Avto

Kako je avstrijska natančnost pogubila slovensko površnost

Kako so slovenski trgovci zaradi osnovnošolskih napak milijonski razpis MORS prepustili Avstrijcem, razkritje lexusa ES in letališke lože v Bruslju, mala SUV C3 aircross in stonic in samovozeči avtomobili v BTC Cityju

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

27.04.2018 11:55
Dopolnjeno: 27.04.2018 12:01
Čas branja: 2 min

Prejšnji teden je bolj kot vsi drugi dogodki zaznamoval razpis MORS za 388 vozil v vrednosti kar 29 milijonov evrov, ki je po svoje prav bizaren. Nanj se je prijavilo le nekaj ponudnikov, od teh le eden iz Avstrije, ki je dobil tudi levji del posla. Avstrijski Achleitner je namreč kot edini oddal popolno vlogo, slovenski ponudnik pa so, razen Avtocentra Lovše, padli zaradi osnovnošolskih napak.

Bili smo na evropskem razkritju novega lexusa ES, limuzine višjega srednjega razreda, ki bo januarja prihodnje leto med kupce pripeljala visoko raven luksuza, udobja in izjemno učinkovit hibridni stroj.

Učinkovitost postaja vse bolj pomembna. Tudi zato, ker cene bencina nenehno rastejo. V Sloveniji so v torek dosegle rekord po letu 2015.

Lexus nam je v Bruslju poleg novega ES odprl vrata v razkošno letališko ložo Lounge by Lexus, s katero bo v prihodnje poskušal zlesti pod kožo potnikom poslovnega razreda in imetnikom srebrnih in zlatih kartic združenja Star Alliance.

Na Financah znova organiziramo tekmovanje za najboljše poslovne voznike, ki prijavljenim podjetjem prinaša odličen teambuilding, izboljšanje veščin vožnje z osebnimi in gospodarskimi vozili ter privlačne nagrade. Prijavite se, še je čas!

So lastništvu avtomobilov šteti dnevi, je vse bolj aktualno vprašanje, ki ga narekujejo smernice. Milenijci se v dobi Uberja namreč izogibajo lastništvu avtov. Nekateri trgovci so zaskrbljeni, da jih bodo proizvajalci z naročninami zaobšli. Preverili smo, katere znamke ponujajo naročnine in koliko stanejo.

BTC pa v tem tednu gosti avtonomna vozila. Kot prvi smo se zapeljali z enim od njih, s francosko Navyo, ki s pomočjo lidarjev po vnaprej pripravljeni trasi dejansko vozi povsem sama.

Janez se je poglobil v novi citroën C3 aircross in ugotovil, da ima mali SUV kar nekaj skupnih točk s citroëni preteklosti. Natose je presedel v Kijin mali športni terenec stonic, ki ima kar nekaj zelo prijetnih plati.

Daimler je v prvem četrtletju letos ohranil primat med prestižnimi avtomobilskimi znamkami. Kranjski policisti pa so v tem tednu ovadili osem ljudi, ki so prirejali nesreče in pobirali zavarovalnino.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Tako so se z novim DMV pocenili lexusi
Avto
AvtoUroš Božin Tako so se z novim DMV pocenili lexusi 1

Prihranki segajo do 37 tisoč evrov. Modeli z majhnimi varčnimi hibridnimi pogoni pa so se podražili.

FINANCE
Avto
Nova izdaja tokrat tudi priključne Lexusove uspešnice
Avto
AvtoMiloš Milač Nova izdaja tokrat tudi priključne Lexusove uspešnice

Novi lexus NX se predstavlja v znani, na prvi pogled krepko osveženi podobi. A novih je kar 95 odstotkov delov. Največ novosti je pod motornim pokrovom, kjer se vrtijo močnejši motorji, med njimi tudi priključni hibrid. Močno osvežena pa je tudi potniška kabina, ki ponuja enega največjih zaslonov na trgu. Ta lahko meri kar 14 palcev.

FINANCE
PMM
Čistokrvna limuzina, ki boža potnike in pije po kapljicah
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač Čistokrvna limuzina, ki boža potnike in pije po kapljicah 7

Lexus ES nadaljuje v umirjeni smeri, pri modelu z letnico 2022 pa dodaja kopico varnostnih novosti, kamere namesto zunanjih ogledal in še bolj varčen hibrid z izmerjeno porabo le dobrih pet litrov. K nam pride konec tega meseca, cene pa bodo ostale na ravni predhodnika, torej od 54 tisoč evrov.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Avto
Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu
Avto
AvtoMiloš Milač Avtoposel v številkah, davkih in novostih na trgu

Preverili smo prodajo avtomobilov v Evropi in podrobneje secirali prodajo dveh največjih - Volkswagna in Toyote v svetu, Evropi in Sloveniji. Katere so avtomobilske novosti na trgu, katere na slovenskem trgu. V Trajnostni mobilnosti o realni porabi električnih avtov, o točki preloma električnega nissana leafa in novih navadah Evropejcev na področju mobilnosti. Za konec pa še o novih cenikih Lexusa in Jaguar Land Roverja, ti so seveda ugodnejši kot lani.

FINANCE
Avto
Kako v Sloveniji posluje švicarski Emil Frey, goljufivi avtooglasi in prvi učinki novega davka
Avto
AvtoMiloš Milač Kako v Sloveniji posluje švicarski Emil Frey, goljufivi avtooglasi in prvi učinki novega davka

V tem tednu podrobno o Emil Frey Services, ki pod skupno streho združuje nekdanji ACH 2 in distributerja Peugeota in Citroëna ter Wallis Motor Ljubljana, ki je prevzel posel A-Cosmosa. Preverili smo, kako se lahko opečete pri nakupu rabljenega avta prek portala mobile.de, kako posluje Daimler, kakšni so prvi učinki novega davka na motorna vozila in kakšna je bila januarska prodaja avtomobilov v Sloveniji. Med novostmi pa prestižni DS4, električni kombi EQV in zverina iz Münchna – BMW M5 CS.

FINANCE
PMM
Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostBorut Hočevar Norveški rekord: lani 54 odstotkov novih avtov električnih 9

Volkswagen je pri prodaji e-avtov na Norveškem lani prehitel Teslo, skupaj s hibridi je bil delež elektrificiranih avtov med vsemi na novo registriranimi 83-odstoten.