Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

V »življenju« je več kot le uspel

Čas branja: 2 min
12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 23:00
Volkswagen polo ima novo podobo, postal je večji, prostornejši in predvsem tehnološko naprednejši, zato še nikoli ni bil tako blizu večjemu golfu.
V »življenju« je več kot le uspel
Foto: Janez Kovacic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj

Novi polo je največji in najbolj prostoren do zdaj, kar ga naredi zanimivega tudi v vlogi prvega avtomobila v družini. Prvič je presegel dolžino štirih metrov in se razpotegnil na 405 centimetrov, v vseh smereh večje mere pa se najbolj poznajo v notranjosti. Medosna razdalja znaša 256 centimetrov, za četrtino večji je tudi prtljažnik, ki v osnovi meri 351 litrov, ob podrti klopi pa 1.125, kar je zelo dober argument za družine z otroki. Novi polo po oblikovnih potezah precej spominja na večjega golfa, z novimi barvami in več ravnmi opreme, predvsem pa občutno večji in tehnično krepko založen (tudi z LED-žarometi) si novi polo želi stopiti iz golfove sence ter postati celo prva izbira kupcev, ki se odločajo za kompaktno kombilimuzino – tudi v Volkswagnovih salonih.

Oblikovalci so šli v korak s časom tudi v notranjosti, ki je popolnoma nova, poživijo jo dekorativne obloge v osmih barvah in dodatne kombinacije s tekstilnimi oblogami, novost v razredu pa so prilagodljivi digitalni merilniki. Brez osrednjega zaslona, občutljivega za dotik, seveda ne gre, sploh ker ponuja vso možno povezavo s pametno telefonijo in spletnimi storitvami, na veselje starejših uporabnikov pa so ohranili klasične gumbe za nastavitev glasnosti in upravljanje klimatske naprave.

Polo je vsekakor eden tistih, ki ima veliko tistega, kar imajo veliki ali večji na področju elektronskih asistenčnih sistemov, pomembnih za varno in s tem tudi udobno vožnjo. Polo navdušuje z motorno paleto, kjer je prvič naprodaj tudi v različici na stisnjeni zemeljski plin CNG, kar je nekaj povsem drugega kot napol dirkaški GTI.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Trump in Ši merita moči, evrska industrija pa že slabi 4

V časovnici in grafih - kako zaostrovanje trgovinskih odnosov vnaša nervozo na borze ter tudi že v evrsko industrijo

FINANCE
Članki
Članki ECB zapira pipico? Kaj to pomeni za ceno posojil, delnice in tudi prevzem Cinkarne Celje? 9

Kakšne spremembe so spodbujevalni ukrepi ECB pustili na različnih segmentih trga, kakšni bodo po pričakovanju analitikov naslednji...

FINANCE
Članki
Članki Se evropsko stališče do brexita mehča? 5

Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki Juncker: vprašajmo se, kaj lahko gospodarstvo naredi za ljudi 3

Potem ko je EU dosegla okrevanje, bo po mnenju predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja naslednji pomembni korak, da ga bodo...

FINANCE
Članki
Članki Vse, kar morate vedeti o slovensko-hrvaškem sporu glede stare LB 2

(Ozadje) Pojasnjujemo, za kaj gre pri sporu o prenesenih starih deviznih vlog hrvaških varčevalcev LB, in katera tri vprašanja v zvezi s...