Avto

V »življenju« je več kot le uspel

Volkswagen polo ima novo podobo, postal je večji, prostornejši in predvsem tehnološko naprednejši, zato še nikoli ni bil tako blizu večjemu golfu.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.04.2018 23:20
Dopolnjeno: 13.04.2018 23:00
Čas branja: 2 min

Novi polo je največji in najbolj prostoren do zdaj, kar ga naredi zanimivega tudi v vlogi prvega avtomobila v družini. Prvič je presegel dolžino štirih metrov in se razpotegnil na 405 centimetrov, v vseh smereh večje mere pa se najbolj poznajo v notranjosti. Medosna razdalja znaša 256 centimetrov, za četrtino večji je tudi prtljažnik, ki v osnovi meri 351 litrov, ob podrti klopi pa 1.125, kar je zelo dober argument za družine z otroki. Novi polo po oblikovnih potezah precej spominja na večjega golfa, z novimi barvami in več ravnmi opreme, predvsem pa občutno večji in tehnično krepko založen (tudi z LED-žarometi) si novi polo želi stopiti iz golfove sence ter postati celo prva izbira kupcev, ki se odločajo za kompaktno kombilimuzino – tudi v Volkswagnovih salonih.

Oblikovalci so šli v korak s časom tudi v notranjosti, ki je popolnoma nova, poživijo jo dekorativne obloge v osmih barvah in dodatne kombinacije s tekstilnimi oblogami, novost v razredu pa so prilagodljivi digitalni merilniki. Brez osrednjega zaslona, občutljivega za dotik, seveda ne gre, sploh ker ponuja vso možno povezavo s pametno telefonijo in spletnimi storitvami, na veselje starejših uporabnikov pa so ohranili klasične gumbe za nastavitev glasnosti in upravljanje klimatske naprave.

Polo je vsekakor eden tistih, ki ima veliko tistega, kar imajo veliki ali večji na področju elektronskih asistenčnih sistemov, pomembnih za varno in s tem tudi udobno vožnjo. Polo navdušuje z motorno paleto, kjer je prvič naprodaj tudi v različici na stisnjeni zemeljski plin CNG, kar je nekaj povsem drugega kot napol dirkaški GTI.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Spopad 13 malih avtomobilov v velikem primerjalnem testu
Avto
AvtoMiloš Milač Spopad 13 malih avtomobilov v velikem primerjalnem testu 6

Veliki test PRIMA malčkov razreda B opozarja, kako dober je v resnici prodajni prvak renault clio, da cena ne pomeni nič, dokler ne preveriš opreme, in da japoncev iz ozadja še zdaleč ne gre spregledati

FINANCE
Avto
Najboljši maj v Volkswagnovi zgodovini
FINANCE
Avto
Kako se sloviti golf izkaže v električni različici?
Avto
AvtoMatej Kačič Kako se sloviti golf izkaže v električni različici?

Volkswagen e-golf: Volkswagnov električni golf nikoli ni bil prodajni zvezdnik pri električnih vozilih, vendar pa je podobno kot njegov klasični brat zanesljiva izbira.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Prestižni Volkswagen, ki pelje v svet cayenna
Avto
AvtoMatej Kačič Prestižni Volkswagen, ki pelje v svet cayenna 6

VW touareg v tretje ne prinaša zgolj več prostora, udobja in prestiža, ampak za najmanj 60 tisoč evrov tudi tehnično dovršenost, mnoge asistenčne sisteme, napredno armaturno ploščo in odlično vozniško izkušnjo.

FINANCE
Avto
Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške
Avto
AvtoAlbina Kenda Na čelo koncerna VW prihaja človek, ki zna oklestiti stroške 2

Danes so pri Volkswagnu naznanili strateško partnerstvo s Toyoto na področju tovornih vozil, jutri pa bo nadzorni svet predvidoma imenoval novega šefa koncerna Volkswagen

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)