Avto

Ima vse, kar potrebujete

Ford fiesta: Fordova frajla na pogled ostaja stara znanka, zato pa je mladostna v kabini in predvsem zelo varna.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.04.2018 23:20
Dopolnjeno: 13.04.2018 23:20
Čas branja: 2 min

Ford fiesta je avto, ki ima posebno mesto v srcu marsikaterega zemljana, saj so jih v sedmih generacijah prodali prek 18 milijonov.

Čeprav so se od leta 1976 časi in tehnologije spreminjali, je fiesta kupce vsa ta leta navduševala z všečno obliko, kompaktnimi merami, varčnostjo in voznimi lastnostmi. V najnovejši generaciji je vse svoje odlike ohranila in jih v vsem nadgradila. V dolžino se je potegnila na dobre 404 centimetre, medosna razdalja znaša 249 centimetrov, prtljažnik sprejme okoli 300 litrov. Pri Fordu se radi pohvalijo, da je fiesta tehnološko najbolj napreden majhen avtomobil na svetu, pod nos pa molijo dolg seznam varnostne opreme, ki med drugim vključuje samodejno zaviranje s prepoznavanjem pešcev in celo opozorilo za prečni promet pri vzvratni vožnji.

Ker so zunanje linije pri fiesti bolj evolucija kot revolucija, je drugače v kabini. Tam so fordovci poskrbeli za revolucijo: sedeži so udobni, počutje zelo dobro, armaturno ploščo so očistili nepotrebnih stikal (in jih del preselili na volan), jo obdali v prefinjene materiale, pred voznika med števce postavili velik informacijski zaslon, na sredini armaturke za potrebe multimedijskega sistema Sync3 lahko kraljuje tudi do osempalčni lebdeči zaslon na dotik (na voljo še 4,2- in 6,5-palčni), za kakovosten zvok pa poskrbi ozvočenje Bang & Olufsen.

Fiesta je sicer narejena na povsem novi platformi, kar ji prinaša prihranek pri teži, obenem pa je nared za sveže motorje. Za osnovo so na voljo trije motorji: 1,1-litrski z 51 in 63 kilovati (70 oziroma 86 konjskih moči), 1.0 Ecoboost s 74, 92 in 103 kilovati (100, 125 in 140 konjskih moči), dizelski zagovorniki pa si lahko omislijo 1.5 TDCi s 63 ali 88 kilovati (86 oziroma 120 konjskih moči). Vsi motorji z izjemo 1,1-litrskega so serijsko povezani s šeststopenjskim menjalnikom, pri motorju Ecoboost s 74 kilovati je na voljo šeststopenjski samodejni menjalnik, športno ST pa bo poganjal 1,5-litrski turbotrivaljnik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Večna mladenka z novimi aduti
Avto
AvtoMatej Kačič Večna mladenka z novimi aduti

Ford fiesta ni le najbolje prodajani avto v Evropi, ampak z 1,0-litrskim EcoBoost motorjem ponuja precej cestnih užitkov, v različici Titanium pa razvaja še z udobjem, bogato opremo in varnostnimi dodatki.

FINANCE
Avto
Prenova za Fordovega prvaka
Avto
AvtoBoštjan Paušer Prenova za Fordovega prvaka 1

Podrobna prenova, imenitnejša in uporabnejša kabina ter nov motor v treh različicah za Fordovega prodajnega prvaka transit in tourneo custom

FINANCE
Manager
Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile
Manager
ManagerSmilja Štravs Fordov model T – zakaj so ga množice vzljubile in nato zapustile

Fordov model T, znan tudi pod vzdevkom Tin Lizzie, ki ga je Ford Motor Company na trg poslal pred 110 leti, je prvi avtomobil, ki je postal cenovno dostopen tudi kupcem srednjega razreda.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

IZVOZNIKI
Novice
Legendarna transitova zmogljivost
Izvozniki.si
NoviceSpletni oglasi Legendarna transitova zmogljivost
FINANCE
Avto
Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji
Avto
AvtoUroš Božin Ford edge s prenovo pametnejši, napada pa samo z dizelskimi motorji

Edgeu so s prenovo namenili kopico novih asistenčnih varnostnih sistemov, nova zmogljiva dizelski motor in menjalnik. Prvič bo na voljo tudi s športnim paketom opreme ST-line.

FINANCE
Avto
Vse bolj spregledana kombinacija prostora in luksuza
Avto
AvtoJanez Kovačič Vse bolj spregledana kombinacija prostora in luksuza

Ford S-max v dveh različnih izvedbah je zelo spodoben veliki enoprostorec, ki se neupravičeno vozi v senci modnih športnih terencev