Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Zvezdniški nastop in cene najmanjšega mercedes-benza

Čas branja: 4 min
17.05.2018  20:54  Dopolnjeno: 17.05.2018 21:06
Zvezdniški teden slovenskega Mercedes-Benza. Zmaga razreda S v izboru PAL in prihod novega A. Ta je res obetaven, a precej drag. Pod 28.670 evri se pred jesenjo ne bo zgodilo nič.
Zvezdniški nastop in cene najmanjšega mercedes-benza
Novi mercedes-benz razreda A na naš trg prihaja v treh motornih različicah, jeseni sledijo nove. Najcenejši je bencinski A200 s 120 kilovati, stane 28.670 evrov. Letos želi distributer znamke Autocommerce pri nas prodati sto vozil.
Foto: Dejan Ipavec

Nemški Mercedes-Benz je v vzponu, in to kakšnem! V svetu krepi vodilni položaj prestižnih znamk, znamka raste tudi pri nas. Novi modeli se vrstijo drug za drugim – letos so prišli CLS, G, sprinter, razred X …, vsak od njih pa ima nezgrešljiv pečat slovenskega mojstra oblikovanja Roberta Lešnika.

Zdaj je na slovenskem trgu tudi novi A. Najmanjši po abecedi, ne pa tudi dolžini. Novi razred A je namreč dolg 4,42 metra (prej 4,3 metra) in je tako vsaj po dolžini za dobra dva centimetra prerasel bolj uporaben, cenejši in višji enoprostorec razreda B, ki vstop v novo generacijo še čaka.

Novi A ni le daljši, ima tudi za tri centimetre daljše medosje, bolj drzno obliko s prednjim delom po zgledu CLS in pet centimetrov nižjo masko kot predhodnik. Prtljažnik je zrasel za 29 litrov na 370 litrov. Stebrički so za desetino tanjši, streha v zadnjem delu višja, zato je prostora več, preglednost je boljša.

Obenem ima več prostora za ramena (devet oziroma 22 milimetrov spredaj oziroma zadaj), komolce (35 oziroma 36 milimetrov spredaj oziroma zadaj) in glavo, hkrati pa omogoča lažji vstop na zadnje sedeže.

Novi A je svetlobna leta oddaljen od prvih dveh generacij, je konkretna nadgradnja zadnje in se hvali z res veliko tehničnimi rešitvami. Na področju varnosti je denimo še temeljitejši od razreda S. Denimo sistem za prepoznavo mrtvega kota ne deluje zgolj med vožnjo, ko vizualno in zvočno opozarja na vozila v mrtvem kotu, temveč na voznikovi strani deluje tudi do tri minute po tem, ko je voznik avto že parkiral.

Razred A ima tudi sisteme za delno avtonomno vožnjo, radarski tempomat in (serijski) aktivni sistem za upravljanje vozila znotraj cestnih črt.

Ena od vidnejših novosti je sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Intuitivni upravljalni koncept multimedijskega sistema s štirimi načini upravljanja: prek drsnikov na dotik na volanu, na sredinski konzoli (namesto vrtljivega gumba) in zaslonu nad njo ter še z glasovnim ukazom »Hey Mercedes«, ki prikliče delček umetne inteligence.

Zgornji ukaz odpre vrata v glasovno upravljanje gretja sedežev, spremembo temperature v kabini, izbiro radijske postaje, spremembo barv ambientalne osvetlitve, izbiro želene poti v navigacijski napravi in podobno. Komunikacija poteka le v angleščini. Sistem pa prepoznava tudi namige, denimo »vroče mi je«, in ponudi znižanje temperature.

Armaturna plošča je skoraj takšna kot v razredih E, CLS in S. Digitalna, z dvema povezanima zaslonoma premera od sedem palcev (serijsko) do 10,25 palca. Srednja možnost združuje sedem- in 10,25-palčni zaslon.

Motorni del ponudbe je ta hip skromen, saj so na voljo le trije stroji. Tudi zato so cene novega A precej visoke. Najšibkejši je 1,5-litrski turbodizel A180d s 85 kilovati in serijskim sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom in ceno tik pod 29 tisoč evri.

Nekaj cenejši (28.670) je bencinski A200 z 1,33-litrskim turbo štirivaljnikom in 120 kilovati. Najmočnejši ta hip pa je A250 s 165 kilovati, dvosklopčnim menjalnikom in ceno 34.420 evrov. Prva dva stroja imata francoske korenine, tretji je le Mercedes-Benzov.

Julija stečejo naročila za bencinske A 160, A 180, A 220 4MATIC, oktobra pa za dizelska A 200 d, A 220 d in športni mercedes AMG 35 4MATIC z 225 kilovati. Prihodnje leto prideta še najzmogljivejša mercedesa AMG 45 z 280 in 310 kilovati.

To je le delček v mozaiku novega A, ki se je tehnično zapeljal razred ali dva višje kot njegov predhodnik. Več v podrobnem poročilu s prve predstavitve v Dalmaciji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Mali mercedes, ki zmore celo več kot veliki 2

Novi Mercedes-Benz A ni le oblikovni znanilec nove dobe, ampak prinaša dodatke, ki jih ta hip ne premore niti veliki S

AVTO
Novosti
Novosti Številni obrazi naprednega mercedesa C

Prenovljeni C ima novih kar 6.500 sestavnih delov, poganja ga nova generacija bencinskih in dizelskih štirivaljnikov, v najcenejši...

AVTO
Novice
Novice Trikraka zvezda, ki pooseblja napredek in uspeh

Pokukali smo v zgodovino in sedanjost prestižne avtomobilske znamke.

AVTO
Novosti
Novosti Lepota in moč z roko v roki 3

Mercedes z novim CLS resda ni povzročil orkana, a je v njem imenitno združil eleganco in športnost, ki bosta letos prepričali 25...

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Netflixu je agresiven pohod na tuje prinesel veliko rast 12

Ameriška družba za pretočno predvajanje videovsebin je v prvem četrtletju povečala prihodke za več kot 40 odstotkov in čisti...

FINANCE
Članki
Članki Kitajska rast se ohlaja, trgovinske skrbi se kopičijo

Ob koncu petmesečja je bila rast slovenskega izvoza med največjimi v Evropski uniji; nadaljnje omejevanje trgovinskih tokov bi to lahko...