Avto

To so najboljši avti izbora PAL, pomagajte nam izbrati zmagovalce!

Znani so finalisti kategorij službeni, poslovni, managerski in EKO avto, glasujte za svoje favorite in nam pomagajte izbrati zmagovalce.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
13.04.2018 00:29
Dopolnjeno: 13.04.2018 10:21
Čas branja: 2 min

Izbor Poslovni avto leta (PAL) je že od leta 2006 najbolj celovit avtomobilski izbor pri nas, saj skozi podroben proces ocenjevanja opozori na vse strani panoge.

V teh letih smo avtomobile razporejali v štiri kategorije, v zelo razumni, a vseeno ne zgolj cenovno občutljivi kategoriji mali službeni in službeni avto, v bolj zahtevni poslovni, kjer morajo kandidati ob primerni ceni pokazati tudi veščine na področju kakovosti, voznih lastnosti, udobja in varnosti, ter managerski kategoriji, kjer se zbirajo najboljši, a ne tudi nerazumno dragi. Pri vseh lovimo najboljše razmerje med ceno, stroški in vsebino ter vam jih v obliki peterice najboljših iz vsake kategorije ponudimo v glasovanje. Pred nekaj leti smo kategorije prevetrili, službena je le ena, ostajajo poslovna, managerska in EKO kategorija. Ta bo vse bogatejša z električnimi avtomobili, ki ponujajo okoljsko sprejemljivost, obenem pa še kar nekaj ovir.

V finale smo jih z ocenjevanjem uvrstili mi...

Prvi del je novinarsko ocenjevanje, ki skozi prizmo uporabnosti, stroškov, cene, udobja, varnosti in zmogljivosti v finale določi najboljše avtomobile na trgu. Poslovni avto danes namreč ni več klasična limuzina ali karavan, kot je denimo volkswagen passat. Je tudi kompaktni enoprostorec, raztegnjen do 4,5, 4,6 metra, je kompaktni športni terenec podobnih mer. Vsi trije namreč sodijo v podoben cenovni razred, ponujajo podoben seštevek lastnosti, le odločiti se je treba, kako ga boste uporabljali - limuzino na dolgih, predvsem službenih poteh, enoprostorca tudi za družinske potrebe, športnega terenca pa za zahtevnejše vozne razmere ali pa zgolj zaradi mode.

...sedaj ste na vrsti vi, naši bralci.

Z današnjim dnem pa se je izbor PAL prevesil v drugi, najbolj intenziven del. Z objavo finalistov se namreč začenja glasovanje med njimi, ki traja do 10. maja. Na zaključni prireditvi 16. maja pa bomo na podlagi ocenjevanja novinarjev, žirije desetih slovenskih menedžerjev in Vaših glasov, dragi bralci, razglasili zmagovalce.

Vaši glasovi so še kako pomembni, saj med finalisti izberete tiste, ki so pustili najbolj vidno sled na trgu – s tem dejansko ocenjujete avtomobile, vtis si ustvarite z zapisi na našem portalu in lastnimi izkušnjami, ugled znamke na trgu, ko gre za prodajo, ceno, servis in skrb za kupce ter doslednost posameznih znamk in tudi modelov znotraj znamk.

Kateri so finalisti EKO kategorije

Zmagovalci so tudi okoljski vodje, finalisti EKO kategorije izbora poslovni avto leta, a le še znate z njimi pravilno ravnati. Le takrat bodo izpolnili visoke okoljske obljube.

BMW i3

Hyundai ioniq plug-in hybrid in electric

Nissan leaf

Toyota yaris hybrid

Volkswagen e-golf

Kateri so najboljši službeni avti 2018

Racionalnost je najpomembnejša vrlina službenih avtov, nikakor pa ti ne smejo zanemariti drugih področij.

Ford fiesta

Honda civic

Peugeot 308

Suzuki swift

Volkswagen polo

Kateri so finalisti krovne kategorije PAL 2018

Luksuz današnjih dni in neverjetna raznolikost je pogosto družila finaliste kategorije poslovni avto leta, letos pa je vse drugače. Skoraj vse novosti poslovnega razreda prihajajo iz razreda športnih terencev.

Mazda CX-5

Opel grandland X

Peugeot 5008

Škoda kodiaq

Volvo XC-60

Kateri so najboljši managerski avti leta 2018

Avtomobili najvišje managerske kategorije so pravi nosilci razvojnih prelomnic avtoindustrije.

Audi A8

BMW serije 5 in serije 6 gran turismo

Lexus LS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz razred S

Piko na i izboru PAL dajo ugledni slovenski menedžerji

Tretja žirija je najzahtevnejša, skupina desetih uglednih slovenskih menedžerjev da izboru piko na i, saj z odgovornim pristopom, izostrenim okusom in bogatimi izkušnjami z avtomobilu razreda s katerimi živijo vsak dan, dajo najbolj kredibilno oceno. Na dogodku ocenjujejo tudi odnos predstavnikov posameznih znamk, njihove prodajne veščine in tako lahko podajo natančno oceno o avtomobilih in o znamki kot celoti.

Seštevek točk vseh treh žirij daje najbolj kredibilen vrstni red, zmagovalci pa si kipce PAL resnično trdo prigarajo.

Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno viharna

FINANCE
Avto
Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča
Avto
AvtoMiloš Milač Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča

Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in Akrapovičem, ki stavi na bencinsko romantiko. Kako je pripravljen na novo dobo? Pred vrati je avtosalon v Ženevi, zato proizvajalci že razkrivajo novosti...

FINANCE
Avto
(Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu
Avto
AvtoAlbina Kenda (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred tem proti družbam Ford Motor, Fiat Chrysler Automobile, General Motors, Mercedes-Benz in Volkswagen

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Članki
Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB
Finance
FinanceAlbina Kenda Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s staro LB burijo slovensko-hrvaške odnose

FINANCE
Članki
Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije?
Finance
FinanceAlbina Kenda Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo; analitiki se zdaj sprašujejo, ali je to voda na mlin ameriškim proizvajalcem nafte iz skrilavcev

FINANCE
Avto
(dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev
Avto
AvtoAlbina Kenda (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko odstopijo od prodajne pogodbe, tudi če so jim programsko opremo nadgradili