Ni citroën, kot ga še ni bilo, je pa citroën, kot je bil Ni citroën, kot ga še ni bilo, je pa citroën, kot je bil Francozi so C3 aircrossa oblekli v všečno karoserijsko obleko, dodali zanimivo in drugačno armaturo, zagotovili spodobno notranjo prostornost, a jim še na misel ni prišlo, da bi ga opremili s štirikolesnim pogonom.
Kako dobri vozniki ste? Kaj pa vaši zaposleni? Kako dobri vozniki ste? Kaj pa vaši zaposleni? Izkoristite priložnost edinstvenega team buildinga z vašimi sodelavci - pridite na dogodek Najboljši poslovni vozniki in se preizkusite v varni vožnji osebnih in gospodarskih vozil.
So lastništvu avtomobilov šteti dnevi? So lastništvu avtomobilov šteti dnevi? Vse več proizvajalcev ponuja tudi avtomobilske naročnine, saj se milenijci v dobi Uberja izogibajo lastništvu avtov. Nekateri trgovci so zaskrbljeni, da jih bodo proizvajalci z naročninami zaobšli. Preverili smo, katere znamke ponujajo naročnine in koliko stanejo.
Polnjenje rezervoarja bo najdražje po letu 2015 Polnjenje rezervoarja bo najdražje po letu 2015 Ministrstvo za finance trošarin ne namerava zniževati
Kako se sloviti golf izkaže v električni različici? Kako se sloviti golf izkaže v električni različici? Volkswagen e-golf: Volkswagnov električni golf nikoli ni bil prodajni zvezdnik pri električnih vozilih, vendar pa je podobno kot njegov klasični brat zanesljiva izbira.

Čas je za najboljše!

13.04.2018  08:33  Dopolnjeno: 13.04.2018 08:55
Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa osmih medijev vložila veliko časa in truda. Vrstni red vas bo morda presenetil, vsaj nas je. Potem so tu finalisti PAL – 20 avtomobilov v štirih kategorijah, z opisi, cenami, podrobnostmi, čaka na vas, dragi bralci, da nam pomagate izbrati najboljše. To pa še ni vse, razburljiv teden je prinesel razkritje novega forda focusa, spremljali smo ga v Londonu, kopico novic iz Volkswagna in še marsikaj.
Čas je za najboljše!
Foto: Barbara reya

Kaj se zgodi, ko se 15 novinarjev in novinarka zbere okoli kar 13 primerljivih avtomobilov B-razreda in nastopijo kot kolegi, ne tekmeci, pred sabo pa imajo le en cilj? Tistega avtomobilskega razreda, ki sodi med najbolj priljubljene na slovenskem trgu. Tistega, ki je zaradi novomeškega clia in twinga, velikosti in cene najbolj slovenski.

Torej, zavihali smo rokave in v štirih testnih dnevih in številnih urah, preždetih za ceniki, seznami dodatne opreme in tehničnimi podatki, ocenili, izračunali, premerili in na koncu matematično določili najboljše avtomobile B-razreda – PRIMA testa B-razreda. Zmagovalec ni le prvi, je tudi drugi in tretji, pa morda četrti, saj nanj ne pomisli skoraj nihče. Tisti na zadnjem mestu pa morda ni poraženec, saj ga, osiromašenega z opremo, dobite za res malo denarja. A primerjava zahteva skupni imenovalec. Ko poskrbimo za to, pa je vrstni red natanko takšen kot v najbolj podrobni in obširni primerjavi v slovenskem medijskem prostoru.

Dejansko sočasno, a v daljšem procesu se je rojeval PAL 2018 – že 13. izbor Poslovni avto leta, ki ga pripravljamo le na Financah. Zajeli smo vse nove avtomobile prejšnjega in tega leta ter med njihovim ocenjevanjem sklenili, da v avtomobilu preživimo res veliko časa. Zato bodite izbirčni, dragi bralci, saj brez njega ne morete!

Kateri so najboljši avtomobili na slovenskem trgu glede na velikost in cenovno uvrstitev, vam predstavljamo v tem zapisu in vas hkrati naprošamo, da nam pomagate izbrati zmagovalce. Vaš glas veliko šteje, kot vsako leto boste prispevali polovico oziroma tretjino (managerski avto) točk in tako pomembno vplivali na končni razplet – službeni, poslovni, managerski in EKO avto leta 2018. Podrobno o kandidatih in sporočilu izbora spodaj.

