Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.
Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazdina trojka postavlja čustva na resen preizkus Mazda je v Slovenijo pripeljala novo trojko, oblikovno in tehnično odličen avto za 20 tisočakov, ki se v bolje opremljenih različicah in celo s štirikolesnim pogonom odkrito spogleduje s prestižnim razredom.

Svetovni avto leta 2018: dvojno slavje v Volvu, kipce prejeli še VW, BMW, Nissan, Audi in Range Rover

Čas branja: 4 min
28.03.2018  16:38  Dopolnjeno: 28.03.2018 19:03
Volvo se je zavihtel na vrh najodmevnejšega avtomobilskega izbora na svetu, zmagovalci še volkswagen polo, BMW M5, nissan leaf, range rover velar in audi A8
Svetovni avto leta 2018: dvojno slavje v Volvu, kipce prejeli še VW, BMW, Nissan, Audi in Range Rover
Veliko slavje v Volvu: Anders Gustafsson, predsednik uprave Volva je danes v New Yorku prejel kipec za svetovni avto leta 2018 - volvo XC60
Foto: World Car Awards

Obveščaj me o novih člankih:  
Volvo dodaj
Hakan Samuelsson dodaj
Ford dodaj
Volkswagen dodaj
Klaus Bischoff dodaj

Organizacija World Car Awards, katere član je tudi Časnik Finance, je danes v New Yorku razglasila zmagovalce letošnjega izbora za svetovni avto leta.

Kako smo v izboru Svetovni avto leta 2018 glasovali na Financah

»Zadovoljen sem, da so se naša vlaganja v nove modele povrnile. Resda se srečujemo z močno konkurenco, a ta nagrada dokazuje, da nam je v novem XC60 uspelo združiti pravo kombinacijo oblike, povezljivosti, varnosti in zaželenosti pri kupcih po vsem svetu," je povedal predsednik uprave Volva Hakan Samuelsson.

»Celotna ekipa je navdušena nad zmago v izboru za svetovni avto leta. S prek 17 milijoni prodanih vozil je polo eden najbolj uspešnih avtomobilov na svetu in eden od stebrov znamke Volkswagen. V šesti generaciji, zasnovani na platformi MQB, pa je še bolj športen in zrel kot njegovi predhodniki,« je ob prejemu nagrade povedal vodja dizajna v Volkswagnu Klaus Bischoff.

»Ta nagrada je posebno priznanje za Audi in novega A8, ki ustvarja smernice v avtoindustriji. Z inovativnimi sistemom upravljanja na dotik, elektrifikacijo in tehnično pripravo na popolnoma avtomatizirano vožnjo A8 postavlja standarde avtomobilskega inženiringa,« je ob prejemu nagrade povedal član uprave Audija, odgovoren za tehnični razvoj Peter Mertens.

»BMW serije 5 je vselej igral pomembno vlogo v modelski ponudbi BMW, s šesto generacijo pa lahko kupcem ponudimo širok nabor različic, ki segajo od izjemno učinkovitega priključnega hibrida 530e iPerformance do najhitrejšega BMW, ki smo ga kadarkoli izdelali – novega M5,« je ob prejemu nagrade povedal predstavnik BMW.

»Ponosni smo, da smo z nissanom leafom prve generacije od leta 2010 na ceste poslali že prek 300 tisoč električnih avtomobilov brez izpustov toplogrednih plinov in tako pripomogli k zmanjšanju ogljičnega odtisa. V čast nam je, da je odlike novega leafa prepoznala tudi ugledna žirija za svetovni avto leta,« je ob prejemu nagrade povedal podpredsednik Nissana, odgovoren za prodajo in marketing, Daniele Schillaci.

»Nagrada organizacije Svetovni avto leta nam veliko pomeni. Počutim se počaščenega, članom žirije pa bi se rad zahvalil za zaupanje in podporo na edinstveni poti ekipe Land Roverja. Obenem bi se ekipi, ki je zasnovala novega velarja, zahvalil za strast in predanost v iskanju novih meja in v oblikovanju in posebnih rešitev. Evolucija našega oblikovalskega jezika temelji na stalni osredotočenosti ustvariti avtomobile, ki bodo naše kupce navduševali do konca življenja. Range rover velar prinaša novo dimenzijo sodobnosti v družino Range Rover z osredotočenostjo na nove tehnologije, ki omogočajo še več veselja v vožnji,« je ob prejemu nagrade povedal direktor oblikovanja v Land Roverju Gerry McGovern.

O izboru za svetovni avto leta

Izbor Svetovni avto leta oziroma World Car Awards je že pet let zapored največji in najodmevnejši avtomobilski izbor na svetu. Poteka že 13. leto zapored, na njem pa sodeluje 82-članska žirija strokovnih in priznanih žirantov iz Azije, Evrope in Severne Amerike. Od predlanskim je kot edini slovenski medij del izbora tudi Časnik Finance.

Kako poteka

Člani žirije glasujemo v kategorijah svetovni, luksuzni, športni, mestni in zeleni avto leta 2018. Pri mestnih (urban) avtih je omejitev njihova dolžina, ta ne sme presegati štiri metre. Pri zelenih (green) pa poraba, ki ne sme presegati štirih litrov na sto kilometrov. Zadnja kategorija bo prihodnje leto dobila novo ime – inovacija leta – ter nov pomen, ki je povezan z razvojem avtomobilske industrije, ki gre v smeri elektrifikacije, avtonomne vožnje, povezljivosti in varnostnih sistemov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Avtomobili, ki ostajajo v boju za vrh sveta

Po trije finalisti v vsaki od šestih kategorij, ki ostajajo v boju za priznanja Svetovni avto leta 2018

AVTO
Novice
Novice Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za...

AVTO
Novice
Novice Volvo XC40 je evropski avto leta 2018

Volvo XC40 se je kot prvi avto te znamke zavihtel na vrh evropskega izbora avta leta

AVTO
Novice
Novice Je proizvodnja avtov na Kitajskem res kakovostnejša kot v Evropi? 14

Tako meni Robin Page, eden izmed vodilnih oblikovalcev pri Volvu. Kaj je glavni razlog?

AVTO
Novosti
Novosti Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov...

AVTO
Novosti
Novosti (video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico 3

Novo generacijo poslovnega razreda Volvo odpira s karavanskim V60, ta je eleganten, zelo varen, po trditvah Volva prostoren in praktičen...