Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Popolna bavarska ponudba za direktorje

Čas branja: 2 min
12.04.2018  23:20  Dopolnjeno: 13.04.2018 14:36
BMW je v višjem srednjem razredu lani zaokrožil ponudbo serije 5 z novo serijo 6 gran turismo s presenetljivo dodano vrednostjo
Popolna bavarska ponudba za direktorje

Več iz teme:  
BMW >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj

BMW serije 5 je eden najpogostejših avtomobilov v managerskem razredu. Od leta 1979 so jih izdelali že 7,9 milijona, med najbolj priljubljenimi je tudi na slovenskem trgu, saj kupce vabi z dinamiko, odličnim oziroma zelo opaznim ugledom ter ugodnimi cenami za različne skupine ljudi. Lani se je petica sicer poklonila še odtenek boljšemu in dostopnejšemu mercedes-benzu razreda E, letos pa se v PAL vrača okrepljena s serijo 6 gran turismo in brez največjega tekmeca, ki je v izboru sodeloval in zmagal dve leti zapored.

Petico že dobro poznamo, zato le nekaj dejstev. Limuzina ali karavan dolžine 4,93 metra oziroma 4,94 metra velja za enega najboljših kombinacij dinamike in udobja ter povezljivosti in učinkovitosti v višjem srednjem razredu. V novi generaciji je sicer ostala oblikovno zadržana, a je veliko pridobila pri tehniki in zasnovi. Denimo ukaze s kretnjami v kabini, polsamodejno vožnjo z menjavo pasov vred, zaslonom, ki zdaj uboga tudi ukaze na dotik, digitalnimi merilniki in lahko gradnjo, ki štirivaljnemu dizlu 520d prinaša maso le 1.615 kilogramov. BMW 6 gran turismo pa prinaša veliko tistega, česar serija 5 nima, s čimer obuja tradicionalne vrline limuzin. Denimo res veliko prostora na zadnji klopi, 610-litrski prtljažnik, višje sedenje in zato precej več udobja pri vstopanju in izstopanju.

Za ceno okoli 56 tisoč evrov (brez upoštevanja vidnih popustov) smo se letos odločali med klasičnim dizlom 520d in bolj prepričljivim hibridom 530e, ki ga ceni subvencija Eko sklada. BMW 6 gran turismo seže precej višje, do 67 tisočakov za bencinski 630i oziroma 75 tisočakov za dizelski 630d, kar je pet tisočakov več od karavanskega 530d touring. Za to razliko pa poleg prej omenjenih lastnosti ponudi še serijsko zračno podvozje, kar se zdi zelo poštena kupčija.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  
BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Najmočnejši BMW M2 iz Slovenije ušel na splet 2

Slovenski BMWBLOG je dobra dva tedna pred uradnim razkritjem objavil fotografije in podatke o BMW M2 competition. Pobeg iz Sloveniji ni...

AVTO
Posel
Posel Pri BMW stavijo na električno prihodnost 5

Po rekordnem letu se delničarjem BMW napovedujejo rekordno visoke dividende

AVTO
Testi
Testi Pregrešni dizelski objem BMW petice 21

BMW serije 5 touring z dizelskim šestvaljnikom v nosu, osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, štirikolesnim pogonom ter kupom dodatne in...

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X4: kako je robustni kupe zapeljal v ospredje

Novi BMW X4 je večji, prostornejši, oblejši in ima izrazitejši značaj kot v prvi generaciji; v Sloveniji bo 18. julija letos.

AVTO
Novice
Novice Tako je BMW v rekordnem letu kljub manjši prodaji dizlov zmanjšal izpuste CO2 1

V živo spremljamo letno tiskovno konferenco skupine BMW

AVTO
Testi
Testi Morda ta hip najboljši BMW, ki obuja že skoraj pozabljene vrednote 10

BMW se je v iskanju niš sprva zaletel v zid, nato pa našel pravo pot z novo serijo 6 gran turismo. To je avto, ki z udobjem, prostorom in...