Zdaj pa še nekaj besed o aktualnih temah razburljivega avtomobilskega tedna. V ospredju je bil Volkswagen, kjer poteka nova kadrovska rošada. Na čelo skupine prihaja človek, ki zna oklestiti stroške – Herbert Diess.

Volkswagen je imel močan učinek tudi na slovenski trg, saj proti njemu prek šest tisoč slovenskih kupcev uveljavlja odškodninski zahtevek. Albina obenem odgovarja na vprašanja, ki se morda porajajo med lastniki volkswagnov, v zapisu o vsem, kar ste želeli vedeti o tožbi, pa niste imeli koga vprašati, ter ponuja nasvet tudi za zamudnike, ki bi se radi priključili tožbi zoper VW.

Teden je zaznamoval tudi Ford – s slovensko predstavitvijo dvojčka transit custom in tourneo custom ter razkritjem novega forda focusa, ki sem ga v torek zvečer spremljal v Londonu. Citroën pa je predstavil osveženega C4 cactusa in mu namenil novo poslanstvo.

Pozornost bralcev je v novic polnem tednu lovil in uspešno ujel BMW M2 competition, ki je iz Slovenije ušel v svet. To se ni zgodilo prvič. Slovenija je, kot kaže, prav posebna dežela za to znamko, saj je pri nas v preteklosti pripravila že veliko odmevnih projektov.

Še skok na največji avtomobilski trg na svetu – na Kitajsko. Simona Toplak pojasnjuje, zakaj so Kitajci tako dobri lastniki švedskega Volva.

Spodaj pa še podrobneje o PAL 2018, preberite si opise kandidatov, oddajte glasove za najboljše – s tem sodelujete v žrebu za nagrade, časa imate do 10. maja.

Finalisti EKO kategorije

Zmagovalci so tudi okoljski vodje, finalisti EKO kategorije izbora poslovni avto leta, a le, če znate z njimi pravilno ravnati. Le takrat bodo izpolnili visoke okoljske obljube.

BMW i3

Hyundai ioniq plug-in hybrid in electric

Nissan leaf

Toyota yaris hybrid

Volkswagen e-golf

Kaj pa najboljši službeni avti 2018?

Racionalnost je najpomembnejša vrlina službenih avtov, nikakor pa ti ne smejo zanemariti drugih področij.

Ford fiesta

Honda civic

Peugeot 308

Suzuki swift

Volkswagen polo

Poslovna je krovna kategorija PAL 2018

Luksuz današnjih dni in neverjetna raznovrstnost sta pogosto družila finaliste kategorije poslovni avto leta, letos pa je vse drugače. Skoraj vse novosti poslovnega razreda prihajajo iz razreda športnih terencev.

Mazda CX-5

Opel grandland X

Peugeot 5008

Škoda kodiaq

Volvo XC-60

Avtomobili iz sanj – najboljši managerski avti leta 2018

Avtomobili najvišje managerske kategorije so pravi nosilci razvojnih prelomnic avtoindustrije.

Audi A8

BMW serije 5 in serije 6 gran turismo

Lexus LS

Mercedes-benz CLS

Mercedes-benz razred S

Piko na i izboru PAL dajo ugledni slovenski menedžerji

Tretja žirija je najzahtevnejša, skupina desetih uglednih slovenskih menedžerjev da izboru piko na i, saj z odgovornim pristopom, izostrenim okusom in bogatimi izkušnjami z avtomobili, s katerimi živijo vsak dan, pripevajo najbolj kredibilno oceno. Na dogodku ocenjujejo tudi odnos predstavnikov posameznih znamk, njihove prodajne veščine in tako lahko dajo natančno oceno o avtomobilih in znamki kot celoti.

Želim vam uspešen delovni teden!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Poslovni avto leta 2018

Glasujte za najboljši avto leta v štirih kategorijah: službeni, poslovni, managerski in EKO avto.
Glasovanje poteka do 10. maja, med oddanimi glasovi pa bomo izžrebali tudi prejemnike praktičnih nagrad.

 
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno...

AVTO
Novice
Novice Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča

Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 1

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 2

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...