Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Bavarska eksotika na srednjeevropskem krstu v Sloveniji Novi p(BMW#BMW) i8 roadster je trenutno najbolj ekskluzivni in tehnično najbolj napreden BMW. Ob res drzni obliki, ki govori jezik superšportnika, karbonski karoseriji in električno pomični strehi ponuja zanimiv pogon, ki poleg moči zagotavlja tudi učinkovitost.
Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Začelo se je: Hamburg prepoveduje vstop dizelskih avtov Nemško mesto po številu prebivalcev skoraj primerljivo s Slovenijo (1,8 milijona), bo prihodnji teden prepovedalo vstop dizelskih avtomobilov okoljskih standardov Euro 5 in manj na zelo prometni aleji Max Brauer.
Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Električni skuter: zmaga za podjetja, simpatija za posameznike Preprost, a učinkovit skuter se tako z vidika uporabe kot stroškov zdi idealno mestno prevozno sredstvo za dostavne službe, podjetjem v mestih in na obrobju bo nadomestil javni promet, taksi ali službena vozila
Hondin igralec za sam vrh Hondin igralec za sam vrh Novi civic tudi z litrskim motorjem ne razočara. Še več, s poskočnostjo, zmerno žejo, odličnimi voznimi lastnostmi, bogato opremo in ceno 21 tisoč evrov bi se zlahka okitil tudi z lovoriko službeni avto leta.
Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Zgodbe in zahteve voznikov, ki so prevozili več milijonov kilometrov Kaj od dostavnika pričakujejo najzahtevnejši uporabniki, vozniki dostavnih vozil, ki z njimi prevozijo prek 100 tisoč kilometrov na leto. Kakšne so njihove zahteve in kako so ocenili letošnja finalista izbora za dostavno vozilo leta ford transit custom in MAN TGE.

Popolna bavarska ponudba za direktorje

12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 14:36
BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo
Popolna bavarska ponudba za direktorje

BMW serije 5 je eden najpogostejših avtomobilov v managerskem razredu. Od leta 1979 so jih izdelali že 7,9 milijona, med najbolj priljubljenimi je tudi na slovenskem trgu, saj kupce vabi z dinamiko, odličnim oziroma zelo opaznim ugledom ter ugodnimi cenami za različne skupine ljudi. Lani se je petica sicer poklonila še odtenek boljšemu in dostopnejšemu mercedes-benzu razreda E, letos pa se v PAL vrača okrepljena s serijo 6 gran turismo in brez največjega tekmeca, ki je v izboru sodeloval in zmagal dve leti zapored.

Petico že dobro poznamo, zato le nekaj dejstev. Limuzina ali karavan dolžine 4,93 metra oziroma 4,94 metra velja za enega najboljših kombinacij dinamike in udobja ter povezljivosti in učinkovitosti v višjem srednjem razredu. V novi generaciji je sicer ostala oblikovno zadržana, a je veliko pridobila pri tehniki in zasnovi. Denimo ukaze s kretnjami v kabini, polsamodejno vožnjo z menjavo pasov vred, zaslonom, ki zdaj uboga tudi ukaze na dotik, digitalnimi merilniki in lahko gradnjo, ki štirivaljnemu dizlu 520d prinaša maso le 1.615 kilogramov. BMW 6 gran turismo pa prinaša veliko tistega, česar serija 5 nima, s čimer obuja tradicionalne vrline limuzin. Denimo res veliko prostora na zadnji klopi, 610-litrski prtljažnik, višje sedenje in zato precej več udobja pri vstopanju in izstopanju.

Za ceno okoli 56 tisoč evrov (brez upoštevanja vidnih popustov) smo se letos odločali med klasičnim dizlom 520d in bolj prepričljivim hibridom 530e, ki ga ceni subvencija Eko sklada. BMW 6 gran turismo seže precej višje, do 67 tisočakov za bencinski 630i oziroma 75 tisočakov za dizelski 630d, kar je pet tisočakov več od karavanskega 530d touring. Za to razliko pa poleg prej omenjenih lastnosti ponudi še serijsko zračno podvozje, kar se zdi zelo poštena kupčija.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.
radar BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...

AVTO
Posel
Posel Pri BMW stavijo na električno prihodnost 5

Po rekordnem letu se delničarjem BMW napovedujejo rekordno visoke dividende

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje

Novi BMW X4 je večji, prostornejši, oblejši in ima izrazitejši značaj kot v prvi generaciji; v Sloveniji bo 18. julija letos.

AVTO
Novice
Novice Tako je BMW v rekordnem letu kljub manjši prodaji dizlov zmanjšal izpuste CO2 1

V živo spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Novice
Novice Okoljski predpisi bodo odnesli legendarni BMW M3 3

Prvega junija se poslavljata BMW M3 in M550i