(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Zvezde izbora PAL 2018, Desusove limuzine in Kitajska

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
BMW dodaj
Geely dodaj
 
Čas branja: 3 min
18.05.2018  08:17
Zvezdniški teden so zaznamovale znamke Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan in Škoda, poleg teh pa še tovorna MAN in DAF. Desusova ministra si kupujeta limuzini že za naslednji mandat, a vprašanje je, kdo ju bo vozil. Tu je spet Kitajska, ali s kakovostjo izdelave avtov že prehiteva Evropo? V pismu še kopica drugih novic, vabljeni k branju.
Zvezde izbora PAL 2018, Desusove limuzine in Kitajska

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
BMW dodaj
Geely dodaj

Idilično okolje dvorca Lambergh, suho, a hladno vreme, šest zmagovalcev, odličen program in jasna sporočila ter 250 večinoma stalnih gostov – to so ključne besede letošnjega Poslovnega avta leta 2018. Pohvale za program so iz ust obiskovalcev, ne mojih. Vreme nam je bilo dejansko naklonjeno, čeprav smo zmrzovali, se pa vsaj ni zlilo.

In zmagovalci letošnjega izbora so: volkswagen polo kot službeni avto leta, nissan leaf je postal EKO avto leta, škoda kodiaq poslovni avto leta in mercedes-benz razreda S managerski avto leta 2018.

Sporočila posamezne kategorije so naslednja: pri službenih sem v ospredje postavil tri odlične avtomobile: forda fiesto, hondo civic in volkswagna pola. V polu pa sem imel prvič občutek, da je narejen iz materiala za zmagovalce, to za golfa in passata velja že desetletja. Polo je letos postal tudi svetovni mestni avto leta in zmagovalec testa PRIMA 13 avtomobilov istega razreda. Prepričljivo, torej!

Nissanov leaf je dejansko najpopolnejši EKO avto tega leta, japonec se izkaže na vseh področjih, tudi s ceno. Res je, da z veliko pomočjo Eko sklada. Poslovno kategorijo so zaznamovali športni terenci, Škoda je bila tu najbolj prepričljiva. V managerskem razredu pa so se bralci in menedžerji jasno izrekli o najuglednejši prestižni znamki na trgu. Še pred nekaj leti je njihova srca ukradla znamka BMW.

Ostala sta še dva zmagovalca, tovorno vozilo leta 2018 DAF XF/CF in dostavno vozilo leta 2018 MAN TGE.

Dan po razglasitvi zmagovalcev PAL 2018 je na trg zapeljal še en Mercedes-Benzov zvezdnik – novi razred A.

Medtem Desusova ministra kupujeta limuzini že za naslednji mandat, vprašanje je le, kdo se bo vozil v njih.

Uroš je nadaljeval zgodbo kitajskega nakupa Daimlerjevih delnicGeelyju zaradi zamude z razkritjem prevzema deleža grozi kazen. Ob tem se je vprašal, ali je proizvodnja na Kitajskem res bolj kakovostna kot v Evropi.

Matej se je zapeljal z novim volkswagnom touaregom, ki je tako prepričljiv, da po njegovih občutkih vozi že v svet porscheja cayenna.

Še dva nova avtomobila iz skupine Volkswagen. Bil sem na slovenski predstavitvi novega audija A7 sportback, Janez pa je podrobno ocenil novo seat ibizo.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Dostavni zmagovalec je MAN TGE, tovorni pa DAF XF/CF

Zmagovalce v obeh kategorijah smo dobili s pomočjo novinarskega ocenjevanja in ocen uporabnikov tovrstnih vozil – prevoznikov

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi (Analiza) Kako so se premešale karte na trgu gospodarskih vozil

Mercedes je doslej vrsto let vztrajal na prvem mestu, lani sta ga prehitela Volvo in Man, ki sta oba povečala prodajo za 11 odstotkov

AVTO
PAL
PAL Zmagovalci PAL 2018: mercedes S, škoda kodiaq, nissan leaf in VW polo 8

Pred dvorcem Lambergh v Begunjah na Gorenjskem smo pred več kot 200 gosti razglasili letošnje zmagovalce izbora Poslovni avto leta 2018

AVTO
Posel
Posel Avtomatizacija v logistiko prinaša milijardne prihranke

S samovozečimi dostavnimi vozili bi lahko skupne stroške znižali za 50 odstotkov ob hkrati krajših postankih in večji...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...