Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Novi p(BMW#BMW) i8 roadster je trenutno najbolj ekskluzivni in tehnično najbolj napreden BMW. Ob res drzni obliki, ki govori jezik superšportnika, karbonski karoseriji in električno pomični strehi ponuja zanimiv pogon, ki poleg moči zagotavlja tudi učinkovitost.
Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Nemško mesto po številu prebivalcev skoraj primerljivo s Slovenijo (1,8 milijona), bo prihodnji teden prepovedalo vstop dizelskih avtomobilov okoljskih standardov Euro 5 in manj na zelo prometni aleji Max Brauer.
Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Preprost, a učinkovit skuter se tako z vidika uporabe kot stroškov zdi idealno mestno prevozno sredstvo za dostavne službe, podjetjem v mestih in na obrobju bo nadomestil javni promet, taksi ali službena vozila
Hondin igralec za sam vrh Hondin igralec za sam vrh Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in ceno 21 tisoč evrov bi se zlahka okitil tudi z lovoriko službeni avto leta.
Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Kaj od dostavnika pričakujejo najzahtevnejši uporabniki, vozniki dostavnih vozil, ki z njimi prevozijo prek 100 tisoč kilometrov na leto. Kakšne so njihove zahteve in kako so ocenili letošnja finalista izbora za dostavno vozilo leta ford transit custom in MAN TGE.

Japonec iz ozadja z odličnim paketom varnosti in tehnike

12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 23:00
Suzuki swift: Navihani suzuki swift nagovarja mlajše občinstvo, ponuja mladostno podobo, veliko asistenčnih sistemov in celo štirikolesni pogon.
Japonec iz ozadja z odličnim paketom varnosti in tehnike
Foto: Picasa

Japonski Suzuki je v zelo kratkem obdobju prenovil skoraj vso paleto modelov, najmlajši pa je swift – zaresen in privlačen avtomobil(ček), ki veliko vsebine ponudi tudi pod pločevino.

Glede na predhodnika je sicer rahlo krajši in meri 3,84 metra, hkrati pa nekoliko nižji in predvsem širši – za kar štiri centimetre (174,5 centimetra). S tem so oblikovalci poudarili športnost, proporci pa so podobni, kot jih ima mini. Swift navduši tudi oblikovno, saj ima svojevrsten dizajn v duhu Suzukijeve znamke. Navihan pogled od spredaj – najbogatejša oprema ima ob dnevnih celo polne LED-žaromete – dopolnjujejo črni stebrički na boku, kljuke zadaj pa so umetelno skrite v vrata.

Swift je zgrajen na novi platformi, zato je malce lažji ter obljublja boljše vozne lastnosti in udobje, obenem pa so izboljšali tudi zvočno izolacijo. Notranjost je preprosta, a ne cenena. Uporabljeni materiali so kakovostni glede na razred, končna izdelava je na zgledni ravni, swift se lahko pohvali tudi z bogato varnostno opremo.

Samodejno zaviranje v sili sicer ni serijsko, a je vsaj na voljo, ob njem pa ima swift še opozorilo na nenamerno prehajanje voznega pasu, opozorilo za vijuganje po cesti, samodejno preklapljanje med dolgimi in kratkimi lučmi ter aktivni radarski tempomat. V prtljažnik gre povprečnih 254 litrov, s podiranjem zadnje klopi za tri potnike pa 579.

Suzuki swift je edini v svojem razredu, ki se lahko pohvali z možnostjo štirikolesnega pogona, ta je na voljo s klasičnim 1,2-litrskim atmosfercem z močjo 66 kilovatov (90 konjskih moči) in 112 newtonmetri navora, na voljo je tudi brezstopenjski CVT-menjalnik. Za vsakdanje potrebe mlajših je gotovo bolj zanimiv nov litrski turbotrivaljnik z 82 kilovati moči (112 konjskih moči) in 170 newtonmetri navora, po želji je spojen tudi s šeststopenjsko avtomatiko. Kupci se ob tem lahko odločijo za tri pakete, najcenejši comfort z 1,2-litrskim motorjem je na voljo od 10.550 evrov, trivaljnik pa ceno dvigne na 13 tisoč evrov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar Suzuki >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Mali Suzuki po okusu mlajših kupcev

Swift je najnovejši model na slovenskem avtomobilskem trgu, ki s ceno od 10.350 evrov nagovarja mlajšo publiko. ponuja mladostno podobo,...

AVTO
Testi
Testi Presenečenje z vzhoda

Suzuki swift je mestni avto, ki za dobrih 15 tisočakov ponuja zvrhan kup varnosti in opreme, ob moderni obliki pa navduši tudi z zelo...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...

FINANCE
Članki
Članki (graf) Za švedski Spotify je bil prvi borzni dan precej turbulenten

Prvi borzni dan za švedski Spotify ni šel brez zapletov - najprej so začetek trgovanja z njegovimi delnicami zakasnili, potem so se prvi...

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28