Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Čas branja: 2 min
13.07.2018  07:00
Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako, avtomobilska jesen bo težka, nepredvidljiva in kljub pozitivni gospodarski klimi morda celo negativna.
Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Slovenci smo planili po avtomobilih: dosežen je bil nov rekord, jeseni se obetajo podražitve, kaže poročilo po prvem avtomobilskem polletju. Jesen pa ne bo lahka, pravijo naši sogovorniki.

Privoščite si pošten dopust, avtomobilska jesen bo težka, pišem v uredniškem komentarju. Kaj jesen prinaša trgovcem, kaj kupcem in kdo se je že danes dobro pripravil nanjo?

Mobilnost 2030 – pametni, povezani in elektrificirani do obisti. Kar se je še pred desetletjem zdelo futuristično, je danes realnost. Pogoni, ki naj bi bili takrat v močnem primežu naftne industrije, cvetijo kot rože po dežju. In kaj bo jutri, kaj pa leta 2030? Pripravite se na sanje, ki si jih danes ne upate niti sanjati!

Novi jeep wrangler pa je popolno nasprotje zgornjega zapisa. Klen, zmogljiv, oglat in popolnoma klasičen, ko gre za tehniko. S sodobnim časom ga sicer povezuje nekaj rešitev, njegov namen pa ostaja enak kot doslej – na terenu ponuditi več, kot si njegov voznik sploh upa poskusiti. To mu je uspelo tudi v zadnji generaciji, s prve predstavitve poroča Janez Kovačič.

Opel je 90 motorjev in menjalnikov že prilagodil novim okoljskim predpisom Euro 6d ter zanje opravil meritve porabe in izpustov po protokolu WLTP, zato ne bo imel zastojev v proizvodnji in pri dobavah. Ne bo pa ušel podražitvam, ki jih prinašata obe novosti. Strategijo nemške znamke smo spremljali na nogometnem stadionu v Mainzu, obenem smo sedli za volan novih oplov družine X po standardu Euro 6d.

Opel je v tem tednu razkril še obrise novega koncepta, ki bo v celoti razkrit konec leta. Kaže pa na razvoj oblikovalskega jezika te znamke.

Prodaja majhnih športnih terencev se bo v prihodnjih desetih letih podvojila, že lani pa je v Evropi dosegla 1,5 milijona vozil. To je glavni razlog, da bo Volkswagen izdelal še manjši SUV od T-roca, to bo T-cross.

Novomeškemu Revoz" title="Revoz">Revozu se obeta dodatna proizvodnja Renaultovega modela clio. Francoski avtomobilski velikan bo namreč v okviru investicijskega zagona za krepitev na področju električne mobilnosti podvojil proizvodnjo modela zoe v svoji največji francoski tovarni v Flinsu, zato bosta Revoz in tovarna v turški Bursi prevzela izdelavo cliov. V obratu blizu Pariza bo ostal le majhen del proizvodnje clia.

Niru v hibridni izvedbi so v Kii naložili uresničevanje zelene strategije – najbolj se bo ujel s tistimi, ki so v svojem vozniškem DNK prečrtali odločna pospeševanja in velike hitrosti, po testu nira hybrida pravi Janez.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Šampanjec za hrvaški Rimac in slovenski PwC ter izjemni volvo V60

Hrvaški podjetnik, proizvajalec električnih avtomobilov in komponent za avtomobilske proizvajalce Mate Rimac je odpihnil dvome svojih...

AVTO
Posel
Posel Pomlad potniških dostavnikov, upad velikih enoprostorcev

Razred velikih se konsolidira na racionalni strani. Veliki enoprostorci se počasi poslavljajo, kažejo prodajni podatki in število...

FINANCE
Članki
Članki Kateri registriran lobist je lani največ zaslužil in kateri največ posloval z državo

Preverili smo, kako so lani poslovali registrirani lobisti in kateri med njimi je najbolje posloval

AVTO
Novice
Novice Najbolj zanesljivi avti, trendovska SUV in Mercedes v Sloveniji

Vroč avtomobilski teden so preplavile poslovne in klasične avtomobilske novice. Med prvimi izstopata Junckerjev povračilni ukrep in...

AVTO
Novice
Novice Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi 11

Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma...

AVTO
Testi
Testi Resen pristop golfa med prestižnimi SUV 1

Audi Q5 2.0 TDI quattro S-tronic design je avto, ki mu ne gre skoraj ničesar očitati. Trden, sodoben, brezhiben in oblikovno večen ima...

AVTO
Novice
Novice Boleče posledice resnice, ameriške sanje na preizkušnji in vroče poletne novosti

Razburljiv teden je razgrnil resnico o novem ciklu merjenja porabe goriva WLTP, na to temo smo organizirali posvet in povzemamo mnenja...