Avto

Prvi preizkušen po strožjem pravilniku, pa že s petimi zvezdicami

Leaf je prvi avtomobil, ki je bil ocenjen po izboljšanem in razširjenem pravilniku Euro NCAP za leto 2018. Pravilnik 2018 uvaja številne nove teste, ki so usmerjeni na ključne primere trkov z udeležbo vozil, pešcev in po novem tudi vse bolj prisotnih kolesarjev.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

03.05.2018 10:18
Dopolnjeno: 03.05.2018 10:19
Čas branja: 1 min

Na novem preizkusu Euro NCAP je električni nissan leaf dosegel oceno 93 odstotkov vseh točk pri varnosti odraslih ter 86 odstotkov pri varnosti otrok. Ocena varnosti je določena na podlagi serije testov vozila, ki s preprostejšega vidika odražajo najpogostejše primere nesreč v resničnem življenju, pri katerih lahko nastanejo telesne poškodbe.

Odlična varnostna ocena novega leafa s 5 zvezdicami je odsev naprednih sistemov za pomoč pri vožnji, ki so vgrajeni v vozilo. Tehnologije, kot so kamera in sistem senzorjev, se odlikujejo na širšem področju ob zagotavljanju koristnih rešitev, kot je funkcija prepoznavanja pešcev, in tvorijo Nissanov sistem ProPILOT za.

Razglasitev zadnjih rezultatov je bila objavljena le nekaj mesecev po japonskem programu za ocenjevanje novih vozil, v okviru katerega je nissan leaf prav tako osvojil 5 zvezdic na strogem testiranju. Dosegel je 94,8 točke od 100 možnih za varnost potnikov v primeru trčenja. Program je nastal pod okriljem japonskega ministrstva za zemljišča, infrastrukturo, promet in turizem ter državne agencije za varnost na cesti in pomoč žrtvam v nesrečah.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
PMM
Naložba v električni nissan leaf se izplača pri 15.200 kilometrih na leto
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Naložba v električni nissan leaf se izplača pri 15.200 kilometrih na leto 52

Višja nakupna cena, a še vedno visoka subvencija Eko sklada in precej nižji stroški energije električni avto tudi po cenovni plati lahko postavijo pred bencinskega.

FINANCE
Avto
Nissan zmanjšal napovedano izgubo, Honda povečala dobiček
Avto
AvtoUroš Božin Nissan zmanjšal napovedano izgubo, Honda povečala dobiček 7

Dobre novice iz japonske avtomobilske industrije: Nissan je presenetil in ustvaril dobiček iz poslovanja, Honda pa je dobiček povečala za 67 odstotkov.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
IKT
Stroški zaradi kibernetskega kriminala so se lani povzpeli na 900 milijard evrov
IKT
IKTEsad Jakupović Stroški zaradi kibernetskega kriminala so se lani povzpeli na 900 milijard evrov

Nova realnost rnas čaka tudi pri kibernetski varnosti

FINANCE
Avto
Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe
Avto
AvtoMiloš Milač Slab december za avtotrgovce, a vseeno daleč od pomladne katastrofe 9

December je bil za trgovce novih avtomobilov tretji najslabši mesec prejšnjega leta, če štejemo le upad glede na isti mesec predlanskim. Zmanjšanje prodaje je bilo kar 47,6-odstotno, registriranih je bilo le 2.348 avtomobilov.

FINANCE
Avto
Nissan qashqai: oblikovna evolucija, tehnična revolucija
Avto
AvtoMiloš Milač Nissan qashqai: oblikovna evolucija, tehnična revolucija 1

Nissan je včeraj razkril tretjo generacijo crossoverja qashqai. Ta je večji, prostornejši, a vseeno lažji od predhodnika. Poganjal ga bo tudi edinstven motor e-power. Na naš trg bo zapeljal junija letos.

FINANCE
Avto
Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu

Preverili smo prodajo avtomobilov v Evropi in podrobneje secirali prodajo dveh največjih - Volkswagna in Toyote v svetu, Evropi in Sloveniji. Katere so avtomobilske novosti na trgu, katere na slovenskem trgu. V Trajnostni mobilnosti o realni porabi električnih avtov, o točki preloma električnega nissana leafa in novih navadah Evropejcev na področju mobilnosti. Za konec pa še o novih cenikih Lexusa in Jaguar Land Roverja, ti so seveda ugodnejši kot lani.