(Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov (Intervju) Matej Vengust, Nervtech: kako bo slovenski simulator soustvarjal dobo avtonomnih avtov Ekipa zanesenjakov, mladih računalničarjev, je ustvarila simulator vožnje, s katerim bodo avtomobilskim proizvajalcem pomagali razvijati rešitve v avtonomnih avtomobilih.
(Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil (Intervju) David Mitchell, AccuWeather: avtonomni avto bo moral poznati vremensko napoved, da se bo lahko pravilno odločil David Mitchell, podpredsednik digitalnih medijev in novih platform v AccuWeatherju, nam je pojasnil, kakšno vlogo bo vremenska napoved igrala v dobi avtonomnih avtov in kako bodo sploh priskrbeli potrebne informacije.
Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Polnjenje električnih avtov bo kmalu plačljivo - kdo bo zaračunaval in koliko? Plačljive storitve prvi napoveduje Elektro Ljubljana, počasi pa tudi Elektro Gorenjska, E3 ...
Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem Teslin vlak lovi sapo, poslovanje spet krepko v rdečem V prvih treh mesecih so imeli 627 milijonov evrov izgube, prihodki pa so zrasli za tretjino.
Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Koliko morate prevoziti, da bo električni avto cenejši od bencinskega ali dizelskega Več kilometrov prevozite, prej si boste povrnili večji vložek v električni avto.

Škodin fenomen, ki je obnorel množice

Čas branja: 2 min
12.04.2018  23:21
Ne zgodi se pogosto, da povsem nov model v novem razredu za znamko povzroči takšno evforijo kot Škodin kodiaq. Srednjerazredni športni terenec je že pred prihodom na naš trg prepričal prek 400 Slovencev, čakalne vrste pa ustvarja tudi leto dni pozneje.
Škodin fenomen, ki je obnorel množice
Foto: Milos Milac

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Da ne gre le za navdušenje nad športnimi terenci, je kodiaq dokazal po prvem preizkusu. Škodin velikan ima res dobro vsebino, ki je pospremljena z ugodno ceno. Še trgovci znamke priznavajo, da sta cena in vsebina nekako nesorazmerni z manjšim karoqom, torej bi lahko veliki SUV prodajali tudi za višjo ceno.

In kaj ponuja? Povsem srednjerazredne mere, dolžino 4,7, širino 1,88 in višino 1,67 metra, ob tem pa še medosje 2,79 metra. Prilagodljiva osnova MQB in lahka gradnja mu zagotavljata skromno maso, osnovna bencinska različica tehta le 1.452 kilogramov, zajetne mere in dovršena arhitektura pa res veliko prostora v kabini in orjaški prtljažnik med 720 in 2.065 litri ter še dodatek – prevoz predmetov, dolgih do 2,8 metra.

Poleg tega v kodiaqu dobite sodobne bencinske in dizelske motorje, dobra ročni in samodejni menjalnik z dvema sklopkama, prednji ali štirikolesni pogon ter kopico asistenčnih sistemov z Volkswagnovih oziroma koncernskih polic. Vse skupaj pa je zavito v dobro nastavljeno vzmetenje, ki kljub višji karoseriji zagotavlja dovolj udobja in tudi na cesti prepričljive vozne lastnosti.

Zelo dobra je tudi kakovost izdelave, cena pa razumna glede na ponujeno. Prava izbira se nam je zdela tista v sredini ponudbe, 2.0 TDI DSG ambition. Ravno prav močan turbodizel s 110 kilovati, samodejnim menjalnikom DSG in dovolj bogato opremo ambition boste dobili za dobrih 28 tisočakov, to pa je cena podobno velikega karavana brez zračnosti in robustnosti SUV.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Če se udarijo Trump, Ši, Putin in Merklova, bo bolelo nas vse 10

Slovenija v ZDA ali na Kitajsko proda malo, sta pa to, poleg Rusije, najpomembnejša partnerja za EU-28

AVTO
Posel
Posel (Dieselgate) V ZDA vložena skupinska tožba proti BMW in Boschu 4

V aferi Dieselgate nemški avtomobilski velikan BMW dolgo ni bil na radarju; zdaj so v ZDA proti njemu vložili skupinsko tožbo, kot pred...

FINANCE
Članki
Članki W. Buffett svari: Ne zadolžujte se za nakup delnic

To je sloviti naložbenik Warren Buffett med drugim zapisal v pismu delničarjem svoje družbe Berkshire Hathaway, ki je z leti pridobilo...

AVTO
Posel
Posel Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena...

AVTO
Novice
Novice (dieselgate) S tožbo nad Volkswagen tudi več tisoč Slovencev

V pomoč jim utegne biti danes objavljena odločitev kölnskega sodišča, da kupci vozil z nameščenimi odklopnimi napravami lahko...

FINANCE
Članki
Članki Bo Opec občutil negativno stran svoje strategije? 4

Lani se je naftni kartel Opec z zmanjšanjem dnevnih kvot načrpane nafte trudil zvišati povprečno ceno surove nafte in to mu je uspelo;...