Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Nizozemec v ZDA: zapustil je vse, le Volvu je zvest že 56 let Leo Gabriels je 75-letni Nizozemec, ki je že daljnega leta 1962 zapustil domače ognjišče, odšel s trebuhom za kruhom čez Atlantik in na koncu pristal v Kaliforniji, kjer že 40 let vodi Volvovo delavnico.
(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija
Največji Hyundai se seli stopničko višje Največji Hyundai se seli stopničko višje Santa Fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Novi dostavni combo vas bo opozoril, če ga boste preobremenili

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
tovorna vozila   dodaj
dostavna vozila   dodaj
Citroen dodaj
Opel dodaj
 
Čas branja: 3 min
26.06.2018  09:35
Novi combo furgon uvaja edinstveno funkcijo v svojem segmentu: indikator preobremenitve s senzorjem, ki vozniku omogoča, da s pritiskom na gumb preveri, ali je vozilo preveč naloženo.
Novi dostavni combo vas bo opozoril, če ga boste preobremenili

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
tovorna vozila   dodaj
dostavna vozila   dodaj
Citroen dodaj
Opel dodaj

Novi opel combo je štiri mesece po razkritju potniške različice dobil še tovorno oziroma furgon izvedenko. Ta ponuja kopico dobrih rešitev za podjetnike, ohranja pa udobje in napredne rešitve potniškega comba.

Dostavni combo prihaja na trg že v peti generaciji, tokrat pa je soroden francoskima citroënu berlingu in peugeotu rifterju, s katerima si deli tehniko, zasnovo, ureditev potniške kabine in tudi proizvodno linijo.

Med trojico se dostavni combo predstavlja kot prvi, je pa jasno, da bosta tudi Francoza ponudila enake lastnosti, le nekaj drugačen videz.

Posebnost dostavne različice comba so nekatere ideje, ki jih uvaja v obe velikostni različici – 4,4- in 4,75-metrsko. Obe bosta na voljo z dvema ali tremi prednjimi sedeži, kupci pa bodo lahko izbrali tudi petsedežnik s podaljšano kabino. Novinec se bo pohvalil tudi s tovornim delom prostornine do 4,4 kubičnega metra, nosilnostjo do tisoč kilogramov in možnostjo prevoza predmetov in materiala z dolžino do 3,44 metra.

V tem primeru se izkaže combo s krilnimi zadnjimi vrati in zelo uporabno strešno loputo. Ta omogoča prevoz do 100 kilogramov težkih predmetov pod kotom pri zaprtih zadnjih vratih.

Številni uporabniki bodo veseli širine med notranjima obodoma blatnikov, ki omogoča natovarjanje dveh evropalet tudi pri krajši različici, nakladalni rob pa je uporabno nizek, od tal je odmaknjen le 55,7 centimetra. Zelo dolge predmete je mogoče naložiti pod kotom, saj je za doplačilo na voljo strešna loputa.

Posebnost pa je indikator preobremenitve s senzorjem, ki vozniku omogoča, da s pritiskom na gumb preveri, ali je vozilo preveč naloženo. Če masa tovora presega 80 odstotkov dovoljene nosilnosti, zasveti bela led-lučka. Če masa presega omejitev, zasveti oranžna opozorilna lučka s klicajem.

Na dnu tovornega prostora je šest obročkov za pritrditev tovora, za doplačilo pa so na voljo še štirje obročki na sredini stranic, da so vsi predmeti zavarovani pred premikanjem.

Poleg tega novi combo prinaša do 19 sistemov za pomoč vozniku, ki poskrbijo, da so vožnja, manevriranje in prevoz tovora in ekipe preprostejši, varnejši in udobnejši. Za doplačilo je na voljo trajna vzvratna kamera, ki deluje kot digitalno vzvratno ogledalo in izboljša vidljivost pri vožnji s furgonom ali povsem natovorjenim vozilom.

Druga kamera v zunanjem ogledalu na sovoznikovi strani zagotavlja, da vozniku ni več treba skrbeti zaradi mrtvih kotov na tej strani vozila. Novi combo je lahko opremljen tudi z novim sistemom za zaščito stranice, ki ob pomoči senzorjev prepreči nadležne in drage poškodbe in odrgnine pri počasnem zavijanju, saj voznika opozori na morebitno tveganje trka stranice vozila v oviro (stebriček, ogrado, zid ali drugo vozilo).

Tisti, ki se spopadajo s slabšimi voznimi podlagami, lahko prednji pogon comba nadgradijo z elektronskim sistemom za nadzor oprijema IntelliGrip in z nastavitvijo za gradbišča, ki vključuje povečanje odmika od tal za tri centimetre.

Foto: Opel


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Oplov družinski combo v Sloveniji predpremierno v unikatni izvedbi

Opel combo se je v unikatni, ročno izdelani izvedbi s posebej zaščitenim prevozom kot predserijski izdelek za dva dni ustavil v...

SUBV
Članki
Članki Imate doma 18-letnika? Samo še danes se lahko poteguje za brezplačno vozovnico Interrail. 1

EU bo to poletje 15 tisoč 18-letnikom – od tega 61 iz Slovenije – podarila brezplačno vozovnico za potovanje z vlakom po Evropi...

AVTO
Posel
Posel Avtomobilske družbe jeseni pričakujejo zastoje v proizvodnji 1

Septembra bodo morale avtomobilske družbe v EU preiti na strožje meritve izpustov in porabe, to pa utegne povzročiti motnje v...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki So nam evroposlanci ravnokar malo priprli internet? 6

Z reformo avtorskega prava v takšni obliki, kakršna je bila danes v prvem koraku potrjena na pristojnem odboru evropskega parlamenta, se...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali