(Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda (Intervju) Avstrijka, ki je zasnovala šefa sipin Bližnjega vzhoda V moškem svetu avtomobilov se dame redko prebijejo v ospredje. Ena takšnih je Avstrijka Caroline Krismer, strojna inženirka in ekonomistka, ki se je kalila v Magni, se izpopolnjevala pri projektu za Lamborghini, v celoti vodila projekt maseratija GT in za češnjo na torti od začetka do konca vodila nastajanje prvega Rolls-Royceovega luksuznega terenca.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.
(Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti (Video) Sopotništvo oziroma kako »nujno« zlo obrnete v prihranke na celi črti S pravim avtom in sopotništvom do desetkrat nižjih stroškov, pa še pozabljeno družabnost boste obudili v sicer samotnih jutrih
Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Bencinski focus proti dizelskemu – kako se izide večna dilema? Vzporedno smo zapeljali dva najnovejša forda focusa s povsem različnima motorjema in ugotovili, da so razlike med dizlom in bencinarjem bolj simbolne; ali drugače: z nobenim ne boste zgrešili, le o svojih potrebah prej razmislite.

Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
13.07.2018  07:00
Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako, avtomobilska jesen bo težka, nepredvidljiva in kljub pozitivni gospodarski klimi morda celo negativna.
Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenci smo planili po avtomobilih: dosežen je bil nov rekord, jeseni se obetajo podražitve, kaže poročilo po prvem avtomobilskem polletju. Jesen pa ne bo lahka, pravijo naši sogovorniki.

Privoščite si pošten dopust, avtomobilska jesen bo težka, pišem v uredniškem komentarju. Kaj jesen prinaša trgovcem, kaj kupcem in kdo se je že danes dobro pripravil nanjo?

Mobilnost 2030 – pametni, povezani in elektrificirani do obisti. Kar se je še pred desetletjem zdelo futuristično, je danes realnost. Pogoni, ki naj bi bili takrat v močnem primežu naftne industrije, cvetijo kot rože po dežju. In kaj bo jutri, kaj pa leta 2030? Pripravite se na sanje, ki si jih danes ne upate niti sanjati!

Novi jeep wrangler pa je popolno nasprotje zgornjega zapisa. Klen, zmogljiv, oglat in popolnoma klasičen, ko gre za tehniko. S sodobnim časom ga sicer povezuje nekaj rešitev, njegov namen pa ostaja enak kot doslej – na terenu ponuditi več, kot si njegov voznik sploh upa poskusiti. To mu je uspelo tudi v zadnji generaciji, s prve predstavitve poroča Janez Kovačič.

Opel je 90 motorjev in menjalnikov že prilagodil novim okoljskim predpisom Euro 6d ter zanje opravil meritve porabe in izpustov po protokolu WLTP, zato ne bo imel zastojev v proizvodnji in pri dobavah. Ne bo pa ušel podražitvam, ki jih prinašata obe novosti. Strategijo nemške znamke smo spremljali na nogometnem stadionu v Mainzu, obenem smo sedli za volan novih oplov družine X po standardu Euro 6d.

Opel je v tem tednu razkril še obrise novega koncepta, ki bo v celoti razkrit konec leta. Kaže pa na razvoj oblikovalskega jezika te znamke.

Prodaja majhnih športnih terencev se bo v prihodnjih desetih letih podvojila, že lani pa je v Evropi dosegla 1,5 milijona vozil. To je glavni razlog, da bo Volkswagen izdelal še manjši SUV od T-roca, to bo T-cross.

Novomeškemu Revoz" title="Revoz">Revozu se obeta dodatna proizvodnja Renaultovega modela clio. Francoski avtomobilski velikan bo namreč v okviru investicijskega zagona za krepitev na področju električne mobilnosti podvojil proizvodnjo modela zoe v svoji največji francoski tovarni v Flinsu, zato bosta Revoz in tovarna v turški Bursi prevzela izdelavo cliov. V obratu blizu Pariza bo ostal le majhen del proizvodnje clia.

Niru v hibridni izvedbi so v Kii naložili uresničevanje zelene strategije – najbolj se bo ujel s tistimi, ki so v svojem vozniškem DNK prečrtali odločna pospeševanja in velike hitrosti, po testu nira hybrida pravi Janez.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Šampanjec za hrvaški Rimac in slovenski PwC ter izjemni volvo V60

Hrvaški podjetnik, proizvajalec električnih avtomobilov in komponent za avtomobilske proizvajalce Mate Rimac je odpihnil dvome svojih...

AVTO
Novice
Novice Resnica o vozniškem znanju Slovencev, milijarde za elektriko in vrnitev toyote camry

Naši tekmovalci v projektu najboljši poslovni vozniki so se tokrat spopadli z drsno podlago in slalomom med stožci ter ob tem osvežili...

AVTO
Posel
Posel Pomlad potniških dostavnikov, upad velikih enoprostorcev

Razred velikih se konsolidira na racionalni strani. Veliki enoprostorci se počasi poslavljajo, kažejo prodajni podatki in število...

FINANCE
Članki
Članki Kateri registriran lobist je lani največ zaslužil in kateri največ posloval z državo

Preverili smo, kako so lani poslovali registrirani lobisti in kateri med njimi je najbolje posloval

AVTO
Novice
Novice Najbolj zanesljivi avti, trendovska SUV in Mercedes v Sloveniji

Vroč avtomobilski teden so preplavile poslovne in klasične avtomobilske novice. Med prvimi izstopata Junckerjev povračilni ukrep in...

AVTO
Novice
Novice Za koliko in katere avtomobile bodo podražili strožji okoljski predpisi 11

Naša raziskava o spremembi cen avtomobilov, ki morajo ustrezati strožjim okoljskim predpisom, obljublja razburljiv vstop v razmeroma...

AVTO
Novice
Novice Kako bo Furs preganjal utaje davka, viharni avtomobilski trg in test zimskih pnevmatik 2

Razburljiv teden prinaša stroge ukrepe Fursa proti utajam davka pri uvozu avtomobilov, analizo viharnega avtomobilskega trga, na katerega...