnu.
Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom. Znane so že slovenske cene: 16 tisočakov za osnovni model s 70 kilovati in 18.489 evrov za 1.0 TSI s 85 kilovati in samodejni menjalnik DSG.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.

Lično zavit prostorski paket

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Volkswagen dodaj
VIP dodaj
 
Čas branja: 3 min
15.07.2018  21:51
Test: volkswagen multivan 2.0 TDI 150 DSG comfortline: retro platišča, dvobarvna karoserija z zanimivim odtenkom kurkumasto rumene in bele, imitacija lesa na dnu kabine, LED-žarometi in še kopica majhnih dodatkov, ki v osnovi dostavni kombi spreminjajo v privlačnega sopotnika.
Lično zavit prostorski paket
Multivan, oplemeniten s paketom bulli 70, ki označuje obletnico legendarnega modela T1, enostaven kombi spremeni v ličnega potniškega sopotnika za veliko družino, pustolovski par ali družbo ali pa zelo ugleden shuttle za prevoz VIP-potnikov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
testi vozil   dodaj
Volkswagen dodaj
VIP dodaj

Vse to je multivan, najimenitnejši in očitno (glede na visoke vrednosti rabljenih) najbolj zaželen kombi v družini Volkswagen in najbrž tudi med tekmeci.

Multivan je, tako kot transporter, prava legenda med potniškimi kombiji. Oplemeniten s paketom bulli 70, ki označuje obletnico legendarnega modela T1, pa se sicer enostaven kombi spremeni v ličnega potniškega sopotnika za veliko družino, pustolovski par ali družbo ali pa zelo ugleden shuttle za prevoz VIP-potnikov. Po njem segajo poznavalci, ki res potrebujejo prostor in se zato za velikimi, bolj osebnimi enoprostorci, kot so sharan, galaxy in podobni, niti ne ozrejo.

V novodobnem bulliju namreč na zgolj 4,9 metra dolžine dobijo prostor in zračnost pravega potniškega dostavnika. Pa naj si gre za prednja dva sedeža, drugo vrsto oziroma posamična sedeža, ki sta v testnem primeru tudi vrtljiva in zato sila uporabna ali pa zgolj zabavna, saj se lahko potnika obrneta proti zadnjim potnikom na pomični in povezani trisedežni klopi.

Osnova za multivan je sicer znana iz transporterja, a avto naredijo podrobnosti, to pa za multivan velja še toliko bolj. Že omenjeni stilski dodatki z dvobarvno karoserijo na čelu, ki res vleče poglede, zelo dobri in lični LED-žarometi, imitacija lesa v dnu in res dobra izdelava, ki uspešno preganja dostavniški duh iz multivana, ta avto naredijo tako prijeten kot navaden veliki enoprostorec.

Zatesnitev potniške kabine in nastavitev podvozja ob tem v primerjavi s transporterjem prinaša še nekaj več potniškega udobja, samodejni dvosklopčni menjalnik DSG mu pristoji tako dobro, da v hipu pozabite na ročnega. Tudi preprosta, a kakovostna izdelana armaturna plošča z zaslonom na dotik je dovolj ugledna. Na dostavniški izvor vas vsakič sproti spomnijo le stopnica pri vstopu v kabino in nepomična stranska stekla v drugi sedežni vrsti.

Tudi dvolitrski turbodizel s 110 kilovati ni športnik, s 13 sekundami do sto na uro ne sledi enoprostorcem, a na cesti tega primanjkljaja ne boste opazili, saj multivan pospešuje zvezno in dovolj odločno. Poleg tega priganjanje ni tako slišno in moteče kot v transporterju. Poraba pa je s 7,8 litra ugodno nizka glede na velik upor karoserije in maso okoli dve toni.

Cena za res ličen in prijeten prostorski paket ni nizka, skoraj 42 tisočakov po ceniku in še šest za dodatno opremo – torej 50 tisočakov. Znesek omili visoka vrednost rabljenega vozila, morda tudi popust, ki ga Volkswagnovi trgovci ne navajajo na ceniku. Pa seveda zavedanje, da v tem razredu težko dobite boljši paket prostora, udobja in tehnike, kot ga ta hip ponuja multivan.

Foto: Miloš Milač


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki Nemška borza spreminja indekse DAX 2

Pri Deutsche Börse, operaterju nemške borze, bodo septembra spremenili sestavo treh borznih indeksov iz družine DAX, tudi zaradi odprave...

FINANCE
Članki
Članki Kako je v drugem četrtletju rasel slovenski BDP, izvemo danes

V članicah EU, za katere so že znani podatki, se je rast BDP v drugem četrtletju v primerjavi s prvim večinoma umirila; podobno...

FINANCE
Članki
Članki Novi finančni minister Italije Giovanni Tria - iz evra ne bi izstopil, zvišal bi DDV

Po pričakovanju analitikov bo težavno prihodnje obdobje ne le v Italiji, ampak tudi za vse tiste, ki z Italijo sodelujejo – in takih je...

FINANCE
Članki
Članki Nemčija sprejela reformne pokojninske ukrepe, ki bodo predvidoma okrepili kupno moč 2

V nemški vladni koaliciji so ta teden sprejeli sveženj reformnih pokojninskih ukrepov, saj je konservativcem CDU/CSU in socialdemokratom...

FINANCE
Članki
Članki Zakaj na trgu nervozno pogledujejo proti Italiji

V zadnjem času zaznavamo novo zaskrbljenost zaradi Italije, ki je za slovenska podjetja drugi najpomembnejši izvozni trg

FINANCE
Članki
Članki Britanska vlada je objavila napotke za scenarij izstopa brez dogovora

Napotki so precej tehnični, nanašali naj bi se na več kot 80 področij, v prvih 31 pa vlada denimo daje splošne nasvete za podjetja v...