Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

Čas branja: 2 min
11.05.2018  02:06
V obliki 35 nasvetov vam ponujam odgovore na večna vprašanja - kako do pravega avta, kako si izpogajati ugodno ceno, kakšen motor izbrati in podobno. Poglobili smo se v posledice dragega bencina in dizla in v avtomatizacijo tovornih vozil, izbrali najboljše tovorne in dostavne novince, razkrili rolls royceov luksuzni SUV, ocenili najbolj imenitno škodo octavio in se po naši lepi Sloveniji zapeljali s porscheji.
Svetujemo kako do pravega avta, milijardni prihranki avtomatizacije in posledice dragega goriva

Sestavil sem seznam 35 nasvetov, kako do pravega avtomobila in v njem skušal odgovoriti na vprašanja kakšnega sploh potrebujete, kako si izpogajati najboljšo ceno, kako je z elektriko in priključnimi hibridi in katere informacije morate pridobiti, da sestavite celotno stroškovno bilanco avtomobila.

Rolls Royce nas je v začetku tedna dražil s podrobnostjo novega luksuznega terenca.

V četrtek pa ga je dokončno razkril in ponosno izpostavil - Takšen je najbolj razkošen SUV na svetu! Razkošje je z njim dobilo novo razsežnost – cullinan je prvi SUV iz hiše Rolls-Royce, ki se dobro znajde tudi na pravem terenu. Obenem je najbolj praktičen avto te znamke, pri razkošju pa prav nič ne zaostaja za Rolls-Royceovo limuzinsko klasiko.

Vsi, ki delate v tovornem prometu, si morate vzeti čas za tale zapis! Boštjan Paušer je podrobno raziskal avtomatizacijo, ki vstopa v tovornjake in avtobuse in ugotovil, da ta prinaša milijardne prihranke. S samovozečimi gospodarskimi vozili boste skupne stroške znižali za 50 odstotkov ob hkrati krajših postankih in večji izkoriščenosti.

Iz tega področja še opis letošnjih kandidatov za dostavno in tovorno vozilo leta. Zmagovalce bomo razglasili že prihodnji teden, sočasno z zmagovalci izbora Poslovni avto leta - PAL 2018.

Jure Ugovšek je v nedeljo napovedal novo podražitev bencina in dizla.

Dan kasneje pa je s pomočjo analize panoge ugotovil, da se bo že kar peta zaporedna podražitev goriv se bo začela prelivati v končne cene ostalih dobrin.

Matej je podrobno ocenil najbolje opremljeno škodo octavio. Ta češka uspešnica je s prenovo dobila samosvoj obraz in ohranila stare odlike, v luksuzni različici Laurin&Klement pa z izbranimi materiali in bogato opremo ustreže željam tudi zahtevnih kupcev.

Uroš pa je zaznal zanimiv trend, ki kaže na skokovito rast števila milijarderjev in vzporedno rast prodaje ultraluksuznih avtomobilov. Od leta 2002 je njihova prodaja poskočila skoraj za petkrat!

Afera dieselgate se še kar nadaljuje. Nekdanji šef Volkswagna Martin Winterkorn je bil v ZDA obtožen sodelovanja v zaroti.

Električna kia niro z dosegom 450 kilometrov. Korejska Kia je na sejmu električnih vozil v Koreji razkrila novo električno različico modela Niro z baterijo kapacitete 64 kilovatnih ur in dosegom 450 kilometrov med polnjenji.

Matej se je na posebnem dogodku Porsche driving experience, vsedel za volan kopice športnih avtomobilov nemške znamke in se z njimi zapodil po dinamičnih ovinkih Tuhinjske doline.

Prav tako nemški BMW pa je analiziral s pomočjo številk. Temu je visok tečaj evra v začetku leta povzročal težave, a je kljub temu v prvem četrtletju prodal tri odstotke več avtomobilov, prihodki pa so malenkost upadli.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Rekordi Revoza in Porsche Slovenija in 600 ''konjska'' zverina iz Munchna

Skoraj poletni avtomobilski teden je minil v znamenju jubilejev, lestvice najvrednejših znamk in posledic domoljublja ameriškega...

AVTO
Novice
Novice Šampanjec za hrvaški Rimac in slovenski PwC ter izjemni volvo V60

Hrvaški podjetnik, proizvajalec električnih avtomobilov in komponent za avtomobilske proizvajalce Mate Rimac je odpihnil dvome svojih...

AVTO
Novice
Novice Dizel na okoljskem piedestalu, elektrika pa na udaru termoelektrarn 31

Razburljiv teden je na plan potegnil stari dobri dizel - v obliki novih tožb BMW, Boscha in Volkswagna ter po drugi strani z okoljsko...

AVTO
Novice
Novice Napredni mercedes A, fordova pomlad in zapravljivi ministri

Razburljiv teden je prinesel prve vtise z novim mercedes-benzom razreda A, kar dva fordova SUV, ministre z najdražjimi avtomobili, pa tudi...

AVTO
Novice
Novice Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Aktualna vlada v zadnjih izdihljajih spreminja cestne takse in registracijo vozil, hkrati pa podpira enega najbolj futurističnih projektov...

AVTO
Novice
Novice Kaj se dogaja s cenami dizlov, nesmisel bonitet in športniki prihodnosti

V tem tednu smo se poglobili v cene dizelskih avtomobilov v Nemčiji in v Sloveniji. Je nakup že ugodnejši in kakšne so navade...

AVTO
Novice
Novice Orjaki na poti elektrifikacije

Na angleškem podeželju smo preizkusili največjega range roverja, ki 51 kilometrov lahko prevozi le na elektriko, sicer pa ga poganja...

AVTO
Novice
Novice Najbolj zanesljivi avti, trendovska SUV in Mercedes v Sloveniji

Vroč avtomobilski teden so preplavile poslovne in klasične avtomobilske novice. Med prvimi izstopata Junckerjev povračilni ukrep in...