(Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice (Prva vožnja) lexus UX250h: končno pravi za malo širše množice Predpremierno in ekskluzivno, kar pol leta pred prihodom na trg, smo sedli za volan novega lexusa UX 250h, kompaktnega športnega terenca z iskrivim hibridnim pogonom, imenitno izdelavo in materiali ter tako mladostno dušo, da utegne znamki priskrbeti precej širši krog kupcev.
(Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo (Intervju) Avto ni dovolj, kupcu je treba pomagati pri vstopu v elektrodobo Intervju s Francijem Bolto, direktorjem znamke Audi v Porscheju Slovenija
Največji Hyundai se seli stopničko višje Največji Hyundai se seli stopničko višje Santa Fe v četrto ni le oblikovno drzen, ampak ponuja še več prostora, udobja in bogate opreme, ob tem pa navduši tudi s sodobno tehniko, širokim naborom varnostno-asistenčnih sistemov in dostopno ceno, s katero naj bi letno prepričal 200 Slovencev.

Kranjski policisti ovadili osem ljudi, ki so prirejali prometne nesreče in pobirali zavarovalnino

Čas branja: 2 min
23.04.2018  08:20  Dopolnjeno: 23.04.2018 08:34
Kranjski policisti ovadili osem ljudi, ki so prirejali prometne nesreče in pobirali zavarovalnino
Foto: Aleš Beno

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Kranjski kriminalisti so zaradi suma prirejanja več prometnih nesreč na območju Kranja kazensko ovadili osem oseb. Ovadeni naj bi goljufali in ponarejali listine na škodo zavarovalnic z namernimi trčenji, ki so bila prikazana kot prometne nesreče. Povzročena škoda zavarovalnicam iz naslova odškodninskih zahtevkov znaša približno 85 tisoč evrov, še okoli 43 tisoč evrov odškodnin pa so zavarovalnice še pred izplačilom zadržale zaradi suma goljufij, so sporočili s policije.

Priredili so sedem prometnih nesreč

Šest organizatorjev in dva fizioterapevta so osumljeni, da so v letih 2015 in 2016 na škodo več zavarovalnic z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin na območju Kranja priredili sedem prometnih nesreč ter o teh nesrečah ponarejali zdravniško dokumentacijo, da bi uveljavljali denarne zahtevke pri zavarovalnicah. Odškodnine so bile povezane s povzročeno škodo na vozilih zaradi trčenj in za simulirane telesne poškodbe.

Po dva organizatorja sta za vsako od sedmih prometnih nesreč priskrbela po dve starejši vozili, dva voznika in običajno še po šest figurantov, ki so bili za plačilo manjše »nagrade« v prirejenih okoliščinah pripravljeni sodelovati v prometni nesreči, so pojasnili na policiji. Voznika sta z običajnimi vozili vedno zvečer in na krajih, kjer ni večjega prometa, najprej sama namerno trčila, po dejanju pa sta kraj zapustila in ga prepustila figurantom, ki so bili v bližini in so prevzeli vloge voznika in potnikov.

Situacije na kraju in ob prijavah so bile identične dejanskim nesrečam, zato so policisti na kraju opravili ogled in vodili postopek. Prič zaradi lokacije nesreče in ure nikoli ni bilo.

Nekateri so celo šli na fizioterapijo

V vseh sedmih primerih so figuranti dogodke prijavili kot prometne nesreče z materialno škodo, vendar je to veljalo samo do odhoda policistov s kraja. Organizatorja sta se po postopku namreč vrnila na kraj in vsak svoje figurante odpeljala v različne zdravstvene ustanove, kjer so hlinili različne telesne poškodbe. »Zdravljenje« lažnih poškodb je potekalo tudi s fizioterapijo pri izbranem fizioterapevtu ter po sistemu preskakovanja čakalnih vrst in fiktivnih vpisov obravnav. Nekateri figuranti so se fizioterapije za lažne poškodbe tudi dejansko udeležili.

Prek osumljenih fizioterapevtov so figuranti pridobivali lažna zdravniška poročila, ki so jih s preostalo zdravniško dokumentacijo oddajali organizatorju nesreče. Ta jih je v nadaljevanju uporabil za uveljavljanje odškodninskih zahtevkov. Ni bilo ugotovljeno, da bi figuranti vedeli, da se v njihovih imenih pri zavarovalnicah vodijo postopki. So pa na ta način organizatorji pridobili približno 85 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi, še za okoli 43 tisoč evrov odškodninskih zahtevkov pa so zavarovalnice zadržale zaradi suma goljufij.

Osumljenim je bilo izvrševanje kaznivih dejanj sredstvo za preživljanje in lagodno življenje, so še dodali na policiji.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Facebook - za »brezplačni« dostop plačate s podatki 1

Česa ne bi smeli preslišati s senatnega zaslišanja šefa Facebooka Marka Zuckeberga

FINANCE
Članki
Članki Kdo je novi šef Deutsche Bank in kaj načrtuje

Ta teden je vodenje Deutsche Bank prevzel Christian Sewing in dal vedeti, da bo banka še naprej stopala po poti prestrukturiranja

AVTO
Nasveti
Nasveti Vse, kar ste želeli vedeti o tožbi proti VW, pa niste imeli koga vprašati

Poiskali smo odgovore na praktična vprašanja, potem ko je bila vložena tožba proti VW, v kateri odškodnino terja tudi 6.024 slovenskih...

FINANCE
Članki
Članki Nafta splezala prek 74 dolarjev za sod – kako draga bo pot na počitnice? 3

Po podražitvi prejšnji teden se cena surove nafte viša tudi ta teden – zlasti zaradi razmerja med povpraševanjem in ponudbo, na...