Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Novi p(BMW#BMW) i8 roadster je trenutno najbolj ekskluzivni in tehnično najbolj napreden BMW. Ob res drzni obliki, ki govori jezik superšportnika, karbonski karoseriji in električno pomični strehi ponuja zanimiv pogon, ki poleg moči zagotavlja tudi učinkovitost.
Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Nemško mesto po številu prebivalcev skoraj primerljivo s Slovenijo (1,8 milijona), bo prihodnji teden prepovedalo vstop dizelskih avtomobilov okoljskih standardov Euro 5 in manj na zelo prometni aleji Max Brauer.
Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Preprost, a učinkovit skuter se tako z vidika uporabe kot stroškov zdi idealno mestno prevozno sredstvo za dostavne službe, podjetjem v mestih in na obrobju bo nadomestil javni promet, taksi ali službena vozila
Hondin igralec za sam vrh Hondin igralec za sam vrh Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in ceno 21 tisoč evrov bi se zlahka okitil tudi z lovoriko službeni avto leta.
Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Kaj od dostavnika pričakujejo najzahtevnejši uporabniki, vozniki dostavnih vozil, ki z njimi prevozijo prek 100 tisoč kilometrov na leto. Kakšne so njihove zahteve in kako so ocenili letošnja finalista izbora za dostavno vozilo leta ford transit custom in MAN TGE.

Po poteh stare slave

12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 23:20
Nova honda civic prerašča meje kompaktnega razreda, ponuja sodobna turbomotorja in ugodno ceno od 18 tisoč evrov.
Po poteh stare slave
Foto: Matej Kačič

Hondin civic je nesporno globalni prodajni prvak, saj je od leta 1973 prepričal več kot 20 milijonov kupcev, sapa pa mu ni pojenjala niti v zadnjih generacijah.

V želji, da bi ugajal vsem, je novi civic predimenzioniran avto. Dolg je kar 4,49 metra (13 centimetrov več kot prejšnji), hkrati je z 1,42 metra za dva centimetra nižji in znova bolj športen. V medosju se je raztegnil na 2,7 metra, na zadnji klopi je 4,5 centimetra več prostora za kolena, prtljažnik pa je s 478 litri za liter večji kot prej in še vedno močno prekaša tekmece tega razreda.

V kabini so se snovalci pohvalno odpovedali oblikovni igri ter ustvarili preprosto in mogočno armaturno ploščo z dvignjeno sredinsko konzolo. Med sedežema so postavljeni kratka ročica menjalnika in globoki predali, v zgornjem delu pa zaslon na dotik, povezljiv s pametnimi telefoni. V osrednjem delu digitalne armaturne plošče, natanko pred očmi voznika, pa so postavili velik osrednji zaslon, po katerem se sprehajamo s tipkami na volanu. Prikažemo pa lahko podatke navigacije, telefona, potovalnega računalnika in še česa.

A brez dobrih strojev, še posebej bencinskih, ne gre. Tu je Honda naredila velik korak in se prebudila iz dolgega sna ter kupcem ponudila sodobna litrski trivaljni in 1,5-litrski štirivaljni stroj s turbopolnilnikom. Oba sta vzorna pri porabi in znova posegata po visokih številkah litrske in končne moči. Najmanjši, litrski s 96 kilovati oziroma 129 konjskimi močmi, predvsem pa z 200 newtonmetri največjega navora je odličen, do stotice pospeši v 10,8 sekunde, v povprečju pa porabi 4,8 litra oziroma deciliter manj, če je motor povezan s samodejnim CVT-menjalnikom.

Motor 1,5 turbo ima en valj več, spije liter več in zmore 134 kilovatov oziroma 182 konjskih moči ter 240 newtonmetrov navora. Te številke mu omogočajo pospešek do stotice v 8,2 sekunde in največjo hitrost 220 kilometrov na uro.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar Honda >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Hondin igralec za sam vrh

Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in...

FINANCE
Članki
Članki Trump neti trgovinsko vojno - lahko kongres povozi njegovo odločitev? 7

Ameriški predsednik je konec tedna uresničil napoved o uvedbi dodatnih carin na jeklo in aluminij in podpisal izvršni odlok o njihovi...

FINANCE
Članki
Članki Italija: prihodnja koalicijska partnerja premaknila trg

Populistično Gibanje petih zvezd ter skrajno desna Liga sta iz koalicijske pogodbe naknadno sicer umaknila točko, da bo nova vlada...

AVTO
Posel
Posel Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki –...