Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je na obisku v Sloveniji prejel novega jeklenega konjička. Odslej se bo v domačih krajih vozil z luksuznim terencem mercedes-benz GLE.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.

EKO ponudba po meri slovenskega žepa

Čas branja: 2 min
12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 23:00
Yarisu so s prenovo dovolili nekaj korakov nazaj k igrivosti, a njegova drugačnost se še najbolje kaže pri izbiri pogona, kjer je na voljo tudi hibridna različica.
EKO ponudba po meri slovenskega žepa
Foto: Toyota

Več iz teme:  
Toyota >
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj

Toyota je med pionirji hibridne tehnologije, saj je prvi hibridni model predstavila leta 1997, med varčnimi hibridnimi vozili pa je tudi mali yaris.

Yarisu so s prenovo dovolili nekaj korakov nazaj k igrivosti. Novih je prek tisoč delov, malček je dobil nekaj lepotnih popravkov, s čimer se laže kosa s tekmeci. Prenovljenega yarisa boste spoznali po drugačnih odbijačih, žarometih, dnevnih led-lučeh, maski in pokrovu prtljažnika. Spremenjen je tudi dizajn litih platišč in dodani sta dve novi karoserijski barvi.

Popravkov je bila deležna tudi notranjost, kjer so poskušali predvsem povečati občutek prostornosti in dinamike. Raven kakovosti so pomaknili še stopničko više, kupcem pa je na voljo tudi več barvnih kombinacij in opreme, novost je tudi večnamenski zaslon med merilniki. Inženirji so se posvetili tudi boljši zvočni izolaciji, učvrstili podvozje in avtu namenili natančnejši volan za večji užitek v vožnji.

A drugačnost yarisa se še najbolje kaže pri izbiri pogona, kjer je na voljo tudi hibridna različica. Ta se zdi za mestne ulice in pogosta zaviranja, speljevanja ter pospeševanja kot naročena. Neskončnostopenjski CVT-menjalnik poskrbi za vedno optimalno razmerje prenosa moči, usklajena kombinacija 1,5-litrskega bencinskega in električnega motorja s skupno močjo 74 kilovatov (101 konjska moč) pa združuje dobre pospeške in zmerno porabo goriva – ta znaša le 3,3 litra. Zgolj z elektromotorjem lahko z nežno nogo prevozimo okrog dva kilometra in pol, pri čemer hitrost ne sme preseči 50 kilometrov na uro. Odlično za vožnjo po mestu, kjer s tihim delovanjem in lahkotno zmogljivostjo prežene stres mestne vožnje. Zunaj njega elektromotor nekoliko pomaga pri vožnji v klanec, tehnika med vožnjo sicer povsem samodejno preklaplja med pogoni.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  
Toyota >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Za volanom butične Toyote, razgrabljene v 72 urah

Yaris GRMN ni le v 72 urah razprodana bombica, ampak predvsem miselna povezava med dirkalnikom za WRC in običajnim malčkom, ki ga vidite...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg 1

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

FINANCE
Članki
Članki Kriza v Italiji peljala v razprodajo na trgih

Italijanska politična kriza odzvanja po premoženjskih trgih – od obvezniških, delniških do deviznih

FINANCE
Članki
Članki EU vztraja pri načrtu obdavčitve spletnih velikanov po prihodkih, ne dobičku

Znanih je nekaj več podrobnosti iz razprave o tem, katere vrste prihodki bi bili upoštevani v predlaganem sistemu, kakšni so predlagani...

FINANCE
Članki
Članki Preiskovalci afere Carillion pozvali k razbitju štirih revizijskih velikanov 2

To je ena od zahtev v okviru parlamentarne raziskave, ki je proučevala vzroke za propad družbe Carillion, drugega največjega britanskega...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

FINANCE
Članki
Članki Kdo sta Matteo Salvini in Luigi di Maio, zmagovalna obraza italijanskih volitev 1

Matteo Salvini, prvi obraz desničarske Lige, nekdaj Severne lige, je dejal, da ima pravico, da poskusi sestaviti vlado. A največ podpore...