Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Zvezde izbora PAL 2018, Desusove limuzine in Kitajska

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
električna...   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
BMW dodaj
Geely dodaj
 
Čas branja: 3 min
18.05.2018  08:17
Zvezdniški teden so zaznamovale znamke Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan in Škoda, poleg teh pa še tovorna MAN in DAF. Desusova ministra si kupujeta limuzini že za naslednji mandat, a vprašanje je, kdo ju bo vozil. Tu je spet Kitajska, ali s kakovostjo izdelave avtov že prehiteva Evropo? V pismu še kopica drugih novic, vabljeni k branju.
Zvezde izbora PAL 2018, Desusove limuzine in Kitajska

Obveščaj me o novih člankih:  
električna mobilnost   dodaj
predstavitve vozil   dodaj
Ford dodaj
BMW dodaj
Geely dodaj

Idilično okolje dvorca Lambergh, suho, a hladno vreme, šest zmagovalcev, odličen program in jasna sporočila ter 250 večinoma stalnih gostov – to so ključne besede letošnjega Poslovnega avta leta 2018. Pohvale za program so iz ust obiskovalcev, ne mojih. Vreme nam je bilo dejansko naklonjeno, čeprav smo zmrzovali, se pa vsaj ni zlilo.

In zmagovalci letošnjega izbora so: volkswagen polo kot službeni avto leta, nissan leaf je postal EKO avto leta, škoda kodiaq poslovni avto leta in mercedes-benz razreda S managerski avto leta 2018.

Sporočila posamezne kategorije so naslednja: pri službenih sem v ospredje postavil tri odlične avtomobile: forda fiesto, hondo civic in volkswagna pola. V polu pa sem imel prvič občutek, da je narejen iz materiala za zmagovalce, to za golfa in passata velja že desetletja. Polo je letos postal tudi svetovni mestni avto leta in zmagovalec testa PRIMA 13 avtomobilov istega razreda. Prepričljivo, torej!

Nissanov leaf je dejansko najpopolnejši EKO avto tega leta, japonec se izkaže na vseh področjih, tudi s ceno. Res je, da z veliko pomočjo Eko sklada. Poslovno kategorijo so zaznamovali športni terenci, Škoda je bila tu najbolj prepričljiva. V managerskem razredu pa so se bralci in menedžerji jasno izrekli o najuglednejši prestižni znamki na trgu. Še pred nekaj leti je njihova srca ukradla znamka BMW.

Ostala sta še dva zmagovalca, tovorno vozilo leta 2018 DAF XF/CF in dostavno vozilo leta 2018 MAN TGE.

Dan po razglasitvi zmagovalcev PAL 2018 je na trg zapeljal še en Mercedes-Benzov zvezdnik – novi razred A.

Medtem Desusova ministra kupujeta limuzini že za naslednji mandat, vprašanje je le, kdo se bo vozil v njih.

Uroš je nadaljeval zgodbo kitajskega nakupa Daimlerjevih delnicGeelyju zaradi zamude z razkritjem prevzema deleža grozi kazen. Ob tem se je vprašal, ali je proizvodnja na Kitajskem res bolj kakovostna kot v Evropi.

Matej se je zapeljal z novim volkswagnom touaregom, ki je tako prepričljiv, da po njegovih občutkih vozi že v svet porscheja cayenna.

Še dva nova avtomobila iz skupine Volkswagen. Bil sem na slovenski predstavitvi novega audija A7 sportback, Janez pa je podrobno ocenil novo seat ibizo.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Dostavni zmagovalec je MAN TGE, tovorni pa DAF XF/CF

Zmagovalce v obeh kategorijah smo dobili s pomočjo novinarskega ocenjevanja in ocen uporabnikov tovrstnih vozil – prevoznikov

TRANS-LOG
Prevozi
Prevozi (Analiza) Kako so se premešale karte na trgu gospodarskih vozil

Mercedes je doslej vrsto let vztrajal na prvem mestu, lani sta ga prehitela Volvo in Man, ki sta oba povečala prodajo za 11 odstotkov

AVTO
PAL
PAL Zmagovalci PAL 2018: mercedes S, škoda kodiaq, nissan leaf in VW polo 8

Pred dvorcem Lambergh v Begunjah na Gorenjskem smo pred več kot 200 gosti razglasili letošnje zmagovalce izbora Poslovni avto leta 2018

AVTO
Posel
Posel Avtomatizacija v logistiko prinaša milijardne prihranke

S samovozečimi dostavnimi vozili bi lahko skupne stroške znižali za 50 odstotkov ob hkrati krajših postankih in večji...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Dileme ob oživitvi govoric o združitvi Deutsche Bank in Commerzbank 8

Dilem je veliko, krepi jih tudi dejstvo, da je tečaj delnic Deutsche Bank pod velikim tržnim pritiskom zdrsnil na zgodovinsko najnižjo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja