Najvrednejše znamke na svetu: premoč Toyote in bledenje drugih avtomobilistov Najvrednejše znamke na svetu: premoč Toyote in bledenje drugih avtomobilistov Avtomobilske blagovne znamke izgubljajo v primerjavi s storitvenimi in tehnološkimi podjetji. Med 100 najbolj vrednimi svetovnimi blagovnimi znamkami so letos le še tri avtomobilske.
Zakaj je »stari« clio tako zelo zanimiv? Zakaj je »stari« clio tako zelo zanimiv? Aktualni oziroma kmalu stari clio je izjemno zanimiv nakup. Povsem soliden avto z dobrim osnovnim turbomotorjem danes dobite za dobrih deset tisočakov, s skromnejšo opremo še za manj. To pa je v tem razredu izjemno dobra ponudba. Novi clio bo sicer boljši, a tudi dražji.
Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Je Špancem uspelo velikega in predvidljivega germana obarvati z mediteranskim soncem, sproščenostjo in čustvi? Več v nadaljevanju...
Na kavo v modernem retro slogu Na kavo v modernem retro slogu Zguljena usnjena jakna, sprane kavbojke, bulerji, nekaj dni stara brada (ali razmršeni lasje), »fensi« čelada in raybanke na nosu. Vse to je bilo še pred kratkim značilno za cafe racerje, zdaj pa so jih zamenjali hudi frajerji današnjega časa, ki prisegajo na vrhunske blagovne znamke in dobro opremo.
V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla Tektonske premike na naftnih trgih bomo v torek občutili na slovenskih bencinskih črpalkah

Resnica o vozniškem znanju Slovencev, milijarde za elektriko in vrnitev toyote camry

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 2 min
29.06.2018  08:57  Dopolnjeno: 29.06.2018 09:15
Naši tekmovalci v projektu najboljši poslovni vozniki so se tokrat spopadli z drsno podlago in slalomom med stožci ter ob tem osvežili svoje vozniške veščine.
Resnica o vozniškem znanju Slovencev, milijarde za elektriko in vrnitev toyote camry

Obveščaj me o novih člankih:  

Smo Slovenci res tako dobri vozniki, kot menimo sami? V praksi na področju varne vožnje ne blestimo, pravijo raziskave in inštruktorji varne vožnje. »Vozila s precej visokimi hitrostmi v strnjeni koloni vozijo drugo za drugim in brez primerne varnostne razdalje, skoraj slonijo na odbijačih. Eno izmed njih mora nenadoma zavirati in kaj se zgodi,"so pred zadnjimi vajami tekmovalce projekta Najboljši poslovni vozniki vprašali Avto-moto zveza Slovenije" title="Avto-moto zveza Slovenije">AMZS inštruktorji varne vožnje.

Prek sto milijard evrov v električni pogon, ki bo upokojil dizel. Leta 2025 bo že četrtina novih avtomobilov na svetu delno ali popolnoma elektrificiranih, Volkswagen napoveduje največja vlaganja v vrednosti 34 milijard evrov.

Številni obrazi naprednega mercedesa C. Prenovljeni C ima novih kar 6.500 sestavnih delov, poganja ga nova generacija bencinskih in dizelskih štirivaljnikov, v najcenejši izvedbi pa bo od septembra naprodaj za 31.500 evrov. Vozili smo ga v Luksemburgu.

»Šef« je zapeljal na slovenske ceste. Ameriška ikona ford mustang je pravi za ljubitelje udobnih in nastopaških športnikov. Za 46 tisočakov dobite solidno osnovo, za 65 tisoč evrov pa stroj V8, ki ga bodo veseli tudi na davčni upravi.

Toyota se v evropski srednji razred vrača z razkošnim camryjem. Toyota camry se je leta 2004 umaknila iz Evrope, vztrajala je le v Rusiji. Prihodnje leto pa bo skoraj 4,9 metra dolga limuzina v pokoj poslala avensisa in se vrnila v tržni boj.

Trump je evropski avtomobilski industriji zagrozil z uvedbo 20-odstotnih carin. Zagrožene carine pri uvozu evropskih avtomobilov v ZDA bi bile s tem kar osemkrat višje od zdajšnjih.

Nemški proizvajalec avtomobilov Daimler" title="Daimler">Daimler je zaradi uvajanja carin med ZDA in Kitajsko poslabšal napovedi. Veljati so začele sredi meseca potrjene višje carine EU na ameriško blago v vrednosti 2,8 milijarde evrov na leto, med drugim na kavbojke, viski in motocikle.

Novi srednjerazredni volvo S60 prinaša pomembne prelomnice – kot prvi avto te znamke je izdelan v ZDA, obenem pa se v celoti poslavlja od dizelskih motorjev.

Limuzinski S60 je bližnji sorodnik volva V60, ki smo ga pred kratkim spoznali v Barceloni.

Konec letošnjega leta bo na trg zapeljal rahlo osveženi audi A4. Poleg oblikovnih sprememb je poslovni nemec dobil nov paket S line competition in 1,5 litrski bencinski turbo.

Novi opel combo furgon uvaja edinstveno funkcijo v svojem segmentu: indikator preobremenitve s senzorjem, ki vozniku omogoča, da s pritiskom na gumb preveri, ali je vozilo preveč naloženo.

Opel crossland X je v pokoj poslal merivo, sam pa na 4,21 metra dolžine zgledno združuje lastnosti enoprostorca in manjšega terenca, ki se kljub nekoliko robustnemu videzu še najbolje znajde v mestnem okolju.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Šampanjec za hrvaški Rimac in slovenski PwC ter izjemni volvo V60

Hrvaški podjetnik, proizvajalec električnih avtomobilov in komponent za avtomobilske proizvajalce Mate Rimac je odpihnil dvome svojih...

AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Avtomobilska evforija pred težko jesenjo

Če bi spremljali le novice, bi hitro dobili pozitiven, morda celo evforičen občutek in se brez skrbi odpravili na dopust. Pa ni tako,...

AVTO
Posel
Posel Pomlad potniških dostavnikov, upad velikih enoprostorcev

Razred velikih se konsolidira na racionalni strani. Veliki enoprostorci se počasi poslavljajo, kažejo prodajni podatki in število...

FINANCE
Članki
Članki Kateri registriran lobist je lani največ zaslužil in kateri največ posloval z državo

Preverili smo, kako so lani poslovali registrirani lobisti in kateri med njimi je najbolje posloval

AVTO
Novice
Novice Najbolj zanesljivi avti, trendovska SUV in Mercedes v Sloveniji

Vroč avtomobilski teden so preplavile poslovne in klasične avtomobilske novice. Med prvimi izstopata Junckerjev povračilni ukrep in...

AVTO
Novice
Novice Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

V obliki 35 nasvetov vam ponujam odgovore na večna vprašanja - kako do pravega avta, kako si izpogajati ugodno ceno, kakšen motor...

AVTO
Novice
Novice Dizelski umik, menjava na vrhu Daimlerja in strah v BMW 7

Teden pred avtomobilskim salonom v Parizu, tam bomo že v torek, smo zaznali trend umika dizelskih motorjev iz posameznih novih...