Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Novi BMW M5 je inteligentna preobrazba nekdanjega limuzinskega dirkača. Je izjemno hiter, obvladljiv in še vedno zabaven avto, ki se pomika v razred superšportnikov.
Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.

Popolna ekoponudba

Čas branja: 2 min
12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 23:00
Hyundai ioniq plug-in hybrid in electric: Hyundai ima z vsestransko talentiranim ioniqom najpopolnejšo ekoponudbo pri nas. Poleg klasičnega hibrida sta uporabnikom namreč na voljo še priključni hibrid in električni ioniq.
Popolna ekoponudba
Foto: Milos Milac

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Hyundai dodaj

Hyundai je po dolgem spancu pošteno pljunil v roke in na trgu ponudil edinstven ter z vidika stroškov in ponudbe pameten paket.

To je hyundai ioniq, 4,47 metra dolga kombilimuzina, ki ob primerni ceni ponuja ravno prav uporabnosti in nezahtevnosti, hkrati pa je na voljo v kar treh ekorazličicah. Najnovejši je priključni hibrid PHEV, ki je z vidika vsakdanje rabe in še vedno visoke okoljske učinkovitosti morda najprimernejši za slovenske kupce. Srce ioniqa PHEV je 1,6-litrski bencinar z neposrednim vbrizgavanjem in visokim izkoristkom. Moč bencinarja je 77 kilovatov oziroma 105 konjskih moči.

Drug stroj je električni, z močjo 44 kilovatov (60 konjskih moči), skupna moč sistema pa je obetavnih 107 kilovatov (145 konjskih moči). Povprečna poraba goriva sklopa je 1,1 litra (izpust le 26 gramov ogljikovega dioksida na kilometer), doseg zgolj na elektriko pa je, zahvaljujoč litij-ionski bateriji zmogljivosti 8,9 kilovatne ure, 63 kilometrov. Sklop je povezan s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

Do okolja najprijaznejši pa je povsem električni ioniq, ki ga poganja baterija zmogljivosti 28 kilovatnih ur. Ta zmore najmanj med tremi (88 kilovatov oziroma 120 konjskih moči), a je zaradi takojšnje odzivnosti in polnega navora avto zelo uren pri pospeševanju. Baterijo ioniqa, ki je v prid večji uporabnosti prtljažnika razdeljena na del pod zadnjo klopjo in dno prtljažnika, boste na domači vtičnici polnili dobri dve uri, na hitrih pa dobro uro.

Ioniq PHEV z osnovno opremo style pri nas stane 24.500 evrov, bolje opremljeni premium pa 27 tisoč evrov, v obeh primerih je upoštevana subvencija Eko sklada v višini 4.500 evrov. Električni ioniq je (upoštevaje subvencijo Eko sklada in enako opremo) le 500 evrov dražji od priključnega hibrida. Cene zanj pa se začnejo pri 27.500 evrih za opremo premium, ki je za 2.500 evrov dražja od osnovne style. Te pa pri električnem ioniqu ni na voljo.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Hyundaijeva dostopna eko ponudba je popolna 2

Hyundai ioniq PHEV je najdostopnejši priključni hibrid na našem trgu, pa vseeno nikakor ni skromen. Za 24.500 evrov ponuja prostor,...

AVTO
Novosti
Novosti Hyundai predstavil električni SUV z dosegom skoraj 500 kilometrov 7

Zmogljivejša različica kone electric ima 150 kilovatov, do stotice pospeši v 7,6 sekunde, zmore 167 kilometrov na uro največje...

SUBV
Članki
Članki (pogajanja) Kako za proračun EU po 2020 dati čim manj, a z njim doseči čim več 1

V grafih in številkah - pred začetkom formalnih pogajanj o novem večletnem proračun EU; Slovenija je neuradno po letu 2020 v proračun...

FINANCE
Članki
Članki (grafi) Koliko dražja so posojila v Sloveniji v primerjavi z evrskim povprečjem 2

Pogledali smo, kakšne so po podatkih ECB v povprečju tržne obrestne mere za dolgoročna stanovanjska posojila v Sloveniji in drugih...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...