Avto

Prelomnice, ki jih prinaša Volvo S60

Novi srednjerazredni volvo S60 prinaša pomembne prelomnice – kot prvi avto te znamke je izdelan v ZDA, obenem pa se v celoti poslavlja od dizelskih motorjev

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.06.2018 21:23
Čas branja: 2 min

Le nekaj mesecev po karavanskem V60, podrobno smo ga preizkusili sredi junija v Barceloni, prihaja še limuzinski volvo poslovnega razreda S60.

Volvo S60 je prvi avto te znamke, ki je zapeljal iz nove Volvove tovarne v ameriškem Charlestonu. Skupna predstavitev in otvoritev sta tudi dokaz zaveze Volvo Cars ameriškemu trgu, ki je izjemno pomemben tako za znamko kot tudi za novo premijsko športno limuzino S60. Obenem je S60 sploh prvi avtomobil znamke Volvo Cars, ki je izdelan v ZDA.

Druga prelomnica je slovo od dizelskih motorjev, ki v karavanskem V60 v okrnjeni zasedbi (le D3 in D4, ne pa tudi D5) ostajajo v ponudbi. Znamka na ta način izraža svojo zavezo elektrifikaciji in dolgoročni nameri o postopnem opuščanju motorjev z notranjim izgorevanjem. Že leta 2017 so pri Volvo Cars napovedali, da bodo od leta 2019 vsi novi modeli na voljo tudi v elektrificirani različici.

Novi S60 bo na voljo z dvema hibridno-priključnima pogonskima sklopoma, ki združujeta bencinska motorja s turbo in super polnilnikoma ter elektromotor. Priključno-hibridni pogonski sklop T6 Twin Engine AWD zmore 340 konjskih moči. Priključno-hibridni pogonski sklop T8 Twin Engine AWD pa zmore 400 konjskih moči. Na voljo pa sta tudi bencinska motorja T5 in T6.

Obenem S60 uvaja še zmogljivejšo različico oziroma nadgradnjo Polestar Engineered zasnovano na osnovi modela T8 Twin Engine. Paket pa združuje izboljšana platišča, zavore, blaženje in nadzor motorje. Z vsemi temi izboljšavami se moč motorja poveča na 415 konjskih moči.

Mere S60 še niso razkrite, jasno pa je da bo ostal v gabaritih modela V60. Enaki so tudi varnostni sistemi, ureditev potniške kabine in druge podrobnosti.

Foto: Volvo

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Novi volvo EX90: tretji električar pri tej znamki
Avto
AvtoAndraž Zupančič Novi volvo EX90: tretji električar pri tej znamki 1

Volvo je zdaj tudi uradno predstavil novi model EX90. Veliki križanec je tretji električno gnani volvo, z njim pa nadaljujejo pot v popolno električno preobrazbo. Sprva bo na voljo v šestih državah in za približno sto tisoč evrov.

FINANCE
Avto
 Volvo EX90: to bo najbolj varen volvo vseh časov
Avto
AvtoAndraž Zupančič Volvo EX90: to bo najbolj varen volvo vseh časov 1

Volvo pripravlja povsem električno gnani prestižni križanec EX90, ki naj bi bil najbolj varen volvo vseh časov. Kot napovedujejo, naj bi imel med drugim radarsko podprt »nevidni ščit«, ki bo nadzoroval okolico vozila in bo nameščen na streho vozila. Prava predstavitev vozila pride na vrsto letos novembra.

FINANCE
Avto
Volvo prevzema lastništvo nad proizvodnjo in prodajnimi dejavnostmi na Kitajskem
Avto
AvtoUroš Božin Volvo prevzema lastništvo nad proizvodnjo in prodajnimi dejavnostmi na Kitajskem 1

Analitiki pričakujejo, da bi lahko podobne pogodbe na Kitajskem sklenili tudi drugi tuji avtomobilski proizvajalci

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
Okoljsko vprašanje bencin ali elektrika še zdaleč ni enostavno, kako nanj odgovarja Volvo?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostUroš Božin Okoljsko vprašanje bencin ali elektrika še zdaleč ni enostavno, kako nanj odgovarja Volvo? 5

Volvo je primerjal izpuste celotnega življenjskega cikla električnega in bencinskega XC40. Kateri pogon je čistejši?

FINANCE
Prevozi
Volvo s tretjino hitrejšim menjalnikom I-Shift
Prevozi
PrevoziAnže Jamnik Volvo s tretjino hitrejšim menjalnikom I-Shift

Rezultat so izboljšane vozne lastnosti ter bolj uglajeno delovanje, kar se pozna v bolj tekoči vožnji in posledično tudi v manjših emisijah.

FINANCE
PMM
Prelomni volvo C40: le električen in na voljo le prek spleta
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Prelomni volvo C40: le električen in na voljo le prek spleta 11

Volvo je razkril novi najmanjši model C40, ki nadomešča ostareli C30; novinec prinaša krepko drugačno strategijo kot doslej, saj bo na voljo le z elektropogonom, kupci pa ga bodo konec tega leta lahko naročili le prek spleta

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)