Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Se vam kaj toži po časih Titovih govorov, yugov in lade nive? Vrnili smo se v preteklost ...

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
predstavitve vozil   dodaj
električna...   dodaj
testi vozil   dodaj
Elon Musk dodaj
Dieter Zetsche dodaj
 
Čas branja: 2 min
04.05.2018  00:10  Dopolnjeno: 04.05.2018 07:11
Ob vseh novostih, napovedih, elektriki in drugih trendih smo morali presekati! Za teden dni smo se z ekipo presedli v preteklost, v lado nivo z letnico nastanka 1977 in suzukija jimnyja z letnico 1998. Sicer nova avtomobila sta odličen časovni stroj, ki je prinesel nekatera spoznanja in kopico nostalgije. Vas tudi kaj daje?
Se vam kaj toži po časih Titovih govorov, yugov in lade nive? Vrnili smo se v preteklost ...

Obveščaj me o novih člankih:  

Tokrat začnimo z nostalgijo po Jugoslaviji, po časih Titovih govorov, čakalnih vrst za yuge in stoenke ter pravih, klenih terencev, kot je lada niva. Se je morda spomnite? Kaj pa jimnyja, mladeniča, ki se je rodil 21 let pozneje, pa je danes prav tako prileten? Oba smo zapeljali tja, kjer sta doma – no, ne v Jugoslavijo, ampak v blato, med skale in v globoke luže –, ter se pri tem spomnili marsičesa. Za vse tiste, ki ste premladi, da bi vam nostalgija po teh dveh ikonah kaj pomenila, pa je zapis morda še bolj zanimiv.

Če vas kateri od teh ne bo »zagrabil«, pa boste vsaj znali ceniti sodoben SUV, v katerem se vozite. Seveda boste ob tem izvedeli tudi, kaj dejansko pomeni beseda terenec, niva in jimny se na ta izraz zelo dobro spoznata!

Skok v drugo skrajnost, v ameriško Teslo. Ta ima rekordne prihodke in rekordno izgubo, Elon Musk pa je vse skupaj začinil še z novimi obljubami. Ustanovitelj Tesle, ki je ob objavi rezultatov s svojimi pripombami razkačil analitike, namreč spet obljublja, da prihajajo boljši časi.

Kako šef Daimlerja delničarje miri pred strahovi kitajskega prevzema. "Ob možnosti sovražnega prevzema imamo seveda pripravljen scenarij, a tega ne komuniciramo, saj bi s tem izgubil polovico učinka," pravi šef Daimlerja Dieter Zetsche.

Zapeljal sem se z mercedes-benzom E220d 4Matic all terrain, kraljem avtocest, ki si je obul pohodne čevlje. To je avto za tiste, ki bi radi imeli limuzinsko udobje in vozne lastnosti, karavansko prostornost in občasno še nekaj robustnosti na brezpotjih; kombinacija je dobra, celo boljša kot pri večini športnih terencev.

Boštjan je bil na prvih vožnjah novega mercedes-benza sprinter, verjetno najsodobnejšega velikega dostavnika ta hip, ki v ta razred prinaša res izjemne inovacije.

Matej pa se je posvetil kar trem peugeotovim SUV hkrati – 2008, 3008 in 5008. Kaj meni o njih, kateri je pustil najboljši vtis in komu je namenjena francoska trojica?

V Nemčiji krepka rast prodaje novih avtomobilov, prodaja dizlov upadla. Električna vozila so pomenila okoli odstotek novoregistriranih vozil, njihovo število se je z okoli 3.170 glede na april lani povečalo za več kot 124 odstotkov.

Nissan leaf je prvi preizkušen po strožjem pravilniku konzorcija EuroNCAP, pa si je že pribojeval najvišjo oceno pet zvezdic. Pravilnik 2018 uvaja številne nove teste, ki so usmerjeni na ključne primere trkov z udeležbo vozil, pešcev in po novem tudi vse bolj prisotnih kolesarjev.

Volkswagen pa namerava spremeniti svoj logotip, ki ga je nazadnje posodobil leta 2012. Namera pomeni del priprav na električno prihodnost znamke, koncern pa si sicer prizadeva tudi za vnovično vzpostavitev zaupanja po škandalu z goljufanjem na testih izpušnih plinov.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 


Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Dizel na okoljskem piedestalu, elektrika pa na udaru termoelektrarn 26

Razburljiv teden je na plan potegnil stari dobri dizel - v obliki novih tožb BMW, Boscha in Volkswagna ter po drugi strani z okoljsko...

AVTO
Novice
Novice Napredni mercedes A, fordova pomlad in zapravljivi ministri

Razburljiv teden je prinesel prve vtise z novim mercedes-benzom razreda A, kar dva fordova SUV, ministre z najdražjimi avtomobili, pa tudi...

AVTO
Novice
Novice Čas je za najboljše!

Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa...

AVTO
Novice
Novice Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Aktualna vlada v zadnjih izdihljajih spreminja cestne takse in registracijo vozil, hkrati pa podpira enega najbolj futurističnih projektov...

AVTO
Novice
Novice Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno...

AVTO
Novice
Novice Teden razkritij, prelomnic, odličnih novic iz Revoza in najboljših poslovnih voznikov

Pred poletjem avtomobilski proizvajalci serijsko razkrivajo jesenske novosti – tako je BMW objavil prve informacije o novem X5, Audi je...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

FINANCE
Članki
Članki (Pred zasedanjem Opeca) Cene surove nafte se ohlajajo

Konec tedna bodo na zasedanju Opeca spet odločali o naftnih kvotah in na trg curljajo informacije, da jih bodo povečali